EXCLUSIV

Bătrân mort în pădure, pentru că salvatorii au decis să nu-l caute, fiindcă era frig, ploua și se făcuse noapte / Video

Print Friendly, PDF & Email

Un bătrân, din satul Răzvani, județul Călărași, bolnav de Alzheimer, a murit, rătăcit în pădurea Vlădiceasca, în așteptarea salvatorilor pe care i-a solicitat prin intermediul ginerelui său, polițist.

Bătrânul, D. H., în vârstă de 79 de ani, a murit, înghețat și prins în noroi, pentru că salvatorii nu l-au crezut că, dus după lemne, i-a sunat să le spună că s-a rătăcit.

„Vă spun, familia nu-și mai dorește să se facă publică o asemenea știre. Dosarul, oricum, a fost închis. Nu avem ce discuții să mai facem pe tema asta.”

Fiica bătrânului D. H. afirmă că, împreună cu polițiștii din zonă, l-a căutat în ziua în care acesta a sunat după ajutor.

„Au fost două zile de oboseală și de căutări. Vă rog din suflet, familia nu-și dorește asemenea mediatizare. Dumneavoastră nu aveți de unde să știți cum a fost căutat.”

Bătrânul a indicat cu aproximație locul în care se află, însă polițiștii au decis să nu-l creadă, iar cei care au coordonat misiunea de salvare l-au căutat în partea de vest a satului, în împrejurimi.

D. H. a fost găsit după 10 ore, abia a doua zi, aproape de locul indicat în apelul telefonic, misiunea de salvare fiind întreruptă din trei motive absolut incredibile: era frig, se făcuse noapte și ploua afară!

„La trei fără 20 m-am întâlnit cu el, se ducea către casă. Am ajuns la magazin și mi-a spus vânzătoarea de acolo că a cumpărat o sticlă de coniac. Eu am venit și am anunțat aici seara că a fost la magazin și că a luat o casoletă de mici și o sticlă de coniac și au căutat… n-au găsit nimic!”

Două ore mai târziu, D.H., din satul Răzvani, își suna o rudă, polițist, și îi spunea că s-a rătăcit în pădurea din marginea satului. Salvatorii l-au căutat, dar nu acolo!

  • Știu că în seara aia au întrerupt căutările, deși îl localizaseră și omul a spus „sunt în pădure, la Vlădiceasca!”
  • Da, da, da, ne-a spus! Dar n-a crezut mai nimeni c-a putut să ajungă el până acolo. Era și vremea urâtă, ploua afară, probabil s-au gândit că are un moment din ăsta de pierdere de memorie. Nu știu, o fi ajuns pe picioarele lui, l-o fi luat cineva încolo… Și noi ne gândim la tot felul de… El, săracul, a zis atunci că e la pădure, dar nu…
  • Nu l-au căutat în pădure?!
  • Nu, nu! Ei s-au pierdut și toată lumea a zis „nu a ajuns el aici sub nici o formă!” Era conștient! Deci a sunat și a spus: „Sunt la pădure!” Au încercat să se ducă peste câmp. Or fi ajuns, n-or fi ajuns… Au chemat STS-ul mi se pare, au adus un câine… Ploua în seara aceea și câinele, la un moment dat, a pierdut urma. Fiind și întuneric și vremea rea, nici nu se putea intra cu mașini, că e pe câmp, noroaie… La momentul de când au luat legătura cu el, ce au putut ei să mai vorbească, o oră-două, după aia eu zic că el oricum nu mai era în viață. Că el a zis că nu poate să mai vorbească… De fapt nu mai putea nici să răspundă la telefon!

Polițiștii din Călărași au fost anunțați, la data de 7 decembrie 2021, de către un bărbat, în vârstă de 53 de ani, că socrul lui, de 79 de ani, care suferă de boala Alzheimer, a plecat în pădurea Vlădiceasca, aflată la patru kilometri de locuința lui, pentru a tăia lemne, dar nu a mai revenit acasă.

Polițistul a menționat că a vorbit cu socrul său la telefon, iar acesta ar fi spus că se află „în pădure, în noroi” și nu mai știe să se întoarcă acasă.

Potrivit unei declarații făcute de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Călărași, Poliția Orașului Lehliu Gară a fost sesizată în jurul orei 19:00.

Bărbatul avea asupra sa telefon mobil, prin intermediul căruia a comunicat familiei faptul că se află în pădure, în noroi și nu mai știe să se întoarcă, iar ulterior acesta nu a mai răspuns la telefon.

„Imediat, la fața locului, s-au deplasat mai multe echipe de cercetare și căutare, formate din 28 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, 11 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași și 6 lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași, care au acționat cu un vehicul șenilat. De asemenea, au fost folosite dispozitive de vedere pe timp de noapte și câine de urmă din cadrul Serviciului Canin, iar activitatea de căutare a beneficiat de sprijinul Politiei de Frontieră și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Prin Centru Operațional al Inspectoratului General al Poliției Române, a fost solicitat sprijinul IGAV, însă, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, nu a putut fi utilizat elicopterul. De asemenea, la activitățile de căutare, au participat voluntari din cadrul Asociației Salvatorilor Voluntari Resque 4×4 și voluntari din orașul Lehliu Gară, care au acționat cu utilaje agricole, terenul unde au avut loc căutările fiind împădurit și accidentat.”

Bătrânul nu a fost crezut de polițiști, declară rudele victimei.

„Era și seară, era și vremea urâtă, ploua afară… Au crezut că are un moment d-ăsta de pierdere de memorie. Polițiștii s-au gândit că a băut și că a avut un moment d-ăsta de rătăcire. Nu l-a crezut nimeni.”

În jurul orei 01.00 reprezentanții Direcției de Operațiuni Speciale au reușit să-i localizeze telefonul undeva în pădurea Vlădiceasca, în care bătrânul D.H. menționase de la început că s-a rătăcit.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp