BREAKING NEWSEXCLUSIV

Exclusiv: Dezvăluiri despre țiganul care a obținut terenuri agricole pentru Elena Udrea

Print Friendly, PDF & Email

Postul de televiziune România Tv a prezentat un material în care arată cum a reușit Elena Udrea să achiziționeze terenuri agricole, în județul Călărași.

Intermediarul Stancu, din Săndulița

Elena Udrea a folosit ca intermediar, în aceste achiziții, un țigan din satul Săndulița, comuna Sărulești. Este vorba de Viorel Stancu, un individ care, la această oră, spune că nu știe nimic, el făcând doar simple tranzacții cu terenuri agricole. Acesta a acționat într-un veritabil stil mafiot, amenințându-i pe funcționarii primăriilor unde avea interese legate de achiziționarea de terenuri. “Eu am cumpărat de la alt oameni care am câștigat un doi-trei lei așa și io am dat în altă parte”. Conform declarației de avere, Elena Udrea deține 21 terenuri agricole în județul Călărași, cu o suprafață însumată de 42 de hectare. Terenurile au fost achiziționate în cursul anilor 2013 – 2014, pe raza localităților Sărulești, Gurbănești, Nana și Sohatu. Stancu spune doar că s-a dus zvonul că Elena Udrea intenționa să cumpere teren agricol în județul Călărași. “M-am băgat și eu în chestia asta”.

Dare de mită și scandal

Ionel Scrisu, secretarul Primăriei Sohatu, declară că intermediarul folosit de Elena Udrea, țiganul Viorel Stancu, a dat buzna în instituție și a cerut eliberarea unui act din care să reiasă faptul că un localnic era unic moștenitor al unei suprafețe de teren, lucru acesta fiind fals. “Am aflat că această persoană ar fi un interpus al doameni Elena Udrea… A început să amenințe”. Funcționarii Primăriei Sohatu s-au văzut nevoiți să apeleze la numărul unic de urgență 112. La Primăria Sohatu au mai venit și alți intermediari care se recomandau că ar fi trimiși de fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu. Actele de vânzare-cumpărare ar fi urmat să fie încheiate la Biroul Notarial Ioana Băsescu. Secretarul Scrisu declară că i s-a oferit mită, acesta sesizând, la rându-i, Departamentul Național Anticorupție. Doi intermediari și Viorel Stancu, din Săndulița, au fost reținuți, la acel moment, pentru dare de mită. “Eu am vrut să plătesc o chitanță și el mi-a făcut alte treburi”, afirmă Stancu.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp