ACTUALITATE

Scandal cu judecători de la Tribunalul Călărași, pentru un teren de tenis

Print Friendly, PDF & Email

Inspectoratul Județean de Poliție Călărași, prin biroul de presă, nu ne infirmă că pe numele lui Cristian Thomas Hodel s-a depus o plângere penală, pentru tulburare de posesie. Ni se comunică doar că aceste date sunt cu caracter personal.

Balamucul de la fundația pentru Tineret

Cristian Thomas Hodel este fiul lui Arnold Hodel, fost director al Fondului Proprietății de Stat, pe vremea guvernării Convenției Democrate, și a judecătoarei Aurica Hodel, din cadrul secției penale a Tribunalului Călărași. Arnold Hodel este plecat, de mai mult timp, în Germania. Este cunoscută apetența acestei familii pentru sport, în fapt pentru tenis de câmp. De la această pasiune a izbucnit un adevărat scandal, la Fundația pentru Tineret Călărași. Terenurile au fost ocupate cu japca de familia Hodel. Cristian Thommas Hodel s-a prezentat, cu un angajat al firmei Bronec, la terenurile de tenis din cadrul Fundației pentru Tineret. Unul din cele două terenuri este închiriat de un alt pasionat al tenisului de câmp, Ștefan Ștefănescu. Din cadrul Fundației pentru Tineret, reprezentantul acesteia, Florin Popescu, ne confirmă: „Are o problemă cu un teren. Terenurile sunt închiriate pentru tenis”. Florin Popescu recunoaște că există documente de închiriere între Fundația pentru Tineret și Ștefan Ștefănescu.

Teren înstrăinat pe bani judecătorului Șerban

Popescu afirmă că unul din cele două terenuri este în dreptul de folosință al lui Ștefan Ștefăcescu. Celălalt teren, construit tot de Ștefan Ștefănescu, a fost închiriat familiei Hodel. Ștefănescu ne explică faptul că familia Hodel, pe bani, a înstrăinat terenul respectiv, dar și mai multe bunuri aparținând Fundației pentru Tineret sau Clubului Sportiv Municipal Călărași. Este vorba de o baracă și niste bănci. Cel care a achiziționat terenul aflat în administrarea familiei Hodel, în baza unui contract vechi de aproape 20 de ani, este chiar președintele Tribunalului Călărași, judecător George Cătălin Șerban. Se afirmă că vânzarea, contestată de deținătorul primului teren de tenis, Ștefan Ștefănescu, nu este legală câtă vreme familia Hodel nu poate proba, cu acte, că a construit cel de-al doilea teren. Ambele terenuri se află în aceeași incintă, îngrădită. Aici s-a prezentat Cristian Thomas Hodel, însoțit de agenți de pază ai firmei Bronec, punând stăpânire pe ambele terenuri de tenis și interzicând accesul celui care are, în fapt, contract cu Fundația pentru Tineret Călărași, Ștefan Ștefănescu. Acesta este constructorul celor două terenuri de tenis.

Avantaj la serviciu: judecătoarea Aurica Hodel

hodelDe mai bine de o săptămână, pentru terenurile de tenis din cadrul Fundației pentru Tineret, se derulează un scandal permanent. Se afirmă că Thomas Cristian Hodel, pe numele căruia a fost depusă plângerea penală, a proferat injurii și amenințări. Mai mult, a sărit la bătaie. Ni se comunică faptul că există mai multe înregistrări audio-video depuse, ca probe, la plângerea penală făcută de Ștefan Ștefănescu. Tot acesta ne comuncă faptul că judecătoarea Aurica Hodel este cea care a înstrăinat, ilegal, pe bani, șefului ei, George Cătălin Șerban, terenul de tenis construit cu materiale cumpărate, pe acte, de Ștefan Ștefănescu. „Doi prieteni, s-au certat după 15 ani de prietenie”, ne spune Florin Popescu, directorul Fundației, despre Arnold Hodel și Ștefan Ștefănescu. Nu știe în ce calitate au venit angajații firmei Bronec, specializată în pază, să interzică accesul pe terenul deținut, în baza unui contract de închiriere, de Ștefan Ștefănescu. Ni se spune că firma Bronec a fost contactată chiar de către judecătoarea Aurica Hodel, precizându-ne că, la un moment dat, aceasta, din calitate de judecător sindic, a repartizat paza societății Siderca SA exact către această firmă.

De la unu la 5 ani

Noul Cod Penal prevede pedepse de la unu la 5 ani pentru comiterea infracțiunii de tulburare de posesie. Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp