ACTUALITATE

Tindeche, țeparul recidivist din Giurgiu, a păcălit 4 asistente, din Oltenița, cu aproape 10.000 de euro

Print Friendly, PDF & Email

Se prezintă drept agent imobiliar, în București, la firma Komfort Imobiliare, pe care o declară cu sediul în municipiul București, deși aceasta are sediul social în municipiul Bacău. Cu aceeași identitate, se prezintă tot agent imobiliar, dar la firma Everest Imob, tot din București.

A fost trimis în judecată, la data de 24.11.2022, cu Tribunalul Călărași, ca instanță de fond, după ce 4 asistente, din Oltenița, i-au dat o șpagă de 9.500 de euro, pentru a fi angajate la Spitalul Bagdasar-Arseni, din București. Vasilică Tindeche, cu domiciliul flotant pe raza județului Giurgiu, comuna Greaca, acesta fiind de loc din comuna Prundu, același județ. Acesta are 48 de ani. A pretins că le poate ajuta pe cele 4 femei, din Oltenița, să fie angajate ca asistente medicale, asta după ce acestea au absolvit Școala Postliceală FEG Education Oltenița.

„La data de 18.10.2022, urmare a activităților specifice desfășurate de organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a pus în mișcare acțiunea penală față de un bărbat în vârstă de 48 de ani din județul Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.  În perioada iulie 2021 – februarie 2022, inculpatul, persoană fără calitate specială, a pretins și primit echivalentul sumei de 9.500 euro de la patru absolvente ale unei școli postliceale din municipiul Oltenița, județul Călărași, lăsându-le să creadă ca are influență asupra managerului unui spital din București, pe care îl va determina să le angajeze ca asistente medicale.  În cauză s-a dispus măsură controlului judiciar față de inculpat, pentru o perioadă de 60 de zile”, a transmis Direcția Generală Anticorupție, într-un comunicat de presă.

În 29.10.2020, Vasilică Tindeche a fost condamnat, prin decizie definitivă a Curții de Apel Cluj, la 1 an de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 2 ani, după ce l-a înșelat pe un localnic, din Baia Mare. A fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, la dispoziția Primăriei Greaca sau a Primăriei Prundu, pe o perioada de 90 de zile, afara de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această activitate. Cel înșelat se numește Gheorghe Nicu Tegla, iar instanța a decis să i se restituie suma cu care a fost țepuit, adică 7.100 lei.

E cunoscut de presă drept omul care, toată viața, a trăit din înșelăciuni, totul plecând de la o postare făcută de acesta, pe rețeaua Facebook. S-a fotografiat în showroom unei firme de mobilă, prezentându-se drept director. A fost reținut, în 11.04.2017, după ce una dintre victime a depus o plângere în care spunea că i-a dat individului 3.600 de lei, din anul 2015, Vasilică Tindeche cerându-i acești bani pentru a-l ajuta să fie angajat la Regia Autonomă de Transport București.

Același lucru le-a promis altor doi oameni, pe care a reușit să-i ușureze de 12.000 lei. Tindeche a mai fost trimis în judecată pentru alte două fapte de trafic de influență, alături de bucureșteanul Gabriel Negoițescu.

La 11.06.2020 a fost liberat, din Penitenciarul Rahova, Vasilică Tindeche, condamnat de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 531/2018 emis de Tribunalul Giurgiu, în baza sentinței penale nr. 490/2017. Tindeche se prezintă drept absolvent de studii superioare, al UASMV București, dar și absolvent al Liceului Tehnologic nr. 1 Fundulea.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp