ACTUALITATE

Dorobanțu: Candidatul Jan Apostol spune că, atunci când nu taie frunză la câini, studiază legile. Legile junglei!

Print Friendly, PDF & Email

Deși se apropie cu pași repezi de pensionare, de ani de zile nu are drept sursă de venit decât indemnizația de consilier local. Este vorba de Jan Apostol, candidatul Partidului Social Democrat pentru postul de primar al comunei Dorobanțu, județul Călărași.

Afirmă că deține o afacere de familie, în fapt un magazin sătesc, dar raportează venituri totale anuale de 19.837 lei, adică o medie lunară de 1.653 lei. Din banii declarați lunar, ca venituri, 446 lei îi ia de la Primăria Dorobanțu.

Afacerea de familie, cum o denumește Jan Apostol, e un magazin mixt și un fel de terasă neautorizată, amenajată lângă magazin, in curtea acestuia, în fapt un loc unde se adună bețivii satului. Magazinul, în acte, este deținut de firma Dan Geo SRL Dorobanțu, la care asociat unic și administraor este soția acestuia, Georgica Apostol. Jan Apostol, în schimb, este de profesie prelucrător prin așchiere, iar ultimul loc de muncă pe care îl declară este fostul Combinat de Celuloză și Hârtie Călărași. Acum, vara, stă prin fața magazinului, tot timpul fiind văzut în aceeași pereche de pantaloni scutți de culoare albastră.

Deși e de profesie prelucrător prin așchiere, Jan Apostol afirmă că are o vastă experiență de ordin juridic. “Că sunt șomer, lumea știe. Că o să ajung să trăiesc din ajutorul social, lumea știe.”

  • Parcă vă vedem că vă apucați să tăiați iarba pe-acolo, prin sat.
  • Păi trebuie să facă cineva și treaba asta.

Spune că vrea să devină primar al comunei pentru a ajuta la dezvoltarea acesteia. Nu știe să ne spună, în schimb, cum poate face acest lucru în condițiile în care acesta abia dacă obține, de la primărie, suma de 450 de lei pe lună, indemnizație de consilier, fără a avea și alte venituri declarate.

  • Au fost primari șomeri și analfabeți și au reușit să atragă fonduri europene.
  • Păi dumneavoastră, în afară că atrageți niște boschetari bețivi, care urinează pe gardul vecinei, mai atrageți și altceva?

Jan Apostol, fiindcă are foarte mult timp la dispoziție, spune că-l folosește citind legile. Ar vrea să se specializeze în domeniul juridic. “Exact, exact, eu asta studiez”. Într-o filmare recentă, efectuată la magazinul său, Jan Apostol este surprins cum studiază intens. “Să vă f-t în bot pe altă parte!”, se aude o voce pe fundal. Într-o altă filmare, în fața magazinului său, manelele se aud până în satul vecin, Mănăstirea: “Hai, Ioannne! Și-a-la-la-la-laaa!”

Scandalurile de la bodega amenajată, în curtea proprie, de Jan Apostol, i-au exasperat pe vecini. “El a declarat că are grup sanitar în curte. Dar nimeni nu știe pentru ce are autorizație. Și pentru tărâțe, și pentru pui vii, și pentru țuică făcută în casă, și pentru țigări de contrabandă. S-a făcut reclamație că nu are grup sanitar pentru cârciumă! Când vine controlul, el arată grupul sanitar din casă.”

Veronica Lazăr spune că, într-un final, a reușit să reinsatureze liniștea pe stradă: și-a montat camere video la poartă: “Acum, Jan Apostol îmi strigă că se simte ca la pușcărie, pentru că am instalat acele camere de supraveghere. Spune că așteaptă să iasă primar și-o să îmi bage camerele pe gât, așa îmi urlă. El are o singură lege, deși spune că studiază legislația toată ziua: legea junglei!”

Firma Dan Geo, care este a soției lui Jan Apostol, figurează cu un singur angajat: soția acestuia, Georgica Apostol. Funcționează din anul 2003, iar pe anul 2019 a avut un profit net raportat de 11.340 lei. Pentru anul 2019, profitul a fost unul uriaș dacă ne raportăm la aceeași categorie de venituri obținute în anii anteriori. În 2017, profitul net a fost de 5.072 lei. În anul 2015, afacerea de familie a prelucrătorului prin așchiere Jan Apostol, de ani de zile fără serviciu, a avut un profit net declarat de 1.165 lei.

La magazin, când lipsește cea care figurează drept vânzătoare, Georgica apostol, vinde inclusiv mama candidatului de primar Jan Apostol. “Nu știe să umble cu casa de marcat. Și-i trece pe caiet, dar ea nu mai știe că 10 lei nu mai înseamnă 10.000 de lei. S-au trezit unii datori, pe caiet, și cu 23 de milioane, deși au luat numai un pachet de țigări.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp