ACTUALITATE

Criminal prins după 17 ani de la comiterea faptei

Print Friendly, PDF & Email

E născut la data de 2.1.1982, cu ultimul domiciliu declarat pe raza municipiului Călărași.

Figura, pe lista celor mai căutați criminali din România, cu următoarele semnalmente: 1,78 metri, 73 de kilograme, constituție atletică, păr șaten, ochi albaștri. Avea de ispășit o condamnare de 17 ani, pentru crima din Livadă.

Verdictul final în acest caz de omor s-a dat după ani întregi de procese, la data de 11.12.2013. În urma unei altercații, în vara anului 2006, Constantin Petrică, un spoitor din cartierul Livada, a decedat. S-a reținut că acesta a murit în urma aplicării mai multor lovituri de cuțit. În același an, criminalul a fugit din țară.

Este vorba de Petrișor Lupu, membru al clanului Zăbălaru – Budrigan. Decizia definitivă, dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, a cuprins pedepse grele: Dumitrache Nicolae, zis Budrigan – 16 ani, Lefter Laurențiu Georgian – 15 ani, Niță Aurel, zis Zăbălaru – 10 ani, Baloi Aurel Iulian – 15 ani, Lupu Petrișor – 17 ani, Iancu Cristea – 3 ani, Iancu Dacan – 3 ani, Iancu Ionel – 3 ani, Milea Florin Teodor – 3 ani. Au mai primit pedepse Dobre Ștefan Ionuț, Dospin Borlan Cristian, Dumitrache Vasilica Minodora și Niță Valentin Ionel.

În seara de 11 iunie 2006, clanul Zăbălaru a mers peste o nuntă din municipiul Călărași, unde petreceau membrii unul clan rival, al spoitorilor porecliți Minerii. În zona 2 Moldoveni, în fața actualului Penny Market 2, un membru al clanului Zăbălaru, Ionuț Ștefan Dobre, a fost agresat de cei din clanul Minerilor. Acesta l-a alertat pe unchiul său, Aurel Iulian Baloi. Clanul Zăbălaru-Budrigan, înarmat cu arme albe, a tăbărât pe spoitori, cărora le-a distrus nunta. Spoitorii s-au retras în cartierul Livada, s-au regrupat și au mers să se răzbune. A urmat o încăierare generală, iar Petrișor Lupu l-a ucis, prin aplicarea mai multor lovituri de cuțit, pe spoitorul Constantin Petrică, acesta fiind beat.

Criminalul Petrișor Lupu a fugit imediat în Spania. S-a ocupat cu traficul de cocaină. A fost arestat, în 2017, în Spania, pentru o infracțiune împotriva sănătății publice în provincia Girona. Nu i s-a putut stabili identitatea reală, acesta având documente de identitate false. Ultimul domiciliu stabil îl avea pentru localitatea Vilafant, în provincia Girona, din norul Spaniei, la graniță cu Franța. Agenții au reușit să-l rețină pe bărbat, care nu a opus rezistență. Ancheta a a beneficiat de sprijinul Poliției Judiciare din Girona, în colaborare cu Biroul Atașat de Interne al Ambasadei României în Spania.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp