ACTUALITATE

Continuă demența, la Belciugatele: Primarul participă la bătăi de stradă / Înjurături ca la ușa cortului / IPJ Călărași nu e în stare să gestioneze situația

Print Friendly, PDF & Email

„Îmi bag p..a-n țâța mă-tii” e una dintre expresiile folosite de Gabriel Gurlui, fost viceprimar al comunei Belciugatele, la adresa unui sătean care are alte opțiuni politice decât cele care l-ar avantaja pe fratele acestuia, Ovidiu Gurlui, candidat PSD pentru primăria locală.

Declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate după ce, în mandatele 2012 – 2016 și 2016 – 2020, Gabriel Gurlui a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale nr. 1 Belciugatele, acesta a rămas fără post, la sfârșitul anului 2023. În plus, a fost dovedit drept colaborator al Securității, acesta depunând, de-a lungul timpului, mai multe declarații false, reușind, astfel, să candideze și să fie validat drept consilier local, respectiv viceprimar.

„L-au prins pe ăsta al meu, noi eram cu grupul mai departe. L-au prins pe băiatul ăsta, singur, că venea către noi. S-au scuipat reciproc, Gabi (Gurlui – n.n.), ăsta pe Gabi. Pe urmă, primarul l-a dat jos din mașina, l-a târât din mașină și au sărit cu picioarele pe el. L-au luat la bătaie.”

Incidentul violent a avut loc în cursul zilei de ieri, pe ulițele satului Măriuța. E povestit de candidatul PNL pentru Primăria Belciugatele, Fănel Dinu, fost șef de post.

Gheorghe Buia a ajuns să fie luat de ambulanță și, ulterior, internat la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon, din București, cu diagnosticul: traumatism cranian, policontuzii prin agresiune, la față, abdomen, gambe.

Înainte de a fi snopit în bătaie, de acesta s-a apropiat primarul în funcție al comunei Belciugatele, Mihai Gurlui.

  • Băi analfabetule, întinde-o de-aici!
  • Păi el a scuipat primul!

Bătut bine, Gheorghe Buia se refugiază în grupul de susținători ai candidatului PNL.

  • Cine a dat, băi Geani?
  • Primarul, frate. Și unul cu barbă, care e cu el.
  • Aa, Gheorghiță! Ghiță!

Fost membru PNL, Mihai Gurlui nu a mai dorit să candideze pentru un nou mandat de primar, în locul acestuia candidând Ovidiu Gurlui, secretarul orașului Fundulea, dar din partea PSD.

Frații Gurlui – Mihai, Gabriel și Ovidiu – sunt numiți, în comună, drept Limbricii. Primăria Belciugatele este o unitate administrativă de gradul 3, salariul edilului fiind de aproximativ 5.000 lei net/lună. E ciudat cum, pentru un astfel de venit, se consumă atât de multe energii.

Petre Dinei, primar timp de 30 de ani al comunei, știe de ce se întâmplă toate aceste lucruri:

„Interesele sunt altele. Eu nu am făcut ce au făcut ei. Unul dintre ei, dintre Limbrici, ăsta care s-a retras, are un dosar greu. Ăsta care zice el că s-a retras. Știe toată lumea! Și s-a retras pentru el, că ăștia sunt perverși. Ăștia sunt oameni care totdeauna au făcut numai rău.”

Petre Dinei afirmă că frații Gurlui provoacă, tot timpul, scandaluri, care se țin lanț de aproape 20 de ani.

Circurile, pe raza comunei Belciugatele, au explodat, în ultimul timp. O altă individă, care deține, în zonă, o fermă, e recunoscută pentru faptul că întreține, între localnici, o stare de permanentă tensiune. Individa, Amalia Bellantoni, candidată din partea S.O.S., se recomandă drept vedetă de televiziune, însă mai mult se face remarcată prin faptul că participă la bătăi colective.

„Aia e pusă de ei (de frații Gurlui – n.n.). A dat în mine, pusă de ei, și acum a venit la mine la poartă și și-a cerut scuze pentru ce-a făcut. Dar eu aveam informații că e pusă de ei (de frații Gurlui – n.n.), ca să mă blameze pe mine, că, vezi-Doamne, eu l-am propus pe Dinu Fănel (candidatul PNL – n.n.), că eu îl susțin, că eu… Am și eu dreptul să susțin pe cineva și să-mi dau votul pentru cei care sunt gospodari și vor să facă ceva pentru localnici. Nu numai pe partea ailaltă, cu parandărături și tot felul de măgării d-astea care se practică acum.”

„A început să ne înjure. A fost o ambuscadă acolo. Au fost mai mulți, s-au tras, s-au îmbrâncit. Dar n-au fost probleme așa grave, cum se vehiculează.”

  • În imagini, apare un bărbat, plin de sânge.
  • Nu știu dacă era sânge. Ăștia spun că, pe urmă, s-a dus și și-a dat cu niște vopsea. Nu știu dacă era plin de sânge. Eu, oricum, am fost departe de incident.

Gabriel Gurlui, unul dintre frații Gurlui, este cel care a provocat scandalul. Din imagini reiese că acesta s-a apropiat de autoturismul unui bărbat, îl apostrofează și apoi îl scuipă. De aici, incidentele au degenerat.

„El m-a scuipat pe mine. Vă dau eu filmul. El m-a-njurat. Eu i-am spus doar că de ce stă acolo și filmează și să se dea la o parte, ca să intrăm și noi. Era în intersecție. După care a început să-și bage. Dar nu e prima dată când face ăsta cu mine așa! Să-și bage-n mama, în tata… Nu m-am dus la el la volan, ca să dau în el.”

Mihai Gurlui, primarul în funcție, declară că nu are probleme de ordin penal și că decizia de a nu mai candida pentru un nou mandat este una de ordin personal.

„Timpul va confirma sau va infirma lucrul acesta. Eu nu am dosare penale. Sunt dosare penale la care s-a dat neînceperea urmăririi penale… Orice primar, în țara asta, are deschis câte un dosar penal, pentru că e firesc.”

Mihai Gurlui, care are un salariu, în prezent, de 5.600 lei net, ca primar al comunei Belciugatele, spune că o astfel de funcție nu este pentru îmbogățire.

„O fi fost ea acum, nu știu, cu 10 ani în urmă. Au fost vremuri în care primarii și-au făcut avere de pe urma primăriei. Dar lucrurile nu mai stau așa, în prezent. Eu n-am făcut avere de pe urma primăriei. N-ai cum sa faci, cu 1.000 euro, avere, de pe urma primăriei.”

Gabriel Gurlui a fost viceprimar al comunei Belciugatele în perioada 2008 – 2023, în vreme ce fratele său, Mihai Gurlui, este primar de mai bine de 10 ani, din 2012.

Într-un comunicat remis presei, în cursul zilei de 2 iunie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Călărași precizează:

„La data de 1 iunie a.c., în jurul orei 17:25, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, de 43 de ani, din comuna Belciugatele, cu privire la faptul că a fost agresat fizic de către un funcționar public. În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii au constatat faptul că, în jurul orei 17:00, în satul Măriuța, din comuna Belciugatele, s-ar fi întâlnit susținătorii a două partide politice. Apelantul, în timp ce primea ajutor medical, a susținut faptul că, în jurul orei 17:20, în timp ce s-ar fi aflat staționat într-o intersecție, pe fondul unor discuții în contradictoriu, ar fi fost agresat fizic de către un tânăr, de 29 de ani, și doi bărbați, unul de 56 de ani, funcționar public și celălalt, de 61 de ani, fratele acestuia. Aceștia din urmă, făcând parte dintr-un alt partid politic față de persoana vătămată. Totodată, bărbatul agresat a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe. Polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lehliu-Gară desfășoară cercetări, în vederea stabilirii situației de fapt.”

De vină pentru incidentele repetate, la nivelul Comunei Belciugatele, este Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, care nu înțelege să-și exercite atribuțiile conferite de lege.

Tot în contextul apropiatelor alegeri locale, pe raza orașului Budești a avut loc o tentativă la omor. Pe raza satului Dichiseni, primarului în funcție, Iulian Radu, i-a fost distrusă o bună parte dintr-o livadă tânără. Până la această dată, în ambele cazuri, autorii nu au fost identificați.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker