EXCLUSIV

Fostul secretar al Primăriei Sohatu a agresat un jurnalist

Print Friendly, PDF & Email

S-a întâmplat în cursul zilei de ieri, în jurul orei 13:00, când au fost alertate forțele de ordine prin sistemul unic de urgență 112. La fața locului au ajuns 4 echipaje de poliție. Incidentul a avut loc pe raza satului Sohatu, județul Călărași, chiar în fața primăriei din localitate, în dreptul unui magazin comunal.

Cătălin Iordache

Cătălin Iordache, edilul local, spune că nu a fost de față: „Domnul Jecu știe ce s-a întâmplat. Nu s-a întâmplat în primărie. Nu știu, eu nu am fost acolo, eram în Progresu, în cealaltă localitate, când s-au întâmplat incidentele. Ce-au făcut ei pe-acolo, nu știu!… Nu știu, au fost la poliție și-atâta.”

Ionel Scrisu

Agresorul se numește Ionel Scrisu și e fostul secretar al Primăriei Sohatu. A deținut acest post aproape 20 de ani. A fost dat afară de actualul edil, acesta emițând mai multe decizii de sancționare a sa, imediat după preluarea mandatului de primar, din toamna anului 2020. Pe portalul instanțelor, acestea figurează încă în stare de judecată.

Cătălin Iordache este cel mai mare angajator din zonă, firma sa, Ompaca Agrexim, numărând până la 30 de salariați. Pentru anul 2021, a raportat o cifră de afaceri de 3,36 milioane euro. Și fostul secretar, Ionel Scrisu, deține o avere impresionantă: o casă de locuit, un spațiu comercial, 4 autovehicule, 70.000 lei în conturi și 340.000 mp teren. Totodată, în 2020, avea credite contractate în sumă de 575.248 lei, majoritatea sumei fiind scadentă în 2025. Are 2 copii minori, iar soția acestuia are venituri ca asistent personal.

Contactat, Ionel Scrisu, declară că nu a participat la nici un fel de incident și că nu a agresat pe nimeni.

„Nu știu. Care magazin și care lovire? Că nu înțeleg despre ce e vorba! Domnul poate să spună. Eu nu știu despre ce e vorba. Poate să spună oricine, orice, e dreptul fiecăruia să spună. Până la proba contrarie!… Să prezinte probe că am fost acolo și că l-am lovit! Sunt două aspecte total diferite .”

Leonida Jecu

Cel agresat, Leonida Jecu, reprezentantul publicației Realitatea din Călărași, afirmă că a oprit la un magazin din sat.

„Am intrat să-mi iau o apă. Și când am ieșit afară cu apa, să mă duc la mașină, ca să plecăm spre Călărași, ăla, că nu știam cine e, după aia am aflat, zice: băă, pe tine te cheamă Jecu? Și zic: contează? Contează, baga-mi-aș p…-n mă-ta! Și-n morții mă-tii! Și-n gura mă-tii! A venit să mă scuipe și după aia mi-a tras una după ceafă. Cu pumnul. M-am dus mai încolo, că nu puteam să stau lângă el și să o încasez, că nu știam cine vine și cum vine, și-am sunat la 112. Mi s-a zis să vin eu să dau o declarație, la Gălbinași. Păi eu pe unde să ies din comună, dacă ăștia mă așteaptă? În primă fază era el singur. După aia a venit și fra-su, cu un Logan vișiniu sau ceva de genul. Și ăla: stai că vă-ntind eu, vă aliniez eu pe șosea, fu—vă-n gură să vă f–, dacă nu muriți în comuna asta!”

Magazinul în fața căruia s-a întâmplat agresiunea are camere de luat vederi. Ionel Scrisu, conform unor date, a fost deranjat de faptul că s-a scris despre el că ar fi ajuns, din secretar de comună, vânzător de pepeni. Grupul Local Sohatu, un cont de pe rețeaua Facebook, a postat ieri, după incident: „Jegule, știi cumva cu ce preț mai vinde pepenii ăsta care a terminat facultatea înaintea liceului? Te întreb că tu ești specialist în belit pu-a la bostangii.” Contul este evident al fostului secretar al Primăriei Sohatu, Ionel Scrisu, iar cel despre care se spune că ar fi terminat facultatea înaintea liceului și anterior ar fi vândut pepeni, este șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Călărași, liberalul Nicolae Dumitru.

„Eu n-am vândut pepeni în viața mea… Și domnul Nicu Dumitru a vândut pepeni. Și ați văzut ce a declarat: că nu este nici o rușine. Dar eu n-am vândut!”

Mai trebuie precizat că, numai pe anul în curs, Primăria Sohatu a achiziționat servicii de consultanță, studii și expertize în sumă de 1.413.000 lei! Sohatu este una dintre cele mai sărace UAT-uri din județul Călărași.

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, în cursul zilei de azi, a venit cu precizări.

„La data de 29 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au fost sesizați, prin apel la 112, de către un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Călărași, cu privire la faptul că a fost agresat fizic de către o persoană necunoscută, în comuna Sohatu, județul Călărași. În fapt, în jurul orei 13:00, bărbatul a mers la un magazin din localitate, iar pe fondul unui conflict spontan, a fost lovit în zona capului de către o persoană necunoscută. Ca urmare a cercetărilor desfășurate de polițiști, a fost identificat autorul, acesta fiind un bărbat, de 42 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri și alte violențe.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp