EXCLUSIV

Fenomen bizar: După cutremurul de luna trecută, satul Gurbănești e lovit de o tornadă – Video

Print Friendly, PDF & Email

O tornadă a periat satul Gurbănești, în cursul zilei de ieri, 6 iunie. Informația ne este confirmată de primarul comunei, Sandu Manea. „S-a format deasupra satului, dar a lovit comuna vecină, Valea Argovei”.

A plouat cu piatră

Imagini cu tornada formată deasupra satului Gurbănești au fost surprinse de un localnic, preț de câteva secunde. La Valea Argovei, primarul Constantin Boitan ne spune că unii agricultori din zonă s-au plâns de fenomenul meteorologic extrem de ciudat, apărut în zonă. „Nu am văzut tornada, dar mi-au spus oamenii că s-a întâmplat așa ceva și că a căzut și ploaie cu grindină. Nu știu ce să zic…” Nu s-au înregistrat pagube majore. De la Stația Meteo Călărași, ni s-a spus că acest fenomen, extrem de neobișnuit pentru zona noastră, nu a fost raportat. În zonă, există 3 astfel de stații de monitorizare a fenomenelor climatice, la Călărași, Oltenița și Fetești. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei, plt. maj. Ovidiu Tătăranu, ne comunică faptul că nu au fost raportate situații care să necesite intervenția angajaților acestei instituții.

Cutremurul de luna trecută

Tot în zona formată din localitățile Sărulești, Gurbănești și Nicolae Bălcescu, în noaptea de 9 spre 10 mai a.c., a avut loc un cutremur, de mică intensitate. Seismul s-a produs la ora 01:17:31, fiind localizat manual, a avut loc la o adâncime de 18 kilometri și a avut o magnitudine de 2,1.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp