ACTUALITATE

Lehliu-Gară: Clanul Foreman rămâne în arest / Video

Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Lehliu Gară va soluționa, în cursul zilei de 14 iulie, propunerea de arestare preventivă, în lipsă, a inculpaților Pamblică Cătălin, zis Cătălin Foreman, Toma Adrian, Toma Cezar, Stanciu Cristian și Pamblică Ștefan Remus. Aceștia se sustrag urmăririi penale, după ce, alături de alți inculpați, au declanșat un scandal, în incinta unei benzinării de pe raza orașului Lehliu Gară.

S-au derulat cercetări într-un dosar de loviri sau alte violențe, vătămare corporală și tulburarea liniștii și ordinii publice, derulat prin Serviciului de Investigații Criminale Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară. În cursul zilei de miercuri, 6 iulie, au avut loc mai multe descinderi, în județele Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București.

La data de 15 iunie a.c., pe fondul unui conflict spontan, 11 persoane, cu vârste cuprinse între 28 și 40 de ani, ar fi agresat 2 bărbați în incinta unei societăți comerciale, cât și pe stradă, cauzând o tulburare gravă a ordinii și liniștii publice.

Judecătoria Lehliu Gară a dispus arestarea preventivă a inculpaților Ghiță Florin Răzvan, Smîntînă Eusebiu Eduard, Pamblică Cristian, zis Cristofor, Toma Franț, Toma Marinel și Stoian Giani. În cursul zilei de ieri, Tribunalul Călărași, ca instanță de control, a menținut măsura dispusă de Judecătoria Lehliu Gară, emisă la data de 7.07.2022.

Ghiță Florin Răzvan

Pe rețelele sociale, Ghiță Florin Răzvan, singurul care beneficiază de arestare preventivă la domiciliu, a postat mai multe filmulețe, înainte să fie călcat de mascați.

„Eu cu cumătrul nu mă duc pe teritoriul la niciunu’. Lăsași-o, mă, așa cum a căzut! Nu vreți s-o lăsați așa? Lungiți-o cu noi și-o să vedeți ce se întâmplă! Asta e! Lăsați-o așa! Mai departe prindeți și voi pe cine puteți să prindeți, dacă sunteți smardoi! Să moară copiii mei dacă merge cineva la poliție! Niciodată nu mergi la câștig! Mergi la câștig când crezi că și-ălălaltul este zero. Dacă știi că celălalt mai are și el trei prieteni, mai are și el trei veri, mai are și el trei cunoștințe… Noi suntem aici! Suntem aici, la noi, să știe toată lumea, ne zice săru-mâna! Ne găsiți aici. Veniți, că vă așteptăm! D-abia că așteptăm să veniți la noi, aicea, în zonă… Să veniți mulți! Cât puteți!”

În seara zilei de 30 martie 2022, zeci de forțe de ordine au fost ținute în stradă, aproape 10 ore, pentru a păzi o petrecere dată de clanul Foreman, la crâșma din Lehliu Gară cunoscută drept a lui Mihalache Oncea, consilier local din partea Partidului Social Democrat. Petrecerea a fost organizată pentru Cătălin Pamblică, zis Foreman, eliberat din pușcărie.

Cătălin Pamblică

A fost condamnat, pentru comiterea infracțiunii de încăierare, la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni, în regim de detenție, în dosarul nr. 26464/212/2017, alături de Ioniță Alexandru Martin, Robert George Voinea, Constantin Adrian Tâmplaru, Adrian Gabriel Mangu, Florin Itu, Cornel Costin Scutaru și Ionuț Mihăiță Ganea.

„Dau zeciuiala, cum trebuie. Am făcut și noi cadouri… Dacă puteți să ne prindeți, prindeți-ne!… Să moară copiii mei de nu am bani îngropați cât nu visați voi! Să dați cu sapa, dacă puteți să găsiți!”

Conform unor date, mai mulți polițiști, din cadrul Poliției orașului Lehliu Gară, sunt cercetați disciplinar, aceștia fiind bănuiți că ar fi furnizat date din anchetele care-i vizau pe membrii clanului, în schimbul unor sume de bani.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp