ACTUALITATE

Veselie în Aprilie: Trei minuni înainte de Paște / Video

image_pdfimage_print

Fundulea: A ajuns cu parapanta în baltă

S-a prăbușit cu parapanta în lacul Fundulea 6, de unde a fost scos de pescari. Este vorba de un tânăr, în vârstă de 35 de ani, acesta scăpând ca prin minune cu viață, anunță postul de televiziune România Tv. Doi pescari au sărit în apă, venindu-i în ajutor. Tânărul a ajuns în stare gravă la spital, după ce la fața locului s-au deplasat echipaje specializate în acordarea de prim-ajutor. A fost transportat de urgență la Spitalul Floreasca, din București. La momentul producerii accidentului, balta era înțesată ochi cu pescari. Parapantistul a pierdut controlul aparatului de zbor, cel mai probabil din cauza unei pale neașteptate de vânt. Sunt indicii conform cărora acesta a realizat că urmează să se prăbușească, îndreptând aparatul de zbor spre una din bălțile din zonă, pentru a evita impactul direct cu solul.

A fost scos de paznicul bălții


La fața locului, martorii afirmă că tânărul a avut un noroc chior. “Erau doi băieți de pe partea ailaltă, care s-au dezbrăcat și au intrat primii în apă, până a venit ăsta cu barca. Daa, dă din mâini, unchiule! Eu am văzut exact când a picat. Când am văzut așa, zic, bă, ăsta a venit să vadă pescarii. Când, la un moment dat, jât, parapanta direct în apă. Au țipat ăștia, bă, săriți!” Paznicul bălții l-a preluat pe parapantistul ghinionist într-o barcă. Era agățat în pânza parapantei. “Am înțeles că a fost prins cu chingile alea de picioare, nu știu.” Ambulanța din Fundulea a ajuns la locul accidentului în mai puțin de un sfert de oră. Ulterior, a fost preluat de un alt echipaj și transportat la București.

Casa în Cernica și grădina în Fundeni

Se întâmplă în comuna Cernica, unde sătenii sunt uluiți de faptul că au curtea în Sectorul Agricol Ilfov, iar grădina se află în județul Călărași, mai precis pe raza localității Fundeni. Pasc vitele într-un județ și le mulg, câțiva metri mai încolo, în altul, anunță postul de televiziune România Tv. Acest fapt neobișnuit li se întâmplă locuitorilor din satul Tânganu. Aceștia au jumătate de gospodărie în Sectorul Agricol Ilfov, cealaltă jumătate figurând pe raza județului Călărași. La fața locului, se specifică faptul că această anomalie datează de pe vremea colectivizării. Tot din acest motiv, conducta de apă pluvială este situată în ambele unități administrative, din acest motiv fiind lăsată de izbeliște, câtă vreme Primăria Fundeni nu poate finanța o lucrare de care să beneficieze locuitorii unei alte comune.

Mită de la clanul Sadoveanu


Trecerea dintr-un județ în altul, din curțile oamenilor, se poate face doar deschizând poarta care duce spre grădini. Și cu animalele se petrece același fenomen. Noaptea dorm în grajdurile situate în Sectorul Agricol Ilfov, iar ziua pasc în județul Călărași. Unul dintre locuitori, nea Gică, trece de zeci de ori, zilnic, granița celor două județe, pentru un singur motiv: are treabă în grădină. Cel mai tare îl deranjează, însă, drumurile în plus pe care este nevoit să le facă la momentul în care își achită taxele. “Acum doi-trei ani am vorbit cu primarul din Fundeni. Și a zis că el nu dă terenul, pentru că el d-aicea ia niște bani”. Această problemă s-a complicat în momentul în care au început să se retrocedeze terenurile. Pe raza comunei Cernica a acționat un clan mafiot, specializat în înșelăciuni. Este vorba de clanul Sadoveanu, membrii acestuia ajungând la închisoare. Clanul Sadoveanu este cel care a oferit o mită consistentă directorului călărășean al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară de la acea vreme, Ion Năbârgeac. A fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani.

Situație bizară

“A fost pământul nostru, dar la colectivizare l-a luat Fundeniul. Păi ce caută Fundeniul în grădină la noi?” Contactat, Gheorghiță Cărtușanu spune că situația se tranșează numai pe cale judecătorească. “Există proces, există un câștig al Primăriei Fundeni, există un proces care se cere anularea grănițuirilor, nu știu ce anume doresc.” Cărtușanu recunoaște că situația de a avea curtea într-un județ și grădina în alt județ este bizară.

Budești: Celuloză în loc de țigări

În loc de țigări, a primit celuloză în care au fost introduse cuie. I s-a întâmplat unui cetățean din comuna Sohatu, Valentin Popa, care s-a dus în orașul Budești, de unde a crezut că va cumpăra două cartușe cu țigări de la contrabandiști. Evenimentul s-a derulat cu câteva zile după ce Inspectoratul Județean de Poliție Călărași a descins la vânzătorii de țigări de contrabandă, din zonă. Chiar și așa, comerțul ilegal cu țigări netimbrate, aduse din Ukraina, este sport de masă. Valentin Popa, victima țepuită, este nefumător. A cumpărat două cartușe, în total 20 de pachete, la un preț de 7 lei bucata, pentru ciobanul pe care-l are angajat. “Am luat pentru cioban două cartușe. Nu m-am uitat la ele, le-am pus în mașină și-am plecat. Când am ajuns acasă, am depistat că este polistiren și nu sunt țigări.”

Urări pentru polițiști, de la contrabandistul Alin

Descinderile polițiștilor l-au vizat și pe cel care vine celuloză pe post de tutun. Dealerul de țigări, cunoscut drept Alin, spune că nu îi este frică de polițiști: “Mă doare-n p–a de toată poliția. Îmi suge p–a toată poliția mie.” Cetățeanul înșelat a depus plângere penală. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, Florentina Dobre, nu a vrut să ofere detalii despre ceea ce se întâmplă la Budești, dar a confirmat faptul că s-a primit o plângere, la acest moment derulându-se cercetări.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp chat