ACTUALITATE

Dezvăluiri: Stadiul ciordelilor, faza tragerii de timp

Print Friendly, PDF & Email

La începutul anului 2022 sesizam că, pe raza comunei Ulmu, Daniel Vulpoi, contabilul primăriei, a făcut mai multe plăți, în baza unor facturi emise de terți, în contul personal.

S-au verificat plăți efectuate începând cu anul 2019. Numai pentru anul 2019, Daniel Vulpoi și-a însușit, din banii Primăriei comunei Ulmu, suma de 107.450 lei. Ulterior, pentru anii 2020 și 2021, fostul contabil a fost nevoit să restituie suma de 30.710 lei.

În anul 2021, individul își cumpără un autoturism marca Mitsubishi. Mai deține alte 3 mașini, Dacia, Opel și Hyundai, 3 case de locuit, în Boșneagu, Ulmu și Dorobanțu, dar și teren agricol în suprafață de 35 hectare.

Abia în cursul zilei de 12.01.2024, la 2 ani de la sesizarea faptelor, Daniel Vulpoi, ciorditorul de la Primăria comunei Ulmu, a fost trimis în judecată, în dosarul nr. 197/202/2024. Este acuzat de comiterea infracțiunii de delapidare. Fapta a fost sesizată inclusiv de primarul comunei Ulmu, Nelu Cantaragiu.

Codul Penal prevede o pedeapsă, pentru comiterea unei astfel de infracțiuni, cu pușcărie de la 2 la 7 ani.

Nevoit să-și caute un alt loc de muncă, ciorditorul Daniel Vulpoi, membru PSD, a fost angajat la Serviciul Public Piețe Oboare Călărași, ca șef serviciu, fiind remunerat cu suma de 10.000 lei/lună.

La aceeași primărie, casierița Simioana Stemate a fost acuzată că, în cursul anului 2020, a falsificat semnăturile de pe statul de plată a indemnizațiilor persoanelor cu handicap, însușindu-și banii. La jumătatea anului 2020, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași confirma demararea cercetărilor privind comiterea infracțiunii de delapidare. Nu există, la mai bine de 3 ani de la sesizarea faptelor, o rezoluție a cauzei.

Ulterior, Simioana Stemate, fosta casieriță de la Primăria Ulmu, membră PSD, a fost angajată la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, unde are un venit anual încasat de 91.319 lei, însemnând 7.610 lei/lună.

Soțul Simioanei Stemate, Ion Stemate, în calitate de președinte al Asociației crescătorilor de ovine și caprine din comuna Ulmu, a evitat să facă plăți, ani de zile, pentru suprafața de 283 ha din islazul comunal, luată în concesiune. Crescătorii de animale au declarat că au făcut plăți, către asociație, prin intermediul fostei casierițe, fără să primească, în schimb, documente justificative. Spre exemplu, 26.400 lei este suma pe care Vasile Anghel spune că i-a înmânat-o Simioanei Stemate.

Prin sentință emisă la data de 21.12.2023, în dosarul 821/202/2020, Tribunalul Călărași a menținut decizia instanței de fond, Judecătoria Călărași, urmând ca asociația reprezentată de Ion Stemate, soțul Simioanei Stemate, să plătească suma de 191.108 lei, reprezentând redevență și taxe către Primăria comunei Ulmu.

Acesta este un alt caz, reprezentat de o pesedistă acuzată de ciordeală și care este bine-mersi, la aproape 4 ani de la sesizarea faptelor.

A fost trimis în judecată în 15.12.2020, tot pentru comiterea infracțiunii de delapidare și tot în urma unor investigații efectuate de publicația noastră. Este vorba de Florentin Brișan, fostul președinte al echipei falimentare de fotbal Dunărea 2005 Călărași. Brișan e o victimă a unor indivizi lipsiți de orice scrupule și care se declară că sunt o „echipă”, realitatea fiind cu totul alta: acționează precum un grup infracțional organizat. În cauză s-a stabilit un prejudiciu de 930.000 lei.

De la data trimiterii lui Florentin Brișan în judecată, în dosarul nr. 7934/202/2020, pe rolul Judecătoriei Călărași, ca instanță de fond, au curs doar 8 termene. În anul 2023, dosarul a figurat în 3 termene de judecată: 18.04.2023 – amânat din lipsă de apărare; 6.06.2023 – amânat pentru a se solicita relații; 12.12.2023 – amânat pentru lipsă inculpat.

94.000 lei este suma înregistrată drept plată pentru achiziții fictive, la Primăria comunei Ciocănești, numai în cursul anului 2019. Pe bani publici, s-au făcut achiziții inclusiv pentru autoturismele sau utilajele angajaților primăriei, însemnând acumulatori, piese de schimb și anvelope.

Cunoscută drept Dalida de la Ciocănești, Georgiana Elena Ene, membră PSD, care ocupă, și la acest moment, postul de consilier achiziții publice, a fost identificată drept cea care a efectuat achizițiile, nelegale sau fictive. S-au efectuat și plăți prin falsificarea semnăturii edilului în funcție la acel moment, Pavel Petre. Sunt date conform cărora, cu banii ciordiți de la primărie, Dalida de la Ciocănești a plecat în mai multe concedii, cu un bărbat însurat, cu ajutorul căruia devaliza banii publici.

Faptele au fost sesizate, de publicația noastră, la începutul anului 2022, însă nu există, la acest moment, o rezoluție a dosarului instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași.

545.517 lei, la data faptelor, însemnând anul 2014, este suma reținută drept prejudiciu, la Primăria comunei Sărulești, fostul primar Niculae Ghedzira fiind acuzat și judecat pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals sub semnătură privată, fals în înscrisuri şi înșelăciune.

Redacția noastră a sesizat, în cursul anului 2014, devalizarea bugetului local al Primăriei comunei Sărulești.

Trimis în judecată, la data de 23.10.2015, dosarul nr. 1379/249/2015, pe rolul Judecătoriei Lehliu Gară, după 10 ani de procese și 75 de termene, este încă departe de a fi soluționat. Adina Eugenia Macovei, cea care judecă acest caz, a fost sancționată de două ori, de Consiliul Superior al Magistraturii, în urma unei sesizări depuse de redacția noastră, pentru întârzieri în soluționarea cu celeritate a cauzelor și exercitarea funcției cu gravă neglijență.

Identificat drept turnător al vechii Securități, recrutat la data de 14.10.1982, sub numele conspirativ „Nicușor”, Niculae Ghedzira este angajat al FLAG Valea Mostiștei.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker