Circ la Spitalul Județean de Urgență Călărași, după derularea concursului pentru ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată, pentru personalul care a ocupat fără concurs posturi de execuție, pe perioadă determinată, pe perioada stării de urgență.
Zeci de candidați au reclamat public faptul că examenul a fost fraudat.

Ca manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași figurează, de la sfârșitul anului 2020, Bogdan Cristian Mihai, fost membru al partidului înființat de Dacian Cioloș, PLUS, până în cursul anului 2019.

A absolvit liceul în 1996, iar la pensie a ieșit în 2018. A absolvit și celebra Fabrică de Diplome cunoscută drept Universitatea Spiru Haret, în 2008, cu diplomă de licență emisă un an mai târziu.
Cumulează pensia cu salariul, în cursul anului trecut obținând venituri nete în sumă de 164.819 lei, cu o medie lunară de 13.734 lei.

Pensionat medical, la vârsta de 39 de ani, conform unor surse, în cursul anului 2017, Bogdan Mihai Cristian are venituri lunare, numai prin Casa de Pensii, în sumă de 7.156 lei! E o pensie uriașă pentru o persoană care a ajuns să beneficieze de așa ceva la o vârstă neverosimilă.

În cursul anului 2018 a participat la un concurs, pentru ocuparea postului de șef serviciu în cadrul SPP Gestionarea Câinilor Fără Stăpân Călărași. Punctajul minim a fost de 70 de puncte din 100 posibile. Mai precis, ar fi trebuit să răspundă corect la 7 dintr-un total de 10 întrebări. Ca președinte al comisiei de concurs, numit prin Decizia nr. 39/26.08.2018, a fost chiar un reprezentant al Primăriei municipiului Călărași, cu care acesta se afla în relații extrem de apropiate. Chiar și-n aceste condiții, Mihai Bogdan nu a reușit să obțină decât 55 de puncte dintr-un total de 100.
Ca manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași a fost numit la sfârșitul anului 2020. S-a făcut remarcat mai ales prin postările sale de pe site-urile de socializare, unde are grijă să se fotografieze în posturi fioroase.
„Fiecare candidat va avea șansa să extragă un subiect dacă va dori, pe care să-l susțină în fața comisiei. Mai mult de atât, la acest moment e greu de crezut că poți crește transparența într-un mod real dincolo de orice declarație. Sunt lucruri care în final vor naște niște nemulțumiri pentru că, vă spun din start, examenul va fi unul dur, pentru că, am observat, de multe ori zonele de reproș din partea societății civile sunt legate de pregătirea cadrelor medii și de comportamentul acestora față de pacienți și față de aparținător și personalul din lumea medicală ar trebui să se obișnuiască cu faptul că la un moment dat lucrurile se schimbă într-un mod chiar și dur și prin dur înțelegem un respect mai mare pentru cetățean. Acesta este scopul final al pregătirii comportamentale, dincolo de cea profesională. S-a pus o bibliografie, nu este ceva deosebit, practic această bibliografie face parte prin pregătirea asistenților medicali sau personalului care a ocupat posturile respective. Ar trebui să o fi știut dinainte, nu e ceva ce poți învăța de pe o zi pe alta, pentru că dacă te apuci acum să înveți de la zero ceva ce n-ai știut până acum e o discuție complicată. Vor fi nemulțumiri, este evident, pentru că întotdeauna când cineva pierde va căuta un vinovat și probabil trebuie să-l caute uitându-se într-o oglindă. Am avut o discuție cu acești colegi, le-am explicat că nu există nici o posibilitate ca cineva să influențeze rezultatul examenului, ci pur și simplu cei care au în mână această hotărâre sunt chiar ei. Ei pot să influențeze, sunt singurii, prin învățare”, declara acesta, în urmă cu câteva zile.
Pe 24.05.2022, Bogdan Cristian Mihai, fost membru PLUS și pensionat la o vârstă incredibil de fragedă, afirma:
„Atunci când e vorba de ocuparea unor posturi, mereu există discuții legate de modul în care sunt realizate aceste activități. Pentru a înlătura aceste discuții, fondate sau nefondate, am luat câteva măsuri aparte. Concurenții vor extrage singuri subiectele din care vor fi realizate grilele de concurs și subiectele de sinteză. Grilele de concurs vor fi întocmite în fața tuturor, eliminând astfel orice suspiciune ca cineva să fie avantajat. Vor exista mai mulți observatori la fiecare examen pentru a verifica modul în care este derulată procedura. Vor fi eliminați din examen toți cei care vor încălca normele de conduită și vor căuta să trișeze. Concluzia e una singură. Trebuie să îi selectăm pe cei mai buni!”
Exact ceea ceea ce nu s-a întâmplat, căci zeci de candidați au reclamat că rezultatul concursului, derulat începând cu 26.05.2022, a fost fraudat prin faptul că unii membri ai comisiei de examinare le-au indicat unor concurenți răspunsurile corecte! Examenul a fost tip grilă.
Scandalul a fost declanșat la sfârșitul lunii trecute, după afișarea rezultatelor.

Prin Dispoziția nr. 17246, din 2.06.2022, Bogdan Cristian Mihai, fără să precizeze suportul legal, a decis ca procedura de organizare și desfășurare a examenului pentru ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată, pentru personalul care a ocupat fără concurs posturi de execuție, pe perioadă determinată, în perioada stării de urgență cauzată de pandemia de Covid 19, să fie suspendată! Decizia nu poartă nici măcar viza de legalitate a juristului Spitalului Județean de Urgență Călărași.

- Decizia dată de domnul manager e legală?
- Nu pot să mă pronunț pe aceste aspecte. Știți ce vă indic? Eu zic să adresați o cerere sau să discutați cu purtătorul de cuvânt…
- Dumneavoastră de ce nu ați semnat această decizie?
- Chiar nu știu să vă răspund acum la întrebarea asta. Oricum, decizia este legală din punctul de vedere al formei pe care ea o are… Da, uite, foarte bună întrebare. Oricum, faptul că nu este semnată de mine nu-i știrbește caracterul de legalitate pe care-l are cel puțin raportat la forma acesteia.
- În ce calitate a suspendat procedura de concurs?
- … Vă doresc o zi minunată!
Aceasta a fost reacția juristului Spitalului Județean de Urgență Călărași, Stere Geacă.
De verificat când a făcut cursul de management spitalicesc – E o condiție pentru ocuparea unui post de manager sau pentru numire din legea spitalelor, domnul manager abia acum a terminat cursul, deci nu avea dreptul să ocupe acest post.
A verificat cineva dosarul lui pentru numire?