ACTUALITATE

Pesedista Iuliana Raiu a reclamat că i-a fost furată suma de 35.000 de euro, pe care nu o poate justifica

Print Friendly, PDF & Email

Secret total în legătură cu furtul reclamat ieri, pe raza municipiului Călărași, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean. „Nu avem acord de mediatizare”, a fost reacția reprezentanților acestei instituții.

Primele date certe le-am obținut de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, prin reprezentantul acestei structuri, Vasile Silviu Mihnea.

„La data de 27.10.2022, organele de poliție din cadrul IPJ Călărași – Poliția Municipiului Călărași au fost sesizate, prin plângere, de către o persoană vătămată în vârstă de 45 de ani, cu privire la faptul că, în cursul acelei zile, persoane necunoscute i-au sustras suma de aproximativ 35.000 euro, dintr-un autoturism care se afla parcat pe strada 13 Decembrie, din municipiul Călărași, în dreptul restaurantului Class. La acest moment, s-a dispus începerea urmăririi penale in-rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În cauză se desfășoară cercetări pentru culegerea datelor, a informațiilor, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a fost comisă fapta și stabilirea răspunderii penale a făptuitorilor.”

Cea care a reclamat furtul este Anișoara Iuliana Raiu, cunoscută, în mediul local, drept o escroacă. A fost acuzată public că este capul unei rețele de criminalitate organizată specializată în înșelăciuni.

Ocupă o funcție de conducere în structura locală a Partidului Social Democrat. Este, totodată, consilier local, la Primăria Călărași, din partea acestei formațiuni politice.

Nu deține plasamente financiare, firme și nu obține venituri din alte surse. Conform ultimei declarații de avere, datată 15.06.2022, aceasta a avut venituri salariale ca angajată a unei firme fără activitate comercială, Aquatic Park SRL Călărași, ulterior din postura de angajată la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, ca directoare adjunctă.

La sediul DGASPC Călărași, ni se confirmă că banii nu erau ai acestei instituții. „Noi nu lucrăm cu bani lichizi. Acum a ieșit, s-a dus să dea declarații.”

Vasile Silviu Mihnea, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, ne precizează că păgubita, Anișoara Iuliana Raiu, a declarat că suma reclamată drept furată provine din economii proprii. Suma nu se regăsește în nici un document oficial emis de aceasta, în ultimii ani, în nici o structură a declarațiilor de avere emise.

Chestionată în acest sens, Anișoara Iuliana Raiu, cunoscută drept escroacă, a avut aceeași reacție ca de fiecare dată când este întrebată ceva ce nu-i convine.

  • Bună-ziua, doamna Raiu!
  • Bună-ziua!
  • Doamna Raiu, cine v-a furat banii, până la urmă?
  • Aloo?? Îmi pare rău, dar nu vă aud!
  • Așa ați făcut și ieri! De unde aveați banii, doamnă?

La Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași a fost angajată, pe postul de director adjunct, în urma unui concurs de dosare. A fost singura candidată. În trecut, Anișoara Iuliana Raiu a ocupat locuri de muncă dintre cele mai diverse, inclusiv acela de spălătoare de vase.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp