ACTUALITATE

Focar de pestă porcină africană la fostul șef al ISU Călărași, generalul Daniel Popa

Print Friendly, PDF & Email

Primul focar de pestă porcină africană a fost confirmat, pe raza comunei Grădiștea, în satul Cunești, în cursul acestei zile. Gospodăria este pe numele lui Daniel Popa. Primarul comunei, Constantin Corbu, ne-a confirmat că în gospodăria respectivă sunt 8 porci, toți urmând să fie sacrificați.

Oameni pricepuți

Focarul de pestă porcină africană a fost identificat la gospodăria lui Daniel Popa, care are gradul de general, acesta fiind fost șef al Inspectoratului Județean de Urgență Barbu Știrbei Călărași și fost șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea Constanța. În prezent, pensionar, se află în schema de personal al Consiliului Județean Constanța, la cabinetul președintelui. Soția acestuia, Daniela Florentina Popa, a lucrat la Serviciul de Investigarea Fraudelor, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași. A ieșit la pensie în cursul anului 2018, dar imediat a fost angajată la Consiliul Județean Călărași, unde semnează, lunar, pentru suma de 5.660 lei.

Cazul bunurilor furate

Cei doi au două proprietăți imobiliare, un apartament pe raza municipiului Călărași și o casă pe raza comunei Grădiștea, satul Cunești. Casa din Cunești fusese transformată în loc pentru ascuns bunuri provenite din furt. A fost percheziționată, la data de 19 aprilie 2014, când polițiștii au găsit, la această locație, aproape toate bunurile provenind din furturi de locuințe și furturi din autoturisme. Cazul s-a judecat rapid, băiatul celor doi bugetari, Bogdan Popa, cel care depozita bunurile furate, la locuința soților Popa, din Cunești, fiind exonerat de orice fel de răspundere penală.

Soții Popa nu puteau deține mai mult de 7 porci

Soții Popa puteau deține în gospodărie maxim 7 porci. Porcii, depistați cu virusul pestei porcine africane, au fost eutanasiați în cursul zilei de azi.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp