ACTUALITATE

Noii parlamentari ai județului Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Nicolae Cionoiu, Dumitru Coarnă, Constantin Bârcă, din partea Partidului Social Democrat, Emil Dumitru, Ciprian Pandea, din partea Partidului Național Liberal, și Călin Cătălin Balabașciuc, din partea Partidului Alianța pentru Unitatea Românilor, sunt noii parlamentari ai județului Călărași, stabiliți în urma scrutinului din 6 decembrie.

Nicolae Cionoiu, în vârstă de 54 de ani, e absolvent al Institutului de Construcții București, Facultatea de Utilaj Tehnic. A lucrat, vreme de 18 ani, ocupând inclusiv postul de director, în cadrul Societății de Utilaj Greu pentru Construcții și Transporturi Călărași (SUGCT SA), devenită SC Astalrom SA. Din 2010, împreună cu alți doi colegi din cadrul SUGCT SA, Tăsel Mieleanu și Florina Zanfir, Nicolae Cionoiu s-a implicat în dezvoltarea firmei proprii, ZMC Trading Călărași, cu obiect de activitate inițial transportul rutier de mărfuri. În 2010, ZMC Trading avea 2 salariați și o cifră de afaceri de 1.054.048 lei. Astăzi, peste 100 de călărășeni câștigă o pâine în cadrul acestei firme, cu afaceri în construcții și transport. Deși a candidat pe listele unui partid cu profil socialist, Niculae Cionoiu este un întreprinzător de succes, cu viziuni evidente de dreapta. E pentru prima dată când, după mult timp, la Călărași, Partidul Social Democrat promovează, în Senatul României, un călărășean care a reușit, prin muncă și implicare civică, să-și câștige respectul comunității.

Dumitru Coarnă, un personaj vocal și controversat, a fost șef de post în comuna Grădiștea. Din motive încă neclare, s-a pensionat la vârsta de 45 de ani. Acesta afirmă că s-a pensionat din motive medicale. Conduce Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, din această postură atacând mai mulți șefi de inspectorate județene de poliție, care nu răspundeau la comenzile politice. Acest lucru s-a întâmplat inclusiv în județul Călărași. Coarnă are 56 de ani, afirmă că are studii de ordin juridic, urmate la Universitatea Româno-Americană, dar și un master în științe penale urmat la celebra universitate Spiru Haret. În prezent, a obținut un loc de deputat, în Parlamentul României, candidând pe listele Partidului Social Democrat, pe raza județului Călărași.

Constantin Bîrcă, fost director general adjunct în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, a fost promovat în politică de Claudiu Pavelescu, profesor, fost deputat PNȚCD de Călărași și fost lider al Conveției Democratice, pe raza județului Călărași. Provine din comuna Dor Mărunt, localitate în care, în 2013, și-a achiziționat un imobil pe care-l folosește drept casă de week-end. Soția acestuia, Bianca Bîrcă, este șefa de cabinet a talibanului PSD Paul Stănescu, aceasta fiind una dintre explicațiile ascensiunii profesionale și politice, în cazul său. Declarațiile de avere ale acestuia conțin date dubioase, câtă vreme ar rezulta, din studierea acestora, că fostul director general adjunct în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, Constantin Bîrcă, a reușit să achite, din două salarii bugetare, într-un timp uluitor de scurt, un credit de 60.000 de euro. Promovarea acestuia pe lista cu candidați ai Partidului Social Democrat, la Călărași, a reprezentat un șoc pentru ceilalți potențiali aspiranți la un post de deputat. Are 44 de ani și a obținut titlu de doctor, la vârsta de 31 de ani, în cadrul Facultății de Medicină Veterinară București.

Ciprian Pandea e născut la data de 10.12.1986. Are 34 de ani și în urma scrutinului din data de 6.12.2020, a devenit senator pe listele Partidului Național Liberal, în cadrul Circumscripției Electorale nr. 12 Călărași. E licențiat în teologie la Universitatea București, Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, din București, cu studii doctorale urmate la Universitatea Ovidius Constanța, Facultatea de Teologie Ortodoxă. A ocupat posturi în administrația publică centrală, activând ca subsecretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului și ca secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului României. Ultimul loc de muncă este acela de expert în cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei. Este unul din puținii călărășeni care au avut o poziție publică neechivocă la momentul în care liderii naționali ai Partidului Social Democrat au încercat să subjuge instituțiile statului și în special domeniul justiției în favoarea intereselor clientelare proprii.

Emil Dumitru, actualul lider interimar al Organizației județene a Partidului Național Liberal, este născut la data de 27.08.1979, în comuna Chiselet, județul Călărași. A urmat liceul la Oltenița și e licențiat în științe juridice, la Universitatea Româno-Americană București. În 2009, obține diplomă de master la Universitatea de Științe Agronomice si Medicină Veterinară – București, Facultatea de Horticultură – Catedra de Viticultură și Vinificație. A lucrat la firma oltenițeană Agrotransport SA, ulterior ocupând posturi în administrația locală sau centrală, în cadrul structurilor patronale, iar din decembrie 2019 a ocupat postul de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Deține, pe raza comunei Chiselet, aproximativ 25 de hectare de teren arabil, achiziționat începând cu anul 2012. Are credite bancare sau către persoane fizice, de aproximativ 150.000 de euro.

Călin Cătălin Balabașciuc provine din comuna Moldovița, județul Suceava. Are 23 de ani. Este licențiat în istorie în cadrul Universității București. Este șeful organizației de tineret a Partidului Alianța pentru Unitatea Românilor. Nu prezintă un loc de muncă stabil.

Un necunoscut pentru călărășeni, Balabașciuc spune, pe o cartolină distribuită pe un site de socializare, singura formă prin care acesta și-a promovat programul electoral, următoarele: HRANA E timpul să ne ocupăm cu profesionalism de AGRICULTURA din CALARASI, dar și Împreună facem DREPTATE PENTRU CALARASI. Conform unor date, Călin Cătălin Balabașciuc a fost membru al Partidului Social Democrat, în cadrul structurii locale bucureștene care a fost condusă de Daniel Tudorache, fost primar al secrtorului 1 București, în prezent aflat sub control judiciar pentru fapte de corupție. Balabașciuc e prezentat drept rusofil. În urma scrutinului din 6 decembrie 2020, a devenit deputat al județului Călărași.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp