Acasă | EXCLUSIV | După 3 luni, Florin Chiorpec, perversul sexual, nu a scăpat de arest / Galerie foto

După 3 luni, Florin Chiorpec, perversul sexual, nu a scăpat de arest / Galerie foto

image_pdfimage_print

De 3 luni se află în stare de arest preventiv un tânăr domiciliat pe raza municipiului Slobozia, Eugen Florin Chiorpec, în vârstă de 25 de ani, acuzat că a accesat ilegal peste 500 de conturi din rețeaua de socializare Facebook. A fost arestat la data de 12 mai 2017, la propunerea Parchetului de pe lângă ICCJ – DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi.

Cocalarul și ingineria socială

Se prezenta drept motociclist, dar și rocker. Anchetatorii au stabilit că în tot cursul anului 2016 și pe parcursul anului 2017, până a fost identificat și arestat, a căutat să-și formeze instrumente în mediul virtual pentru a-și satisface obsesiile de natură sexuală. A folosit tehnici de inducere în eroare și manipulare a utilizatorilor rețelei de socializare, acțiunea acestuia fiind denumită, în limbaj de specialitate, inginerie socială. Modul acestuia de acțiune este explicat în rechizitoriul întocmit de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași: “Într-o primă fază, folosind contul personal sau alte conturi compromise anterior, a transmis mai multe mesaje prin care le solicita utilizatorilor, persoane de sex feminin, să-i comunice codul numeric primit prin mesaj text, pe telefonul mobil, din partea administratorilor rețelei platformei de socializare. Pentru a câștiga încrederea persoanelor vătămate, inculpatul a susținut, în mod neadevărat, că și el a primit astfel de mesaje și ar putea fi vorba despre niște erori ale platformei, motiv pentru care dorește să verifice dacă mesajele sunt similar”.

A spart peste 500 de conturi

Ulterior, le solicita femeilor resetarea parolei contului de Facebook, cerându-le să îi transmită, sub formă de mesaj text, aceste date. “Fără să cunoască motivul și semnificația codului recepționat pe telefon, dar și pe fondul lipsei de vigilență sau necunoaștere a regulilor minimale de securitate privind utilizarea platformei, victimele i-au transmis inculpatului o captură a codului de resetare a parolei, fără să aibă reprezentarea faptului că prin aceasta oferă posibilitatea de acces la contul personal și, implicit, fără ca aceasta să întruneascã elementele unui acord prealabil”. Folosind codul de resetare a parolei, Chiorpec modifica datele de acces, stabilind o nouă parolă. Ulterior, transfera de pe aceste conturi date un conținut privat, discuții, fotografii și chiar filmulețe cu caracter sexual explicit. Unele femei care s-au lăsat păcălite de pervers, aveau stocate pe rețeaua de socializare fotografii și filmulețe în care întrețineau raporturi sexuale. Eugen Florin Chiorpec și-a șantajat victimele cu aceste imagini, cerând, la schimb, alte fotografii și filme cu caracter sexual. I s-au oferit sume de bani, dar acesta a spus că nu e interesat decât de fotografii și filme de natură sexuală.

Ce stochează femeile, pe rețeaua de socializare

Sunt zeci de femei, în cadrul acestui dosar, care au avut de suferit de pe urma maniacului sexual. E ciudat, însă, cum acestea aveau astfel de fișiere, stocate pe o rețea de socializare, chiar dacă nu erau vizibile pentru ceilalți utilizatori.

Ultimă oră:

Tragedie la Ștefan Vodă: L-a părăsit nevasta pe Nelu Cartof!

Nelu Cartof, cum este știut în satul Ștefan Vodă, are inima frântă. De câteva săptămâni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

După 3 luni, Florin Chiorpec, perversul sexual, nu a scăpat de arest / Galerie foto

de Marin BADEA