EXCLUSIV

Drama unei călărășence: În urma unei operații greșite, a ajuns să elimine materiile fecale prin vagin

Print Friendly, PDF & Email

Caz şocant la Spitalul Militar din Capitală. Anicuța Matei, din municipiul Călărași, operată pentru cancer de col uterin, a ajuns de mai multe ori pe masa chirurgicală. Medicul i-a uitat iniţial un pansament în corp. La a doua operaţie i-ar fi perforat colonul şi a agravat iremediabil starea femeii. Urmează o nouă intervenţie chirurgicală, iar familia pacientei vrea să depună plângere penală, scrie TVR 1.

I-a uitat o feșă în corp

Anicuța Matei a aflat la începutul anului că are cancer de col uterin. A fost internată la Spitalul Militar din Bucureşti, unde a devenit pacienta locotent-colonelului doctor Marian Ştefan, care a operat-o în luna martie. Starea ei de sănătate însă nu s-a îmbunătăţit. A vrut să afle şi părerea altor medici şi a mers la Spitalul Fundeni, unde i s-a făcut o radiografie. Atunci a ieşit la iveală greşeala chirurgului de la Spitalul Militar. Acesta uitase o feșă în corpul pacientei. Radiologul nu i-a cerut decât se meargă la un nou consult la doctorul Ştefan. Anicuța Matei a fost supusă unei alte intervenții chirurgicale, dar și această intervenție a fost una greșită. În urma acesteia, femeia se confruntă acum cu o problemă extrem de gravă: funcţiile fiziologice ale colonului au fost preluate de vagin.

Greșeală iremediabilă

“Acolo, în sala de operații, am văzut moartea cu ochii. Cred că mi s-a spart atunci colonul… La un moment dat, am simțit că mă omoară”. Femeia, acum, defechează prin vagin. Specialiștii spun că greșeala este iremediabilă. Conducerea Spitalului Militar a refuzat să ofere un punct de vedere, pe motiv că toate datele privind starea pacientului sunt confidenţiale. Despre greşelile medicului Marian Ştefan care a uitat un pansament în corpul pacinetei, niciun cuvânt. Familia pacientei vrea să îl reclame pe chirurg la Colegiul Medicilor dar îi va face şi plângere penală. Știrea prezentată de TVR 1 a fost realizată prin intermediul redacției noastre.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp