ACTUALITATE

Pușcărie la greu pentru dascălul-violator din Vărăști

Print Friendly, PDF & Email

Pe fond, Judecătoria Călărași a emis o primă decizie în cazul dascălului-violator din satul Vărăști, comuna Dorobanțu. În seara zilei de 21 martie, o bătrână, în vârstă de 67 de ani, Elena Matei, s-a trezit în casă cu trei tineri, beți și puși pe scandal. Femeia e din satul Ciocănești. A fost abuzată sexual, în repetate rânduri, normal și anal. Printre cei trei tineri se afla și dascălul din parohia Vărăști, Alexandru Anghel.

Tentativă de viol

Anghel mai suferise o condamnare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pentru infracțiunea de tentativă de viol. A fost arestat în data de 27 ianuarie 2018, asta după ce a pătruns, tot în stare de ebrietate, într-o locuință de la marginea satului Smârdan, încercând să abuzeze o tânără cu retard psihic. Tânăra locuia cu bunica acesteia, în vârstă de 91 de ani, în prezent decedată. Până să activeze la biserica din satul Vărăști, Alexandru Anghel a fost cântăreț bisericesc la parohia din Smârdan. “Da, a fost dascăl aicea la Smârdan, un an de zile a fost”, ne-a confirmat o mătușă a acestuia. A cântat în biserica din satul Vărăști, alături de preotul Cătălin Mihai Vintilă, până în ziua în care a fost săltat de polițiști și băgat la arest de judecători.

O primă condamnare

“A dus-o tocmai în patul ăsta. Eu m-am sculat uite-așa, de-a bușilea, și am strigat: Ionelo, unde ești, mamaie? Ea țipa în casă, aicea. A dezbrăcat-o și el era în fundul gol, cu pantalonii jos. Și când am intrat… Ce cauți, mă, aicișea? El s-a ascuns după scaun. Ieși, mă afară! A plecat și iar a venit înapoi și a zbierat la ușe”, ne povestea bunica Ionelei, care a fost cunoscută în sat drept tanti Eufrosina. Pentru această faptă, Alexandru Anghel a fost condamnat, prin sentință definitivă, la 2 ani și 8 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, prin sentința penală nr. 208, pronunțată de Judecătoria Călărași, la data de 10.07.2018 și rămasă definitivă, la data de 19.10.2018, prin sentința emisă de Curtea de Apel București.

La pielea goală

Peste bătrâna Elena Matei, și aceasta având deficiențe de ordin psihic, Alexandru Anghel a pătruns alături de alți doi indivizi, Tudorel Mirel Dinu și Lucian Dinu. Anghel s-a dezbrăcat complet. “Mirosea a băutură… El a rămas, nici una, nici două, a tăbărât pe mine. Eu mă duc în dormitor, nu știu ce vream să iau, eram cu spatele spre pat și el m-a trântit pe pat și a zis să mă ia pe la spate. El, dacă a vrut să mi-o introducă înăuntru, pe la spate, eu m-am opus… Eu eram în genunchi și m-a luat pe la spate. M-a forțat să mă violeze. Eu am început să-l resping. El a început, că, ce, mă, nu îmi dai și mie voie? Că am venit să te iau de soție!” După ce au violat-o pe bătrână, pe rând, normal și anal, i-au spart geamurile și i-au furat mai multe lucruri, printre care o roabă, o sapă, o cazma, o oală și un bidon. Au căutat prin frigider și prin bucătărie. Au furat și 3 pungi cu orez și o cutie cu condimente. Peste 20 ouă, aflate în bucătărie, au turnat conținutul unui borcan, unde se afla gem de căpșuni, apoi le-au spart.

3 ani și 10 luni

“Au stat în picioare. S-a uitat la mine și la ăla. Primul a fost Alexandru. Ăla a venit, m-a trântit în pat, cu capul pe pernă, mi-a introdus-o înăuntru, m-a întors cu spatele, mi-a introdus-o și-n fund. Am început să mă vait, am început să țip… Aoleo, mama mea, mai bine mor, mai bine mor. Nimica… Ălălalt micu, când ăsta era pe mine, vine și el aicea, cu ea scoasă. Fă, zice, ia-mi-o și mie oral! Și era cu ea scoasă. Dar eu, fără să mă uit la penisul lui, i-am pus mâna așa pe ea și i-am strâns-o și i-am făcut și-așa! Și el, atunci, mi-a pocnit un pumn aici, pe urmă două palme aici… După ce m-a bătut, a început să mă scuipe.” Instanța de fond l-a condamnat pe Tudorel Mirel Dinu la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare pentru infracțiunea de viol și la 1 an și 6 luni pentru furt calificat, acesta urmând să execute, după contopirea pedepselor, 3 ani și 10 luni de pușcărie.

Peste 7 ani de pușcărie

Tot 3 ani și 10 luni de pușcărie urmează să execute și celălalt violator, Lucian Dinu. Cântărețul bisericesc Alexandru Angel, însă, urmează să stea după gratii nu mai puțin de 7 ani și 2 luni, acesta fiind condamnat, de instanța de fond, în cazul violării bătrânei Elena Matei la o pedeapsă de 4 ani de închisoare. A fost condamnat și pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, tot la o pedeapsă de 1 an și 6 luni, ca și în cazul celorlalți doi inculpați. În cazul violului bătrânei din Ciocănești, instanța a dispus ca Alexandru Anghel, după contopirea celor două pedepse, de viol și furt, să execute o pedeapsă de 4 ani și 6 luni de pușcărie. A fost revocată, totodată, suspendarea condiționată a pedepsei de 2 ani și 8 luni de închisoare, pentru tentativa de viol săvârșită asupra tinerei Ionela Elena Panait, așa că fostul cântăreț bisericesc din satul Vărăști urmează să stea la pușcărie 7 ani și 2 luni.

Identifica potențiale victime

Bătrâna violată, Elena Matei, urmează să primească despăgubiri morale în sumă de 45.000 lei. Preotul Cătălin Mihai Vintilă, deși a fost atenționat cu privire la comportamentul deviant al cântărețului, l-a apropiat pe lângă biserică. Alexandru Anghel, din această postură, nu făcea altceva decât să identifice potențiale victime. După ce a fost condamnat pentru tentativa de viol asupra tinerei Ionela, Alexandru Anghel a fost apropiat, din nou, de dascălul de la Vărăști, acesta oficiind, alături de violator, slujba de Bobotează, în acest an.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp