ACTUALITATE

Circ la Frăsinet: Primarul care transpiră, când citește, s-a supărat și pe bibliotecară

Print Friendly, PDF & Email

„Băiatul meu este consilier. Nu a fost la ședințe și, din cauza asta, mă șantajează tot timpul. Îmi spune: te trimit acolo, te dau afară! „

Este declarația bibliotecarei din comuna Frăsinet, Claudia Ștefan, angajată a primăriei din localitate. Aceasta s-a trezit, în cursul zilei de 30 iunie, că este trimisă să-și desfășoare activitatea într-o clădire-anexă dezafectată. Tot aici funcționează și dispensarul uman. Totodată, clădirea respectivă, aflată într-un stadiu avansat de degradare, este adăpost pentru oamenii străzii.

Mihăiță Sandu, primarul comunei Frăsinet, a fost, înainte de a ocupa acest post, paznic de școală. Ca paznic, își completa veniturile vânzând bilete de bingo, în piața din Lehliu-Gară. A făcut și pușcărie, pentru furt, își amintește directorul școlii din comună, Octavian Vârcan. După ce a devenit primar, a încercat să-l dea afară fix pe directorul de școală! „Ăsta, când semnează, transpiră! Scrie pe litere!”

„Condițiile sunt precare, eu nu pot să-mi desfășor activitatea în condițiile astea. Nu se poate lucra aici, 8 ore. Așa vrea domnul primar, să mă șantajeze. Băiatul meu este consilier. De fiecare dată mă întreabă de ce nu a votat cutare sau cutare proiect „.

În clădirea-anexă a primăriei a funcționat, până în urmă cu câțiva ani, biblioteca sătească. „A trimis angajații primăriei să facă ordine”. Primarul Mihăiță Sandu, în schimb, nu a trimis femeia de serviciu să dea cu mătura și cu mopul în sediul dezafectat al bibliotecii. Nu a făcut asta pentru că femeia de serviciu din cadrul Primăriei Frăsinet îi este nevastă!

La data de 16 iunie 2020, Agenția Națională de Integritate a constatat că, în perioada deținerii mandatului, primarul Mihăiță Sandu s-a aflat în conflict de interese administrativ câtă vreme a semnat, în data de 04 februarie 2019, Dispoziția și Contractul individual de muncă privind încadrarea soției într-o funcție contractuală de execuție în cadrul Primăriei și a avizat Fișa postului prin care au fost stabilite atribuțiile de serviciu ale soției sale.

„N-am nimica cu ea. Ce să am?! Acolo e biblioteca. Și i-am spus să facă curățenie”. Mihăiță Sandu nu a mai știut ce să ne spună, după ce l-am întrebat de ce nu face acest lucru femeia de serviciu. Întâmplător, aceasta nici nu se afla la muncă. „I s-a făcut rău și a fost până la dispensar. A fost, și-a făcut treaba de dimineața și a fost până la spital.”

E o regulă, în schimb, ca aceasta să nu vină decât dimineața, pentru maxim o oră, la serviciu. Ne spune acest lucru o altă femeie, care a concurat cu aceasta pentru postul bănos de femeie de serviciu în cadrul Primăriei Frăsinet. 3.152 de lei lunar câștigă nevasta primarului din Frăsinet, în calitate de femeie de serviciu.

 • Păi doamna primăriță ce este?
 • Nu știu. E d-asta, consultant juridic! E d-aia care e lângă el, cum îi zice?
 • Consilier?
 • Așa, consilier!

Nevasta primarului și-a făcut apariția după un sfert de oră de la venirea noastră. S-a apucat să steargă geamurile într-o altă clădire-anexă a primăriei. Ne spune că acolo este o bucătărie. Neagă că ar fi fost la spital. „Nu mi s-a făcut rău. Am fost puțin răcită, doar atât. Ca orice om, muncim și răcim!”

Pe primarul Mihăiță Sandu l-am găsit în satul Pupăza. Stătea pe o canapea, la umbră, în fața magazinul local. Lângă el se afla o sticlă de bere. „Păi nu beau eu, bea omul ăsta!”

 • Ce aveți cu doamna Claudia?
 • S-a dus să facă curățenie
 • Doamna Claudia?
 • Să așeze cărție. Că nu e datoria la femeia de servici să așeze cărțile.
 • V-ați supărat pe ea?
 • Nu m-am supărat. A făcut o greșeală. Greșeala se plătește!
 • Acolo sunt niște scânduri bătute în cuie pe post de rafturi.
 • Păi a făcut un referat de când sunt eu în funcție?
 • Sunteți supărat pe cărți?
 • Noo, stați liniștit, că mi-a plăcut cartea! Mai citesc și eu, că te mai documentezi…
 • Ce carte ați citit ultima dată?
 • Hai, dom’ne, ne luăm la mișto?

„La noi găsește probleme. În schimb, la femeia de serviciu nu. Soția primarului tot timpul este plecată cu domnul primar. În primărie, femeia de serviciu nu prea stă. Vine de dimineață, o oră, își bea cafeaua și pleacă cu domnul primar… Eu am lucrat în față, la taxe și impozite, în biroul de la contabilitate. Acum, m-a mutat aici spunând că filmez și-l ajut pe contracandidatul lui la primărie.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker