ACTUALITATE

Gălățui: Eminescu și nevastă-sa și-au opărit fetița și au lăsat-o să moară

Print Friendly, PDF & Email

Doi soți din satul Gălățui, comuna Alexandru Odobescu, au fost arestați în cursul zilei de 1 aprilie, de Tribunalul Prahova, fiind acuzați de omor asupra unui membru de familie.

Se numesc Maria Diana Mihai și Horia Mihai. Locuiau, până în urmă cu o săptămână, într-o casă părăsită, pe strada Răsăritului, din satul Gălățui.

Maria Diana Mihai, mama, de loc din Costești, județul Argeș, e cunoscută cu afecțiuni de ordin neurologic. Deseori, făcea crize de epilepsie, ne spun vecinii. Horia Mihai are, la rându-i, o formă ușoară de retard psihic. El lucra, când și când, cu ziua, prin sat.

Pe rețelele sociale, tatăl criminal se recomandă drept Mihai Eminescu Horia.

„Familia Mihai Eminescu & Mihai Diana” are drept prezentare. Declară că ar fi absolvit cursuri superioare la Universitatea București, dar și că ar fi terminat școala postliceală de asistenți de farmacie derulată prin Fundația Ecologică Green. Ca loc de muncă figurează „Fabrica sufletului tău”. Afirmă că e, de loc, din Brașov și că ar trăi în București, deși mama acestuia locuiește în satul vecin, Alexandru Odobescu, în casa unui frate.

„Nu erau scandalagii. Nici furăcioși. Ea e cu problemele de sănătate, iar el e așa din naștere: nu-l duce capul!”

„Mihai Eminescu & Mihai Diana” au avut, împreună, trei copii, dintre care două gemene, printre care cea ucisă, și un băiat. Fratele și sora sunt în sistemul de plasament, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași.

La data de 27 octombrie 2021 a decedat fiica rămasă în grija acestora. Cei doi soți se aflau pe raza județului Prahova. Ulterior, organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu în acest caz, la data de 27 octombrie 2021, cercetările s-fiind derulate cu privire la comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de ucidere din culpă în infracțiunea de omor asupra unui membru de familie și declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. La acel moment au rezultat indicii temeinice cu privire la comiterea unei infracțiuni cu intenție contra vieții.

„În fapt, a rezultat că în seara de 26.10.2021, în jurul orei 22,00, aflându-se în comuna Poienarii Burchii, județul Prahova, victima M.A.P., în timpul băii de seară, a suferit arsuri cu apă fierbinte, de grad II-III, pe 54% din suprafața corporală, după care, în intervalul orar 22,00 – 05,00, nici inculpatul Mihai Horia, nici soția acestuia, Mihai Maria Diana, deși, în calitate de părinți, aveau obligația legală de a acționa în sensul asigurării accesului, de urgență, la îngrijiri medicale de specialitate, nu au luat nici o măsură, stând în pasivitate, deși copilul a dat semne vizibile de suferință. Decesul victimei a fost constatat de echipajul de la ambulanță solicitat de martorul L.C., proprietarul imobilului, la data de 27.10.2022, ora 05,00”

Potrivit raportului de expertiză medico-legală (autopsie), se arată într-un comunicat emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, moartea fetiței, Petronela Mihai, a fost violentă și s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute urmare a arsurilor, între leziuni și deces existând legătură de cauzalitate directă necondiționată.

„Propunerea de arestare preventivă a fost formulată la momentul la care din probe certe, după administrarea unui probatoriu complex, a rezultat că împotriva celor doi părinți poate fi susținută o acuzație în materie penală sub aspectul comiterii infracțiunii de omor asupra unui membru de familie”.

În fața procurorilor, bunica fetiței, care avea doi ani și 10 luni, a declarat că micuța a fost oprită drept pedeapsă pentru că făcuse pe ea.

”Când m-am dus acolo în baie, fata era în picioare și doar atâta mi-a zis: „mami, buba”. I-am zis mamei ”Ia-o de aicea! Ce o mai lași în cadă? Du-o în pat, undeva!”. A zis exact așa, să o las dracu în pace, că ea nu pune mâna pe ea, poate să și moară”. Nu m-a lăsat să sun. I-am zis să sunăm la ambulanță. A zis că e copilul ei și face ce vrea”.

De ziua fetiței, în 29.06.2022, mama criminală a postat un mesaj pe rețelele sociale:

„La Mulți Ani Petronela. Dumnezeu să o odihneasca în pace și drum lin printre stele îngerașul meu yubyt astăzi este ziua ta ești o stea printre stele este o zi specială este despre tine fata mea Frumoasă și yubita și veselă toată viața mea îmi voi aminti zâmbetul tău frumos și minunat chiar dacă nu iești cu noi știu că de acolo de sus vezi ca ne gândim la tine si te vom yuby toată viața noastră te yubim mult Mami și Tati și nu te vom uita niciodată suflet mic nevinovat și frumos ai avut un suflet și o inimă bună curată și inocenta exact ca a unui copil minunat ce ai fost și pt noi vei rămâne același copil cu suflet bun și o inimă curată și inocenta.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp