ACTUALITATE

România în metastază: Sechestru pe terenurile agricole de la Nana

Print Friendly, PDF & Email

Ioana Băsescu are terenul de la Nana pus sub sechestru, în aceeaşi situaţie aflându-se peste 100 de săteni, informează România TV. Decizia a fost luată în dosarul în care procurorii cercetează modul în care s-au făcut retrocedările de terenuri din comuna din Călăraşi.

Grup infracțional organizat

Ioana Băsescu a contestat, la Tribunalul Călărași, măsurile asigurătorii dispuse de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. În cursul serii de ieri, instanța călărășeană, în dosarul nr. 256/116/2015, cu Ioana Băsescu drept parte, a respins contestația formulată de aceasta. Contestatoarea este obligată și la plata sumei de 300 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. În vara anului trecut, procurorii au început ancheta penală împotriva mai multor persoane suspectate că nu şi-au îndeplinit sau şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu în ceea ce priveşte împroprietăririle cu pământ din comuna Nana. Până acum, sunt 12 persoane urmărite penal în această cauză, procurorii susţinând că aceştia se fac vinovaţi de constituire de grup infracţional, spălare de bani, abuz în serviciu şi fals şi uz de fals.

Ioana Băsescu neagă că ar vinde moșia

Deşi nu sunt suspectaţi de comiterea unor fapte penale, o parte din săteni s-au trezit cu terenurile puse sub sechestru de către procurorii care vor ca situaţia juridică a terenurilor să nu se complice şi mai mult în urma unor acte de vânzare-cumpărare. Printre aceştia se află şi Ioana Băsescu, ea urmând să fie audiată ca martor în dosarul celor 12 persoane. Sechestrul pe terenul familiei Băsescu, de la Nana, face ca vânzarea acestuia să fie imposibilă pe perioada cât bunul respectiv este indisponibilizat. Pe de altă parte, Ioana Băsescu neagă că ar intenţiona să vândă terenul de la Nana, chiar dacă ofertele primite au variat între 5.400 şi 6.000 de euro pe hectar, sume ce i-ar fi adus un profit consistent. “Am primit oferte să-l vând, dar nu mă interesează. Terenul este cultivat, l-am luat pentru agricultură. Nu-l vindem”, a declarat Ioana Băsescu, conform România Tv.

Olandezi plimbați cu tractorul U650

În schimb există informaţii potrivit cărora terenul Ioanei Băsescu de la Nana e de vânzare. Un olandez trimis la Nana de fostul consilier prezidenţial, Adrian Rădulescu, a vizitat de curând locul. Omul care se ocupă de afacere susţine că preţul cerut de Ioana Băsescu sare de 6.000 de euro pentru fiecare din cele 290 de hectare. Ca şi în cazul achiziţiei, de vânzare se ocupă tot fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu. Primii potenţiali cumpărători au vizitat deja terenul. “I-am dus pe ăia cu tractorul, cu “650”. I-am pus unul peste altul! Făcuse fii-miu uruială cu el! I-a umplut de praf! Asta e! Dacă vreţi, bine, dacă nu…”, a povestit fermierul din Nana care a fost contactat de Adrian Rădulescu să le arate terenul potențialilor cumpărători.

Fostul consilier prezidențial Rădulescu neagă

Adrian Rădulescu, fost consilier prezidenţial, neagă orice implicare. “Domnule, nu am trimis pe nimeni, nu am vorbit cu nimeni, nu ştiu nimic. Acum vreo două sau trei luni, m-a sunat ăla, administratorul lui Elena, Tudor Breazu, m-a întrebat cine au fost arendaşii înainte că au probleme cu APIA, să se ducă la APIA. Atât. Cred că era prin decembrie, prin noiembrie, nu mai ştiu. Li s-au tăiat subvenţiile, şi, tăindu-le subvenţiile din cauză că au declarat prea mult, mă rog, nişte încurcături de-ale lor. Îţi dai seama că dacă trimiteam, îl trimiteam, du-te acolo. Dar nu ştiu, nu am vorbit!”, a declarat Adrian Rădulescu, în direct la România TV. În plus, trebuie precizat că situația din comuna Nana, județul Călărași, nu este una specială decât în măsura în care numele fostului președinte Traian Băsescu este legat de aceasta. Situații de constituiri de drepturi de proprietate cu încălcarea legii se găsesc în absolut toate localitățile României.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp