ACTUALITATE

Fost manager de spital, rupt cu bătaia / Șantaj de 120.000 euro, la Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Claudiu Dumitru, zis Tila, în vârstă de 48 de ani, este prezentat, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, cu propunere de arestare preventivă, iar Judecătoria Călărași, în dosarul 8676/202/2023, a admis cererea, în cursul zilei de 7 decembrie 2023.

Este acuzat de comiterea infracțiunilor de șantaj, lovire și alte violențe și distrugere.

Într-un comunicat remis presei de parchetul competent, se arată că acesta, în perioada 17.10.2023 – 29.11.2023, în mod repetat, însă în baza aceleiași rezoluții infracționale, prin amenințări explicite privind comiterea de violențe fizice și suprimarea vieții, precum și prin acte de violență îndreptate împotriva persoanei vătămate și a bunurilor acesteia, a constrâns-o pe persoana vătămată E.V., având calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, să-i remită, în mod injust, suma de aproximativ 120.000 euro.

Persoana vătămată este Valentin Emanoil, administratorul firmei Agricola SRL.

Are sediul în municipiul Călărași, strada Varianta Nord, nr. 32. Firma a realizat profituri minime sau pierderi semnificative, în perioada 2005-2015. Până în data de 28.12.2020, calitatea de asociat unic a fost deținută de Grădescu Nina Nicoleta, fostă Emanoil, de care Valentin Emanoil a divorțat. Grădescu Nina Nicoleta este cadru didactic la Școala Gimnazială nr. 1 Radu Vodă.

Valentin Emanoil, cu diplomă de economist eliberată de fabrica de diplome Spiru Haret, a fost managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, în perioada mai 2017 – februarie 2020.

Suma de 120.000 de euro reprezenta un pretins comision datorat de Valentin Emanoil în urma intermedierii, unei tranzacții de vânzare-cumpărare a unui teren, de 130.000 metri pătrați, situat pe platforma siderurgică din municipiul Călărași, de către Dumitru Claudiu, zis Tila, rudă a acestuia.

„Vă spun eu cine este domnul Valentin și apoi publicați. A fost managerul Spitalului Călărași. De ce nu se scrie despre toată averea pe care o deține în mod ilegal, cu bani câștigați la negru? Are casă făcută, de 200.000 euro, pe numele mamei sale, e casa de lângă Petrom, pe strada Sloboziei. Terenul a fost cumpărat pe numele maică-sii, a dat 40.000 de euro pe el. Și construcția casei a costat încă 150.000 de euro. Bani la negru! Femeia aia are o pensie minimă! Nu știu dacă o are și p-aia!”

Soția lui Claudiu Dumitru ne confirmă că acesta este rudă cu Valentin Emanoil.

„De ce nu spuneți că acel comision este real? Nu că este pretins de către cineva. El și-a luat, la rândul lui, bani. Din cauza acestei situații se ceartă de un an de zile… Eu nu știu, cu 3 grâne pe care le vinde el, de unde, Doamne, iartă-mă, are atâția bani!”

Din primele date, între cei doi a fost o înțelegere verbală pentru intermedierea unei tranzacții cu terenuri, în beneficiul unei firme din Grecia. Valentin Emanoil nu s-a achitat de promisiune, motiv pentru care a ajuns pe patul de spital, cu mai multe coaste fracturate, bătut de Claudiu Dumitru.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker