ACTUALITATE

O familie din Călărași și-a vândut fetița, în vârstă de 12 ani, unul pedofil francez, pentru 89.000 euro

Print Friendly, PDF & Email

Locuiește în municipiul Călărași, pe strada Viitor. Este vorba de familia Costache, de etnie rromă. Capul acesteia, Petre Costache, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut aseară, în Franța, urmând ca-n cursul acestei zile să fie prezentat Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă.

Familia Costache are doi copii: o fată, în vârstă de 12 ani, și un băiat, în vârstă de 8 ani.

Soția acestuia, cu care trăiește în concubinaj, se numește Sorina Memețel. Ea e cea acuzată că și-a obligat fiica, în vârstă de 12 ani, să se prostitueze, în Franța. A realizat cu aceasta mai multe clipuri video, ridicate pe site-urile de socializare.

O dată la două luni, Sorina Memețel, în vârstă de 27 de ani, își ducea fata la Paris, locul unde era abuzată sexual de un pensionar de 70 de ani, primind, la schimb, sume importante de bani. Așa au reușit cei doi, Petre Costache și Sorina Memețel, să-și ridice, pe strada Viitor, din municipiul Călărași, o vilă impozantă.

Pe 19 februarie, într-o sală de cinema, francezul, în vârstă de 70 de ani, a fost văzut de mai mulți martori în timp ce pipăia copila chiar în prezența părinților. Au fost alertate organele de ordine.

Michel Foulquier se numește cetățeanul francez, în vârstă de 70 de ani, acuzat de pedofilie. Provine din Toulon și a lucrat, ca informatician, la banca Societe Generale, din Paris. Sunt fotografii care-l indică pe acesta în compania familiilor provenite din România, în special romi-spoitori, dar și-n preajma fetițelor acestora.

În ziua de de 3 martie 2023, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost informat, de către Biroul Atașatului de Afaceri Interne al M.A.I., din Paris, cu privire la faptul că fata acestora, de 12 ani, de cetățenie română, a fost victima unei infracțiuni de natură sexuală, în Paris, Franța, la data de 19 februarie 2023, în exploatarea minorei fiind implicați chiar părinții acesteia.

Din investigațiile Poliției Franceze a reieșit că părinții minorei ar fi primit sume mari de bani de la un cetățean francez, în schimbul exploatării sexuale a copilului.

Mama minorei și cetățeanul francez au fost arestați preventiv de Poliția Franceză, fiind acuzați de trafic de ființe umane și agresiune sexuală asupra unui minor.

Tatăl minorei a părăsit Franța împreună cu cei doi copii ai săi, printre care și victima.

Centrul de Cooperare Polițienească Internațională a facilitat schimbul de informații dintre Poliția Franceză și Poliția Română. Astfel, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a efectuat investigații, cu operativitate, în vederea localizării minorei și a tatălui acesteia, stabilindu-se că aceștia se află în România.

La data de 6 martie a.c., autoritățile franceze au introdus în Sistemul de Informații Schengen o semnalare pe numele persoanei bănuite, cetățean român, tatăl copilei, solicitându-se arestarea acestuia, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare.

Petre Costache este bănuit de faptul că, în perioada ianuarie –februarie 2023, ar fi aplicat rele tratamente fiicei sale minore, în scopul exploatării sexuale a acesteia de către un cetățean francez, în schimbul a 89.000 de euro. Astfel, la data de 8 martie a.c., în urma investigațiilor desfășurate în cauză, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Inspectoratul de Poliție Județean Călărași au identificat minora și pe tatăl acesteia.

Petre Costache a fost condamnat, de Judecătoria Călărași, sentință menținută de Curtea de Apel București, la data de 3.03.2023, pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. A fost condamnat la 1 an de pușcărie, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp