EXCLUSIV

Anghel Olteanu, fostul primar al comunei Unirea, a fost condamnat pentru spălare de bani

Print Friendly, PDF & Email

Anghel Olteanu, membru al Organizației Județene a Partidului Social Democrat și fost primar al comunei Unirea, în perioada 2008 – 2016, a fost condamnat, în cursul acestei luni, la pedeapsa de 1 an de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani.

Acord de recunoaștere a vinovăției

Condamnarea a avut loc cu aplicarea articolului 485 alin.1 indice 2 lit. a din Noul Cod Penal, adică a avut loc în condițiile aplicării acordului de recunoaștere a vinovăției. Anghel Olteanu a fost judecat, la sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, pentru infracțiuni de spălare a banilor. Sentința a fost emisă în dosarul nr. 325/116/2017, înregistrat pe rolul Tribunalului Călărași la data de 1.03.2017. Ca parte inculpată în dosar a figurat și firma aflată în posesia acestuia, SC Agrotransport SA Călărași.

Pedeapsă pentru spălare de bani

Anghel Olteanu a fost condamnat în baza art. 29 alin.1 lit. a din Legea 656/2002 cu aplicarea art.35 alin.1 Cod Penal. Legea amintită prevede că infracțiunea de spălare a banilor se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani în condițiile schimbării sau transferul de bunuri, cunoscând că provin din săvârșirea de infracțiuni, în scopul ascunderi sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri sau în scopul de a ajuta persoana care a săvârșit infracțiunea din care provin bunurile să se sustragă de la urmărire, judecată sau executarea pedepsei.

571.835 lei confiscați de stat

SC Agrotransport SA Călărași, ca parte inculpată în proces, a fost condamnată la plata unei amenzi de 10.000 lei, dispunându-se confiscarea specială, în folosul statului, a sumei de 571.835,17 lei, sumă ce constituie produsul infracţiunii de spălare de bani consemnată la bugetul de stat, asupra căreia s-a instituit sechestru asigurator.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp