ACTUALITATE

Filme cu Benny Hill, la Poliția Locală Călărași / Video

Print Friendly, PDF & Email

I s-a aplicat sancțiunea „Avertisment”, pentru că și-a lăsat, peste noapte, mașina de serviciu pe un loc de parcare de reședință care nu a fost nici atribuit și nici licitat.

Faptul ne este confirmat de Biroul Juridic Contencios, din cadrul Primăriei municipiului Călărași, prin adresa nr. 10942/6.02.2023.

S-a întâmplat în Călărași, procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției fiind emis la data de 5.02.2023. În acesta, agentul constatator scrie:

„A condus autoturismul NISSAN, cu nr. de înmatriculare CT 10 KUB, în parcarea de domiciliu din dreptul blocurilor N24 și N25, situată pe strada Bd NICOLAE TITULESCU și a ocupat locul de parcare nr. 7, fără a deține contract de atribuire pentru locul respectiv”.

Cristian Moise este polițistul local care a emis, cu încălcarea legii penale, un astfel de document.

Zelos, după ce a constatat o astfel de faptă, de o gravitate excepțională, a emis o invitație scrisă, autorul acesteia fiind chemat, la Direcția Poliție Locală Călărași, să dea explicații. Cetățeanul respectiv a fost sancționat contravențional.

I s-a aplicat o astfel de corecție, conform documentului emis de Direcția Poliție Locală Călărași, în baza HCL nr. 42/2022, Anexa 1, art. 27, alin. 1, litera a.

Hotărârea de consiliu local prevede, însă, sancțiuni, conform art. 27, alin. 1, lit. a, pentru „ocuparea fără drept a unui loc de parcare de domiciliu licitat/atribuit, în intervalul de timp…”

În cazul de față, nu avem de-a face cu o astfel de speță. Locul de parcare respectiv nu fusese nici licitat și nici atribuit.

Redacția noastră a făcut demersurile pentru a afla care a fost rațiunea pentru care călărășeanului în cauză, Petre Sprânceană, i s-a aplicat o astfel de corecție.

De 14 zile a avut nevoie Direcția Poliție Locală Călărași pentru a ne remite un răspuns! Acesta este unul șocant. Pare emis de un analfabet funcțional.

Deși am întrebat ce sancțiuni prevede HCL 42/2022, la art. 27, alin. 1, în cazul în care un cetățean parchează autoturismul pe un astfel de loc, care nu a fost nici licitat și nici atribuit, ni se răspunde care sunt sancțiunile în cazul în care parchezi pe un astfel de loc care a fost licitat și atribuit. Ca în filmele de comedie!

Carmen Ispas este consilierul juridic care a emis un astfel de text. A lucrat, pe un post similar, în cadrul IPJ Călărași. Din 2019, lucrează la Direcția Poliție Locală Călărași. Lunar, semnează statul de plată pe un salariu de 9.913 lei!

„Nu există sancțiuni”, este declarația dată de Daniel Anghel, șeful Direcției Poliție Locală Călărași. Din punct de vedere legal, fapta polițistului local Cristian Moise s-ar putea încadra la art. 297 Cod Penal. Din primele date, la mijloc există și o complicitate a șefilor acestuia, prin tăinuire.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp