DOSAREEXCLUSIV

Noi dezvăluiri: Boschetarii momiți de pesediștii călărășeni au spălat milioane de euro, în beneficiul firmelor de casă ale lui Marian Vanghelie

Print Friendly, PDF & Email

Milioane de euro au fost sifonate de la Primăria Sectorului 5 București, condusă de Marian Vanghelie, printr-o firmă făcută pe numele unui boschetar, Marian Ivan, din satul Boșneagu, comuna Dorobanțu. Boschetarul în cauză, pe care sătenii îl descriu drept homosexual, a explicat că, prin două firme făcute pe numele lui, Sir Invest și Sir Construct, a subcontractat, dar numai în acte, lucrări de asfaltare de drumuri, de la primăria condusă de pesedistul Marian Vanghelie. Ulterior, banii erau scoși din conturi sau direcționați într-un cont al unei societăți off-shore, din Cipru. Acțiunea de sifonare și spălare a banilor, din conturile Primăriei Sectorului 5 București, s-a petrecut în perioada când Oana Niculescu-Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, era președintă a Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat.

Intră în scenă contabilul Marian Târșolea

Pentru o perioadă, contabilitatea celor două firme, Sir Invest și Sir Construct, a fost ținută de Marian Târșolea, din Ulmu. Acesta afirmă că a primit, în două rânduri, bani de la Marian Ivan, la negru, pentru a-i pune în ordine actele contabile. Uitați ce știe Marian Târșolea:
“El a venit la mine cu actele, să i le înregistrez. Am văzut că erau facturi dubioase. Eu nici nu știam că are a doua firmă, Sir Invest”. Marian Târșolea, fost contabil al unității de cooperație din Ulmu, nu a făcut nici o plângere, pentru a sesiza lanțul de infracțiuni în care intrase boschetarul Marian Ivan. În plus, soția acestuia, Luminița Târșolea, este chiar angajată a Agenției Naționale de Administrare Fiscală Călărași. Marian Târșolea recunoaște că i-a fost destul de clar faptul că, prin cele două firme făcute pe numele lui Marian Ivan, se înregistrau achiziții fictive, din Cipru, aceasta fiind modalitatea de spălare a banilor. “Eu nu bănuiam că face el așa ceva”, se contrazice Târșolea. Nu știe cum un boschetar, din satul vecin, putea emite facturi de câteva milioane de euro. Complicitatea lui Marian Târșolea e evidentă. “Eu nu înțeleg cum a putut să facă așa ceva. L-au momit ăia p-acolo, așa ceva…”

Patronul din piața Obor, domiciliat în Dor Mărunt

Conform datelor obținute de la ANAf Călărași, la SC Sir Construct SRL s-a estimat un prejudiciu de 2.754.952 lei, iar la SC Sir Invest SRL prejudiciul estimat este de 3.853.320 lei. În schimb, din datele noastre, o altă firmă care a executat asfaltări, prin subcontractare de lucrări, este SC Bia Construct SRL Buftea. Firma a fost reprezentată tot de un boschetar, Răducanu Florin, nascut la data de 18.03.1986 în Lehliu-Gară, județul Călărași, domiciliat în satul Dor Mărunt, comuna Dor Mărunt, posesor al CI seria KL nr.024104, eliberat la data 16.03.2000. Rudele sale afirmă că acesta nu mai locuiește, de foarte multă vreme, în Dor Mărunt. Are părinții plecați în străinătate, iar el își câștigă traiul vânzând țigări de contrabandă, în piața Obor, din București. Bia Construct SRL Buftea are următoarele date de identificare: sediul – S.A.I., oraș Buftea, strada Mihai Eminescu, nr. 1, bloc R1, scara A, parter, apartament 3, CUI 1754769, cu activitate principală cod CAEN 4521 construcții de clădiri și lucrări de geniu. Firma a fost deținută, inițial, de numitul Stuparu Bogdan, la data de 27.06.2008 fiind înstrăinată către boschetarul cu domiciliul pe raza comunei Dor Mărunt.

Toabeș Jana, din Bronx

Afacerile infracționale pe firma Bia Construct au început să se deruleze din anul 2009, când capitalul social este preluat de o femeie din Călărași, Toabeș Jana, domiciliată pe Aleea Centralei, bloc N8, scara 3, etaj 3, apartament 55. Adresa acesteia corespunde cu zona călărășeană denumită Bronx, iar vecinii o descriu pe Toabeș Jana drept o femeie extrem de amărâtă, cu 3 copii, care își câștigă traiul zilnic lucrând la Avicola Călărași. Nimeni nu o crede în stare să asfalteze străzi, în beneficiul primăriei conduse de Marian Vanghelie. Nu deținem datele referitoare la valoarea evaziunii fiscale înregistrate prin firma Bia Construct. Mai mult, vecinii nu o cred în stare pe Toabeș Jana să administreze o firmă. “E vai de capul ei”. Există date, însă, că și alte firme de pe raza județului Călărași, deținute de oameni fără venituri, au derulat afaceri, direct sau în subatrepriză, cu Primăria Sectorului 5 București, condusă de Marian Vanghelie. Acțiunea de spălare a banilor publici a avut loc, prin firme deținute de boschetari cu domiciliul pe raza județului Călărași, în perioada în care Oana Niculescu-Mizil conducea Organizația județeană a Partidului Social Democrat.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp