ACTUALITATENEWS ALERT

PSD își alege conducătorul iubit: Alegeri interne cu xeroxul la ușă

Print Friendly, PDF & Email

Alegeri interne în cursul zilei de azi, 11 octombrie, în cadrul Partidului Social Democrat. Sunt chemați peste 500.000 de membri, pentru un scrutin intern, care să-și desemneze președintele, în speță pe baronul de Teleorman, Liviu Dragnea, acesta fiind unicul candidat. Dragnea este condamnat, la instanța de fond, la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea de alegeri.

Vasilați: Se votează la primărie

În județul Călărași, în comuna Vasilați, primarul Lucian Vasile, fost membru PNL, fugit la PSD, în baza OU nr. 55/2014, cunoscută drept Ordonanța Traseiștilor, pare uimit că este sunat, la o oră extrem de matinală, de numitul Chiricheș, care se prezintă “de la sediul central”. Spune că procesul de votare merge bine, apoi și explică: “Deocamdată sunt doar eu și vicele”. Votarea se derulează la sediul primăriei locale, fapt care constituie un abuz. Numărul de voturi pe care se bazează primarul Lucian Vasile este de 50. Nu se pune probema ca Liviu Dragnea să nu fie votat: “Ei, cum să fie surprize?” Îl convingem cu greu să facă în așa fel încât buletinele de vot să fie mult mai multe decât cele primite de la sediul Organizației județene. “Sunt alegeri interne, domnule. Scopul acestor alegeri este să arătăm că avem foarte mulți membri, nu neapărat că trebuie să iasă Dragnea președinte, s-a înțeles?” Răspunsul a venit imediat: “O să vedem la fața locului”.

Velicu abia trezit din somn: Aha-aha-aha!

Alexandru Velicu, șeful Organizației locale Ștefan Vodă a Partidului Social Democrat, pare uluit. Reușim să-l trezim din somn. Afirmă că procesul de votare merge bine, după care pare că se întinde: “Aaooaa”. Nu are buletine de vot. “Le-am lăsat o parte din ele la coordonator”. Coordonatorul urmează să vină, nu se știe când. Spune că va avea 110-120 de voturi, iar procesul electoral se va derula la el acasă. Numitul Chiricheș, cel de la Centru, are o rugăminte: “După ce se încheie procesul de vot, să nu-mi raportați 110-120 de buletine de vot, că e puțin!” Velicu nu știe ce va fi, spune că vremea e urâtă, dar el se bazează și pe 164 de votanți, dar unii sunt plecați din țară. Ne spune că, la nivel local, funcționează doar un nucleu PSD, scuzându-se prin faptul că primarul este membru al Partidului Național Liberal și că-i controlează pe oamenii de afaceri locali, pe care-i duce de nas. Acceptă ca, după încheierea alegerilor, să facă în așa fel încât numărul de buletine să fie dublu: “Aha-aha-aha!”

Fel de fel de informații, la Grădiștea

La Grădiștea, șeful local al Partidului Social Democrat, Ștefan Marin, afirmă același lucru: că a primit 50 de buletine vot. Spune că a început procesul de votare. Se scuză că are un număr atât de mic de buletine de vot: “Atâtea am primit de la centru”. Nici nu se pune problema ca Liviu Dragnea să nu fie desemnat președinte și să fie suprize: “Nuu, sub nici o formă!” Ștefan Marin, care este cercetat penal pentru abuz în funcție, are un moment de inteligență: “Dar cu cine stau de vorbă?” Și își explică întrebarea: “Nu, că acuma nu mai am încredere în nimeni, domne, cu telefoanele astea, ce să mai, că să-l susțin pe unul și altul, vor fel de fel de informații”. Pare că ridică din umeri când ne repetă că doar atâtea buletine de vor a primit: 50. Îl luăm repede și-i spunem să le tragă la xerox, ca să fie mai multe: “Hai-hai și ne auzim mai târziu”! Ștefan Marin e extrem de politicos cu Chiricheș, de la centru: “Să trăiți!”

Fundulea: Zainea Ionel e un adevărat boss

La Fundulea, îl contactăm pe consilierul local PSD Ionel Zainea. La ora 8:00, doar îl trezim din somn, deși e ora la care trebuie să înceapă scrutinul. Așa că îl apelăm mai târziu. Ne spune același lucru: că sunt primite doar 50 de buletine de vot și că 12 membri și-au exprimat deja votul. Nici nu se pune problema ca domnul președinte Dragnea să nu iasă: “Nu se pune problema, domnu!” La fel, de la Organizația județeană nu s-au transmis indicații ca acesta să nu fie votat: “Nu-nu-nu, stați liniștit, că noi suntem cu toții aicea… Nu se pune problema. Nu au fost niciodată probleme la noi”. Îi explicăm consilierului PSD că 50 de voturi, într-un oraș precum Fundulea, reprezintă un număr extrem de mic: “Am vorbit cu Velicu, la Ștefan Vodă, și el îmi scoate 100!!” “Noi putem să scoatem și mai multe, dar atâta a venit de la județ”. Ne promite că, într-un final, vor fi 100 de buletine de vot, mai ales că-i dăm și soluția: să traga din ele la xerox. “Nici o problemă!”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp