EVENIMENT

Anchetă epidemiologică după ce Ionel Tatu, primarul comunei Vâlcelele, a fost confirmat cu Covid 19

Print Friendly, PDF & Email

Nelu Tatu este primul primar declarat oficial infectat cu virusul Covid 19, de pe raza județului Călărași. Tatu este primarul comunei Vâlcelele, din anul 2016.

9 contacți direcți a declarat, în urma derulării anchetei epidemiologice, acesta, dintre care 6 membri ai familiei, 2 fermieri și un angajat al primăriei din Vâlcelele. Ancheta epidemiologică, la acest moment, nu este încheiată. Nu se intenționează închiderea primăriei de pe raza comunei Vâlcelele, ne declară prefectul județului, Marian Stoica. Tot acesta ne spune că Nelu Tatu nu a declarat alți contacți direcți, negând că ar fi participat la două petreceri, organizate pe raza comunelor Ciocănești și Vâlcelele, în datele de 3 și 4 iulie, cu ocazia aniversării zilei sale de naștere. “El neagă asta, spune doar că a servit o ciorbă, la Popasul Drumețului, pe raza localității Drajna și că acolo s-ar fi găsit cu contacții direcți. Nu a recunoscut că ar fi participat la alte evenimente.”

Marian Stoica știe precis, însă, că o astfel de petrecere a fost organizată, pe raza comunei Ciocănești, de președintele local al Partidului Social Democrat, Mirel Raiu. “Spune că el nu a fost acolo, doar a trecut. Nu știu cum vine asta. Vom obține toate datele prin intermediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.” Același lucru este confirmat și de primarul Petre Pavel. “Nu a fost la mine, a fost la PSD. Raiu și încă unul, Marian Neagu, au făcut o petrecere.”

  • Dar știți că a fost?
  • Da, mi-a confirmat cineva.

“Sunt anchete în derulare legate de aceste aspecte. Am auzit și noi că a participat la astfel de petreceri, dar lucrurile vor fi stabilite de organele care au competențe în domeniu. Direcția de Sănătate Publică nu are astfel de atribuții. Cine nu declară toți contacții, înseamnă că nu realizează ce poate însemna acest lucru”, ne-a declarat Cezar Rădulescu, reprezentantul acestei instituții.

Aniel Theodor Nedelcu-Pațurcă, primarul comunei Borcea, neagă că ar fi participat la o astfel de petrecere, organizată pe raza comunei Ciocănești. “Nu, nu am fost la așa ceva. Eu nu am fost.”

  • Dar de soția dumneavoastră știți ceva?
  • Întrebați-o pe ea!

Ionel Tatu, Nelu, pentru prieteni, recunoaște că i-a venit confirmarea că este pozitiv la infectarea cu virusul Covid-19 abia în seara zilei de 11 iulie 2020. Tatu spune că nu are simptome. “Nu am nici o problemă”. Tatu a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Călărași reclamând o indigestie, asta după ce ar fi mâncat, la Popasul Drumețului, de pe raza localității Drajna, o ciorbă de burtă. “Atunci m-am simțit rău. Am avut problema asta de ordin digestiv, dar în rest nu am nimic. Mănânc orice, beau orice, tensiune n-am, febră nu am.”

Ionel Tatu va mai fi testat pe data de 21 iulie. Afirmă că nu a declarat contacți direcți. “Nu am declarat pe nimeni și nu am fost cu nimeni! Eu, de două săptămâni, sunt numai la spital. Nu am făcut nici o declarație. Nu a fost nimeni cu mine. În afară de soție, nu a fost nimeni. Și copiii și-au făcut testele și toate au ieșit negative.” Afirmă că nu a organizat petreceri, cu ocazia zilei sale de naștere. Declară că nu a participat nici la ptrecerea organizată de Partidul Social Democrat, în cinstea sa, pe raza comunei Ciocănești. “Nu, nu am ajuns.”

  • N-ați ajuns la petrecerea de ziua dumneavoastră de naștere?
  • N-am ajuns la ce s-a organizat la Ciocănești!

Tatu spune că a stat numai acasă. “Adu-mi mie probe că eu am fost la Ciocănești, când eu n-am ieșit din curte! Eu, de două săptămâni, am stat numai la spital și-acasă. Nu am fost la Ciocănești. Vreau probe!”

  • Deci vreți probe?
  • Da, vreau probe!

Neagă și că ar fi organizat, pe raza comunei Vâlcelele, o petrecere similară. “Astea sunt niște baliverne, vrea cineva să facă un caz din Tatu. Îi dau în judecată pe toți, acuma! Dar acuma, să fiu acuzat că mi-am făcut ziua cu 50 de persoane, nu e adevărat! Eu nu am ieșit din curte începând cu data de 5 iulie!”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp