ACTUALITATE

Fibrilație la PSD Călărași: Sarcină pe linie politică – identificarea de boschetari pentru devalizarea banilor publici

Print Friendly, PDF & Email

Seria boschetarilor care au făcut parte din circuitul de spălare a banilor publici, de la Primăria Sectorului 5 București, pare nesfârșită. După ce publicația noastră l-a identificat, inițial, pe Marian Ivan, fost cântăreț bisericesc, în satul Boșneagu, comuna Dorobanțu, drept mare asfaltator, noi detalii ies la lumină, în acest caz uluitor.

Jana din Bronx

Vă reamintim, prin două firme făcute pe numele boschetarului Marian Ivan, Sir Invest și Sir Construct, conform datelor oferite de ANAF Călărași, valoarea evaziunii fiscale constatate era de 6.608.000, la nivelul anului 2011. Omul de casă al lui Marian Vanghelie, Marin Dumitru, un afacerist controversat aflat, în prezent, în stare de arest preventiv, a creat un adevărat circuit financiar, cu ajutorul firmelor-fantomă deținute de boschetari, prejudiciul adus statului român fiind, conform procurorilor, de circa 10 milioane de euro, în vreme ce suma de bani spălată se ridică la valoarea de 20 de milioane de euro. Circuitul financiar includea și firme off-shore. De identificartea boschetarilor pe numele cărora s-au întocmit acte ale societăților comerciale de tip fantomă s-au ocupat pesediștii călărășeni, la vremea când Oana Niculescu Mizil, o mitomană notorie, în prezent condamnată penal, ocupa funcția de președinte a Organizației județene a acestei structuri politice. După cele două firme identificate pe raza satului Boșneagu, a mai fost identificat un asfaltator, pe raza comunei Dor Mărunt, Florin Răducanu, prin firma Bia Construct Buftea. Florin Răducanu este tot un boschetar. Își câștigă traiul vânzând țigări de contrabandă în piața Obor, din București. Ulterior, firma Bia Construct a fost preluată de o femeie amărâtă, cu 3 copii, Jana Toabeș. Aceasta locuiește pe Aleea Centralei, din Călărași, în cartierul denumit Bronx.

Poștașul din Saigon

În schimb, în cartierul Saigon, la capătul străzii Mușețelului, din Călărași, la blocul H24, își are domiciliul Nelu Dobrescu, un fost poștaș de pe raza comunei Independența. Și acesta face parte din circuitul indivizilor identificați drept fără venituri și care au constituit firme de tip fantomă, pentru spălarea banilor de la Primăria Sectorului 5 București. Nelu Dobrescu a lucrat ca poștaș până în cursul anului 1997, când a fost demascat că își însușea bani din taxa radio-tv plătită de abonați. Ulterior, a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate. Nelu Dobrescu a făcut parte din rețeaua firmelor evazioniste prin SC Madiro Impex SRL, cu sediul în București, Splaiul Independenței, nr. 273, corp 3, birou 105, CUI 24132866. Din datele Oficiului Registrului Comerțului, Nelu Dobrescu este investitor de profesie, în sensul că cesionează, de la terți, acțiunile firmelor cu datorii către bugetul de stat. Firma Madiro Impex nu a depus niciodată situații financiare. A funcționat pe raza municipiului Călărași până în cursul anului 2009. Ulterior, după ce a intrat în circuitul evazionist, prin spălarea banilor, și-a mutat sediul pe raza municipiului București. În 2011, Nelu Dobrescu devine asociat, alături de Utilă Iordănescu Farcaș, la firma Anestin Farcom Company, din Craiova. Sediul social al acesteia este mutat tot în București, pe Splaiul Independenței, nr. 273. După o schemă evazionistă deja consacrată, acționarul Untescu se retrage din structura acționariatului, patron rămânând Nelu Dobrescu. Acesta, la rându-i, cesionează părțile sociale de la firma Anestin Farcom Company, numiților Anmar Mohammad Hannam și Sherif Farouk Abdel Ghany El Sayad, primul cetățean bulgar, născut în Irak, la data de 1.1.1986, cel de-al doilea fiind egiptean, născut la 4.4.1980, în El Menoufia.

Model de succes

Nelu Dobrescu a preluat și acționariatul firmei Tehnoforest SRL, cu sediul inițai în Târgul Trotuș, județul Bacău, acționar unic Băluțel Nicolai. Lui Nelu Dobrescu i se cesionează o parte din acțiuni, sediul firmei este mutat în București, strada Nicolae Bălcescu, nr. 5, bloc Dunărea 1, scara 1, etaj 1, apartament 1. Firma are codul de identificare fiscală 6699928. Ulterior, patronul inițial se retrage din structura acționariatului, la data de 26.01.2012: Subsemnatul, Băluțel Nicolai, declar că am cesionat părțile sociale la valoarea lor nominală, nu am realizat nici un câștig din această tranzacție și nu mai am nici o pretenție prezentă sau viitoare de natură pecuniară sau de altă natură față de cesionar sau societate, iar, odată cu predarea întregului patrimoniu către asociatul cesionar, mă consider descărcat de gestiune și pierd calitatea de asociat. E același model aplicat, la Călărași, de secretarul general al Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat, Virgil Diaconu. Acesta a cesionat părțile sociale de la Prodindpest, în cursul anului 2011, tot unui boschetar, când pesediștii călărășeni se ocupau tocmai cu identificarea de oameni fără căpătâi, prin care fie să se facă spălări de bani, fie să se cesioneze capitalul social din firme devalizate. Din datele noastre, Virgil Diaconu este implicat în dosarul de spălare a banilor publici de la primăria Sectorului 5 București, pentru amanții Marian Vanghelie și șefa lui de la acea dată, Oana Niculescu Mizil. Conform unor surse, Virgil Diaconu, Virginia Gaiță, Petre Nae, dar și alții, s-au ocupat cu identificarea de boschetari, pe raza municipiului sau a județului Călărași, care să accepte înființarea de firme fantomă sau care să preia structura acționariatului de la firme devalizate.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp