BREAKING NEWSEXCLUSIV

Nepotul deputatului Iliuță e după gratii: Toată familia Moise a ajuns în arest

Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Călărași a decis, în cursul zilei de ieri, 10 iulie, arestarea a 6 persoane din cele 15 duse la audieri, în cazul Vâlcelele, unde Marian Moise, un fost apropiat al deputatului Vasile Iliuță, este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat.

Grup infracțional

Conform comunicatului emis de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în ziua de 9 iulie 2015 au avut loc descinderi pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, evaziune fiscală, folosire în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice, obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, transmiterea fictivă a părților sociale și spălare de bani. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2006 – 2015, membrii grupului, format din 11 persoane, au obţinut credite de la mai multe bănci în numele mai multor societăţi comerciale, iar sumele de bani astfel obținute au fost folosite în alte scopuri decât cele declarate și aprobate de către bănci.

Se contestă decizia

moiseConsiderat liderul grupării, Marian Moise a fost arestat pentru 30 de zile, în urma deciziei Tribunalului Călărași, pentru perioada 10.07. 2015 – 8.08.2015. Au mai fost arestați: Mioara Moise, soția lui Marian Moise; Liliana Moise, sora liderului și fostă cumnată a deputatului Vasile Iliuță; Zamfir Andreea Nicoleta, cea care administra firma Agri Cat Prest Serv; Marin George, un individ fără venituri, domiciliat în satul Vâlcelele, cel care s-a înscris la masa credală, în cazul cererii de insolvență a firmei Agri Cat Prest Serv, cu suma de 450.000 de euro; Iliuță Dumitru Florin, nepot al lui Marian Moise și al deputatului Vasile Iliuță. Toți au formulat contestație împotriva deciziei de arestare preventivă.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp