EVENIMENT

Actualizat – Grădiștea: Peste 30 de luptători MMA au devastat Terasa lui Togan / Video

image_pdfimage_print

Scandal în cursul serii de 14 august, în centrul comunei Grădiștea. Peste 30 de luptători MMA, cu 7 mașini, au descins în centrul comunei, la un bar, pe care l-au devastat. Au venit din București.

Atacul de acum 4 ani

Din primele date, balamucul a fost declanșat de Ciprian Chiru, cel care i-a adus pe bătăuși la Grădiștea. Nu e prima dată când numele acestuia este asociat cu scandalurile publice de pe raza acestei comune. În 21 septembrie 2013, alți 3 localnici au fost bătuți de oamenii lui Chiru, fiind atrași într-o cursă între zona Canton și satul Vișini. Balaban Ion, Caraion Gheorghe și Caraion Viorel au fost chemați într-o parcare de pe DN 3, între zona Canton și satul Vișini, pentru o pretinsă tranzacție cu porumb. Au fost atacați cu obiecte contondente de tipul bâtelor flexibile, de 6 persoane necunoscute. S-a bănuit că principalul responsabil de acest eveniment este fostului campion mondial la lupte libere Dumitru Chiru, domiciliat în Grădiștea, acesta asmuțindu-și fiul și gașca de bătăuși pe motiv că a fost jignit, la o partidă de fotbal. Dumitru Chiru, în prezent pensionar, a fost milițian. Are o relație de dușmănie cu primarul comunei, Constantin Corbu.

Deranjat de muzică

Tot Dumitru Chiru a fost cel care a declanșat și aseară balamucul din centrul comunei. A motivat că nu se poate odihni, fiindcă muzica din barul devastat este dată prea tare și îl deranjează. Drept urmare, a apelat iar la gașca de bătăuși MMA condusă de Ciprian Chiru, fiul său. Unitatea de alimentație publică este cunoscută drept Terasa lui Togan. A fost atacată cu bâte. Unul dintre geamuri prezintă dovada aplicării unei lovituri, cu toată puterea, cu un obiect dur. În interior, boxele sunt trântite pe jos. Au venit, au devastat barul, după care s-au făcut nevăzuți. În interior se aflau o femeie, proprietara barului, și copilul acesteia. La fața locului au ajuns unități de intervenție rapidă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași. Nu au reușit să prindă pe careva. Scena a fost filmată de camerele de supraveghere aflate în bar. La sediul Postului de poliție Grădiștea, la momentul sosirii noastre, erau luate declarații ale victimelor.

Fără degete și mâini

Prima data au fost 10 inși, după care au mai venit peste 20 de persoane. Au descins din jeepuri. În urmă cu trei zile, Dumitru Chiru a venit la barul atacat și a cerut, pe un ton imperativ, să nu mai fie pusă muzică. Casa acestuia se află la 100 de metri depărtare. A întrerupt alimentarea cu energie electrică. A proferat și amenințări: “Vă tai degetele și mâinile, o să vedeți voi ce o să pățiți!” Dumitru Chiru într-un final, a rezolvat problema într-un stil propriu: a făcut apel iar la gașca de bătăuși. Bătăușii, înarmați cu bâte și răngi, au năvălit în bar și au făcut gesturi de intimidare la adresa femeii, proprietara barului, dar și la adresa copilului acesteia. Până să vină polițiștii, s-au făcut nevăzuți. Nu s-au organizat filtre, pe principalele căi de acces ale județului, astfel încât aceștia să fie opriți în trafic.

Vor să-l intimideze pe primar

“E un conflict mai vechi. Nu îl pot dărâma pe primar și se răzbună pe cei care l-au sprijinit”. Asta declară una dintre victime, abia ieșită de la audieri. “Interesul este să-i arate primarului Corbu cât sunt ei de tari.” Câțiva atacatori se aflau în curtea lui Dumitru Chiru, cu bâtele în mână. “I-a văzut și poliția, dar nu le-a făcut nimic. I-am zis și ei ne-a cerut înregistrările de pe camerele de luat vederi, să vadă ei ce a fost acolo, atâta tot.” De la IPJ Călărași ni se comunică faptul că în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea liniștii și ordinii publice și distrugere. Au fost identificați 3 agresori, până la acest moment, toți din București.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Maestre, toata stima pentru zecile de investigatii bine documentate, dar de data aceasta, nu pot spune la fel. E de ajuns sa citesti profilul de facebook al magarului, pardon “victimei” ca sa vezi ce fel de persoana este. Si nu, nu tin apararea celuilalt, dar cred ca a deranjat destul satenii cu muzica tare de la unitatea de alimentatie publica. Dupa ce vezi cateva clipuri “cu valoare” postate de ipochimen, pardon “victima”, poate iti schimbi parerea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat