EXCLUSIV

Ștefănești: Zeci de citații de la DNA pentru beneficiarii ilegali de indemnizații de handicap / Video

Print Friendly, PDF & Email

Zeci de citații de la Direcția Națională Anticorupție au fost distribuite în satul Ștefănești, comuna Ileana, județul Călărași. Se fac cercetări în mai multe dosare de falsificare a diagnosticelor medicale în baza cărora sunt distribuite pensii de handicap.

Meningită și colibacil, la 4 luni

Un astfel de caz este al numitului Mihai Florin Costel. E tânăr, are 29 de ani. Nu este casă. E la muncă, ne spune mama acestuia, Mihai Veronica. Este cercetat în dosarul DP 1088/P/2015. Nu știe că băiatul ei figurează în actele medicale drept orb și că este citat la DNA. “Nu știu, nu am primit nici o citație”. Mihai Florin Costel nu suferă de nici o boală.

Când a fost mic, a avut meningită și colibacil, dar la 4 luni. Și a fost operat la ochi, de strabism. În rest, e bine. Când și când și-aruncă ochiul. Dar în rest nu are probleme.

Mama acestuia spune că băiatul ei nu beneficiază de pensie de handicap. “Nu are dosar de handicapat, el e zdravăn! Să nu fie la mijloc o încurcătură…”

Pensie pentru hoțul de cazane

În sat, au fost împărțite citații și către Feraru Ionuț, Păun Bebe Cristian, Matilda Aurora, Vasile Tudor Andrei, Păun Dumitru Ion, Dinu Mihai, Năstase Ilie etc. Feraru Ionuț este cunoscut în sat drept un ciorditor. În sat se cunoaște faptul că e fugit. Îl caută poliția. A furat cazane de țuică. E din Odaia. Poștărița, Vasilica Badea, este cea care cunoaște situația în amănunt. Recunoaște că a împărțit zeci de citații în sat, inclusiv cea pentru Mihai Florin Costel. “Mama acestuia minte, eu i-am dat citația! Nu vrea să spună!” Nu știe câte citații a împărțit. Face asta lună de lună, tot timpul vin citații de la această structură. “Nu știu ce se întâmplă. Dar știe că e vorba de citații pentru persoane care beneficiază ilegal de pensii de handicap”. Se lamentează: “Aoleo, dar ce-am avut în vara asta! De la DNA, de la judecătorii, veneau săptămânal”.

Când ursul o ia razna, dar numai în acte

E și mama numiților Păun Bebe Cristian și Păun Dumitru Ion. Spune că nu are copiii bolnavi de ceva și că nu beneficiază de pensii de handicap. “A înnebunit ursul! Nu, nu ia pensie, domnule, nu are! Are amenzi de la primărie, că se tot bate prin sat”. Vasile Tudor Andrei a fost citat și el. Dar sătenii îl știu tot drept hoț. Are 18 ani. “În acte, da, sunt handicapați. Face pe handicapații, dar nu e…” Tot în Ștefănești, Năstase Ilie a primit citația, dar a venit cu ea înapoi la poștă, spunând că nu e a lui. “Pe primar nu-l interesează ce se întâmplă aici. Nu face nimic. S-a ales din nou primar și nu face nimic”. În Ștefănești, la care se adaugă Odaia și Răsurile, sunt 1.500 de cetățeni. 200 au primit citații la Direcția Națională Anticorupție. “Suntem de râsul curcilor. Doar în acte suntem handicapați!”

Mental și fizic, nu e o noutate

La Primăria Ileana, cazul handicapaților falși din satul Ștefănești e cunoscut. “Știm, sunt foarte mulți handicapați. Și mental, dar și fizic. Nu e o noutate”. Nimeni nu-și explică ce se întâmplă în Ștefănești: “E un sat problemă!” Din datele noastre, cazuri asemănătoare sunt întâlnite în toate satele din județul Călărași.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp