ACTUALITATEBREAKING NEWS

Vocea României: Ileană, Ileană, în varianta adolescentei Gabriela Amzaru

Print Friendly, PDF & Email

Gabriela Amzaru, o tânără extrem de talentată, din Călărași, a avut o prestație extraordinară în cadrul show-ului de televiziune Vocea României, difuzat de postul Pro Tv. În cadrul emisiunii din data de 30 octombrie, aceasta s-a prezentat în fața juriului cu o melodie extrem de cunoscută, cântată într-un stil cu totul aparte, Ileană, Ileană.

Repertoriu de mahala

Cântecul face parte din așa-numitul repertoriu de mahala. A fost cântat, printre alții, de Romica Puceanu, o voce inconfundabilă a muzicii lăutărești. De-a lungul timpului, alte voci inegalabile ale muzicii românești au abordat acest cântec, printre care Ileana Sărăroiu sau, mai nou, Loredana Groza, în duet cu Ștefan Bănică. Gabriela Amzaru are 16 ani și este elevă a Colegiului Economic Călărași. Ia lecții de canto cu îndrăgitul compozitor, solist vocal, instrumentist, orchestrator, dirijor și profesor Marius Țeicu. Are numeroase prezentări la posturile naționale de televizine.


Vocea Romaniei – sezonul 5: Gabriela Amzaru – Ileana pe vocearomaniei.protv.ro

Premii și distincții

Gabriela Amzaru a obținut, în cei 12 ani de când se pregătește pentru a deveni o cântăreață renumită, numeroase trofee și distincții. A câștigat: Premiul Speical – Mamaia Copiilor – 2006, premiul I la Festivalul Millennium, în 2007, Fantezia Toamnei, premiul I, în 2007, Portativul Veseliei, premiul I, Eurovision, în 2009, premiul IV, Cerbul Copiilor, în 2009, menţiune, “ Mamaia Copiilor, în 2009, locul II “, ” Bravo te face star ” de la revista Bravo, Trofeul MIX MUSIC la festivalul “Flori de Mai” , Trofeul “Podloska Nuta” din Polonia, Trofeul Festivalului Amara ” Trofeul Tinereţii 2015″ etc.

Calități vocale speciale

Loredana Groza a fost cea care a reacționat imediat la auzul acestei melodii, în cadrul show-ului Vocea României. Cu un timbru grav, adolescenta din Călărași a reușit să impresioneze, dând dovadă de extrem de multă maturitate și de energie, pentru un cântec care necesită calități vocale speciale cum este cel ales pentru acest concurs. “Ești superbă. Așa bine se dezvoltă fetele la Călărași! M-a surprins alegerea ta. Nu oricine poate cânta piesa asta”, a spus Loredana Groza.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp