EXCLUSIV

Adevărul nu poate fi îngropat: Dreptate dincolo de mormânt pentru medicul Ileana Corina Dima / Video

Print Friendly, PDF & Email

“1.000 de ore de filaj pentru 5 lei și o ciocolată” este titlul reportajului difuzat de postul de televiziune Antena 3, în cursul serii de miercuri, 10 august 2016, pentru emisiunea “Ediție Specială”. A fost realizat în colaborare cu publicația noastră și a avut ca scop repararea prejudiciilor de ordin moral aduse șefei comisiei de expertiză medicală din orașul Lehliu Gară, medicul Ileana Corina Dima.

Ținute în condiții inumane

Pusă sub ascultare, filată, înregistrată audio-video, într-un exces de zel bolnav făcut de procurori, a ajuns în arestul Insepctoratului de Poliție al județului Călărași după ce i s-a înscenat un flagrant de luare de mită. De același tratament a avut parte și colega acesteia, asistenta Paula Achim. Au stat în arestul IPJ în condiții inumane, fără apă curentă și fără grup sanitar, timp de aproape 60 de zile. “Trebuia să chemăm gardianul de fiecare dată când aveam nevoie la baie. Iar acesta venea sau nu venea”. Au fost acuzate de luare de mită, asta pentru că nu au refuzat mici atenții primite de la persoanele beneficiare de pensii cu handicap. Procurorii nu au putut demonstra că atențiile primite, de regulă sume modice de bani, ciocolată, brânză sau cafea, erau primite pentru ca ele să falsifice documentele medicale, astfel încât mituitorii să beneficieze în mod ilegal de indemnizații de handicap.

Stat polițienesc, abuziv și discriminatoriu

“Doctoriţa Corina Ileana Dima, şef al Biroului de Expertiză Medicală Călăraşi şi medic primar expertiză medicală în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Lehliu – Gară, a murit însă la scurt timp, din cauza unui cancer care s-a agravat în urma arestului. Asistenta sa, Paula Achim, cu greu şi-a găsit un loc de muncă la un dispensar. Din recizitoriul DNA, se arată că procurorii au desfăşurat o amplă anchetă. Pentru ce? Pentru două ciocolate, cinci lei, 10 lei, cafea şi ţigări, iar lista continuă”. Rechizitoriul procurorilor consemnează că atențiile oferite reprezintă “o cutumă înrădăcinată în mentalitatea colectivă,
că trebuie să ofere ceva cadrelor medicale atunci când li se solicită serviciile”. Hăituită de un stat polițienesc, abuziv și discriminatoriu, Dima Ileana Corina nu a mai avut puterea să lupte cu boala.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp