Arhiva

Un bac al firmei Ostrovit a plutit în derivă zeci de minute

Print Friendly, PDF & Email

Două televiziuni naționale și una regională, în speță România Tv, Realitatea Tv, respectiv Neptun Tv, au prezentat, în cursul zilei de azi, informația conform căreia unul din bacurile firmei Ostrovit, care asigură trecerea Dunării, de la Chiciu, pe malul din Regie-Vama Ostrov, s-a defectat în timpul traversării, plutind douăzeci de minute în derivă.

Momente de panică

La fața locului, s-a aflat și un reporter al publicației noastre, care a surprins, pe aparatul de fotografiat, momentele de panică instalate în rândul celor circa 50 de călători. Bacul a plutit în derivă, oprindu-se în malul insulei care desparte Dunărea în două brațe, din zona Călărași – Chiciu. contactat de noi, prefectul județului, George Iacob, ne-a declarat că așa ceva s-a întâmplat și în cursul zilei de ieri, 7 iunie, când un alt bac, pe care se aflau două tiruri, a plutit, de asemenea, în derivă, din cauza unor defecțiuni la motor. Bacul de astăzi s-a defectat în jurul orei 10:30. Căpitanul ambarcațiunii a dat imediat alarma. Bacul a plutit în derivă câteva zeci de minute și s-a lovit de un mal, până când un altul a venit pentru a-l remorca pe celălalt mal al Dunării. Pasagerii de la bord s-au speriat. Primele concluzii sunt că incidentul s-a produs din cauză că ambarcațiunile de transport sunt prea vechi și nu mai sunt în stare bună de funcționare.

Interese obscure în jurul unei investiții de milioane de euro

Oamenii au rămas la bord 30 de minute până când un alt bac a venit şi a remorcat ambarcaţiunea. „Parcursesem două treimi din Dunăre când s-a oprit motorul. A fost o problemă la cârmă şi nu s-a putut remedia. Bacul a fost împins către un mal destul de abrupt. A fost un moment extrem de neplăcut, de panică”, a povestit, la România TV, Marinela Ivan, o femeie care se afla la bordul bacului defect. Costul unei traversări cu bacul, pentru un autoturism, este de 35 de lei. În vremea asta, mijlocul de transport care ar trebui să asigure traversarea Dunării de la Chiciu la Silistra, în speță feribotul, ruginește de ani buni, deși pentru construcția terminalului și achiziționarea navei s-au cheltuit câteva milioane de euro. Interese obscure fac ca traversarea cu bacurile firmei Ostrovit să fie mai rentabilă pentru buzunarel potentaților politici din zonă.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp