EXCLUSIV

Dor Mărunt: Produse ecologice cultivate pe soluri cu glifosat și DTT, vândute bolnavilor de cancer!

Print Friendly, PDF & Email

Recunoaște că în probele de sol au fost găsite substanțe chimice nepermise în agricultura ecologică sau interzise, de foarte mult timp, la nivel mondial, urmând să fie obligat, astfel, la restituirea subvenției primite de la Uniunea Europeană, în ultimii 5 ani, în fapt aproximativ 500.000 de euro. Este vorba de Cezar Petrescu, administrator la II Petrescu MV Cezar, din localitatea Dor Mărunt, județul Călărași.

Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, însoțiți de cei ai firmei de certificare a produselor ecologice, SC Certrom SRL, au derulat un astfel de control, la această firmă, în cursul zilei de 9 octombrie 2020. Au mai încercat să facă același lucru cu câteva zile înainte, la data de 24 septembrie, fără să fie primiți de administratorul firmei. Au fost catalogați drept “slugi” sau “sclaveți”.

II Petrescu MV Cezar exploatează, pe raza comunei Dor Mărunt, suprafața de 70 de hectare, pe care o cultivă cu plante medicinale și în special cu cânepă. A ieșit din perioada de conversie în anul 2013, obținând certificatul de produs ecologic. În schimb, organismul acreditat de Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Certrom SA, în urma unui control efectuat, în cele din urmă, la data de 30 septembrie, la II Petrescu MV Cezar, a constat prezența de reziduuri de glifosat în probele de sol.

La acest moment, glifosatul este cel mai folosit erbicid și are o incidență în cazul dezvoltărilor formațiunilor tumorale, la om, de peste 40 la sută, conform mai multor studii. Utilizarea acestuia este permisă, în Uniunea Europeană.

“Noi, în aproape 4 ani, am avut 40 și ceva de controale și am fost furați, ăsta e cuvântul, ni s-au luat bani pe teledetecție, pe mama mă-sii, pe ce ne-au băgat, ne-au luat 150 de mii de euro și acum ne-au mai luat juma de milion.”

Cezar Petrescu consideră că este victima unui complot în care sunt implicați, de-a valma, magistrați, oameni politici, factori de decizie din cadrul instituțiilor publice, inclusiv de la nivel guvernamental, polițiști.

 • Ei au căutat în solul ăla orice urmă de produs chimic.
 • Problema e că au și găsit.
 • Și-au găsit DTT!

Activitatea firmei a fost suspendată. II Petrescu MV Cezar comercializa produse certificate drept ecologice pe siteurile de profil, inclusiv pe platforma Emag. O sticluță de 100 ml cu extract de cannabinoizi, într-o proporție de maxim 2 la sută, costă 109 lei. Un astfel de produs, cultivat pe terenuri cu urme de insecticid de tipul Diclor-Difenil-Tricloretanul – DTT sau de glifosat, este prezentat drept adjuvant în tratarea unor afecțiuni extrem de grave, de tipul cancerelor, epilepsie, ADHD la copii sau scleroză multiplă.

Cezar Petrescu consideră că dreptul de a funcționa a fost ridicat ilegal.

Această acțiune a fost făcută în mod special pentru a ne opri și pentru a nu mai spune adevărul despre ceea ce se întâmplă cu foștii pesediști care acum sunt în toate părțile. Ăsta este adevărul. Vine toată problema de la nivel de secretar de stat și de ministru… Singurul mod prin care Guvernul României putea să ne oprească activitatea, pentru că nu avea alt mijloc legal, era acela de a folosi certificarea noastră bio, certificare pe care, dacă o ridică, automat noi suntem sancționați la APIA cu aproape jumătate de milion de euro, din cauza faptului că se consideră că, odată ce n-ai respectat cei 6 ani de condiționalitate, nu ți-ai respectat angajamentele și-ai ieșit, în al șaselea an, din bio, fiindu-ți suspendat, ai luat banii ilegal.

Explicațiile lui Cezar Petrescu sunt ieșite din sfera normalului. Spune că Guvernul României e deranjat de unele activități conexe ale acestuia, în fapt că ar fi dezvăluit, pe un blog, “corupția din zonă”.

 • Și s-a sesizat guvernul că ați scris dumneavoastră?
 • Păi fiind în apropierea alegerilor locale, au deranjat articolele destul de mult. Atât de mult au deranjat încât ei s-au mobilizat astfel încât, în momentul inspecțiilor făcute cu o armată de oameni, ei erau la 6 kilometri de noi aicea și coordonau inclusiv directorul de APIA. Îl avem și fotografiat.

Cezar Petrescu râde când ne spune toate acestea. Râde și când afirmă că reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Călărași i-au găsit 3 foraje, de mare adâncime, amenajate pe solele cu cannabis și în curtea unității de producție. Reprezentanții SGA Călărași au găsit aceste fântâni ca urmare a unui complot organizat împotriva sa și din care și aceștia fac parte.

“Nu avem de unde să le știm pe toate. Sunt foraje ascunse poate și pe câmp. Dacă cineva ne sesizează, suntem obligați să verificăm. Colega mea s-a dus acolo, a vorbit cu administratorul respectiv, după care mi-a sesizat că acesta a avut o postare ciudată, cum că am fi intrat în fermă fără să avem autorizație. Dacă el ne-a dat acceptul, cum se face că am intrat fără autorizație?”, a fost reacția directorului SGA Călărași, Adrian Nica.

“Da, Ministerul Agriculturii, la nivel de secretar de stat, la nivel de ministru. Nu-mi este clar dacă chiar ministrul este implicat. Dar este cert din moment ce ei mi-au venit cu hârtie semnată de ministru!”

 • Cine mai are ceva cu dumneavoastră?
 • Păi cei din clanurile, din mafiile de-aici, atât.
 • Șeful Parchetului județean are ceva cu dumneavoastră?
 • Nu, nu avem noi treabă.
 • Cei de la Apele Române?
 • Sunt parte a întregului sistem!
 • Poliția?
 • Păi poliția… nu…
 • ITM-ul?
 • ITM-ul da! Toți ăștia care sunt băgați în sistem! Ichim Marian, omul lui Iliuță!
 • Deci și Iliuță are ceva cu dumneavoastră?

Cezar Petrescu nu a reușit să ne convingă că este victima unui complot organizat la nivel județean, cu implicarea directă a reprezentanților Guvernului României. Totodată, nu a reușit să ne convingă nici dacă folosește cânepa și-n alte scopuri decât cele strict medicinale.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp