ACTUALITATE

Scandal: Termometre cumpărate cu bani publici, de la firma concubinului!

Print Friendly, PDF & Email

Ciordeală la Școala Gimnazială Carol I din Călărași, unde directoarea acesteia, Rodica Neagu, a achiziționat produse medicale de la firma concubinului.

Rodica Neagu, fostă Pavel, a divorțat în cursul anului trecut, după ce soțul acesteia, Florian Pavel, a reclamat că aceasta a plecat de-acasă și că are o aventură cu actualul concubin, Nelu Bălașa.

Școala Gimnazială Carol I Călărași, la care Rodica Neagu figurează drept directoare, a achiziționat, la data de 20.05.2020, 5 termomentre noncontact, de uz uman, de la firma OSR Oameni și Relații SRL Călărași. Valoarea achiziției este de 2.495 lei, costul unui astfel de instrument medical fiind de 499 lei. În schimb, la firmele de profil, un astfel de termometru, de tipul HP 312, non-contact, are prețuri cuprinse între 100 și 200 lei.

Cabinetul medical de la Școala Gimnazială Carol I are în dotare, însă, termometre non-contact marca Xinqi, acestea fiind produse de Republica Populară Chineză pentru Republica India.

Mariana Buzatu, care ocupă postul de contabil șef în cadrul Școlii Gimnaziale Carol I, are o explicație comică: „Eu am făcut achiziția publică de pe SEAP. Ca orice achiziție publică, am intrat pe SEAP, am văzut termoscanere de la distanță, fără contact, ceva de genul ăsta, și am cumpărat… Așa procedez la fiecare achiziție.”

 • Și ați găsit fix la firma concubinului directoarei, nu?
 • M-am orientat să fie o firmă din Călărași și la momentul acela așa era.
 • Doamnă, v-ați orientat fix la firma concubinului directoarei, nu?
 • Domnule, nu contează sau nu mă interesează firma. La cât este orașul nostru de mic, toată lumea are o cunoștință sau o relație. Acolo am găsit, la momentul respectiv, termoscanere.
 • Păi avea și doamna directoare termoscanere. Nu v-a spus?
 • Păi nu, că de la doamna directoare n-am cum să iau. Eu nu pot să cumpăr de la firma dânsei, pentru că este și directorul școlii.
 • Da, doamnă, e conflict de interese. Dar aveți voie să luați de la concubinul directoarei, nu?
 • Domnule, nu știu, acum sunt la volan și nu pot să vorbesc.

Rodica Neagu, directoarea Școlii Gimnaziale Carol I Călărași, a devenit și afaceristă începând cu data de 27.03.2019, când și-a înființat firma Fox Little Agency SRL. Neagu este asociat unic și administrator cu puteri depline. Fox Little Agency are sediul social declarat în municipiul Călărași, strada București, nr. 8, camera 2. La aceeași adresă, dar la camera 1, își are sediul social firma controlată de concubin, OSR Oameni și Relații SRL Călărași. Ca asociat unic și administrator cu puteri depline figurează Gherghina Bălașa, mama lui Nelu Bălașa, o femeie în vârstă de 80 de ani. Obiectul principal de activitate al acesteia este codul CAEN 7022 – activități de consultanță și management. OSR Oameni și Relații SRL a fost înființată la data de 25.02.2014 și nu a figurat niciodată cu personal angajat.

Prin Fox Little Agency, directoarea de la școala Gimnazială Carol I, Rodica Neagu, a vândut, în cursul lunii trecute, produse de tip medical, astfel:

 • Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu: mănuși de unică folosință, 100 bucăți, 2,9 lei/bucată; soluție antibacteriană, 1 bucată, 290 lei/bucată; mască textilă, 100 bucăți, 5,95 lei/bucată;
 • Școala Gimnazială Specială nr. 1 Călărași: mănuși de unică folosință, 200 bucăți, 2,9 lei/bucată; soluție antibacteriană, 20 bucăți, 290 lei/bucată; mască textilă, 200 bucăți, 5,95 lei/bucată.

Contactată, Rodica Neagu spune că achiziția termometrelor a fost făcută legal.

 • Dar achiziția a fost făcută de la firma concubinului dumneavoastră.
 • Este soțul meu, nu este concubinul meu.

Am vrut s-o contactăm pe Gherghina Bălașa, cea care figurează drept asociat unic și administrator al firmei OSR Oameni și Relații SRL Călărași. Pe numărul firmei, ne-a răspus fix Nelu Bălașa, cel pe care directoarea Școlii Gimnaziale Carol I îl consideră drept soț.

 • De ce răspundeți dvs la telefonul acesta și nu doamna Gherghina?
 • Pentru că nu vrea să răspundă, d-aia!

Nelu Bălașa spune că nu are nici un fel de relați cu Rodica Neagu. Mai mult, acesta spune că Neagu nu-i este soție, ci prietenă.

Redacția noastră va sesiza parchetul competent pentru a se lămuri faptul dacă la mijloc avem de-a face cu comiterea infracțiunilor de conflict de interese de natură penală, fals și uz de fals, câtă vreme, în fapt, afacerista Gherghina Bălașa, în vârstă de 80 de ani, este folosită drept paravan pentru ciordelile făcute de Nelu Bălașa.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker