ACTUALITATE

Crimă șocantă la Căminul de bătrâni Antim Ivireanul, din Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Eveniment șocant la Căminul pentru Persoane Vârstnice Antim Ivireanul, din municipiul Călărași, strada Oborului, nr. 2 A. S-a întâmplat în cursul dimineții de ieri când un rezident a atacat alți doi bătrâni.

Este pentru prima dată când are loc un astfel de eveniment criminal, la această instituție. Un bătrân, ca urmare a sângerării abundente, a decedat la spital. Un altul, tot înjunghiat de mai multe ori, se află în stare gravă.

E cunoscut drept un lagăr al morții. În valul doi al epidemiei de SarsCov2, rata mortalității, aici, a fost de peste 20 la sută. În cursul lunii ianuarie 2021, 5, din cei 32 de beneficiari ai Căminului Antim Ivireanul, din Călărași, au murit infectați cu Covid 19, în doar câteva zile.

Ilinca Enescu se află la conducerea Căminului de bătrâni Antim Ivireanul. În ultimii 4 ani, a „lucrat” la Direcția Județeană de Statistică, la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Călărași, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a județului Călărași, iar la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Călărași. Ulterior a fost angajată la un cabinet parlamentar pentru ca, de la începutul anului 2021, să ocupe un asemenea post.

Mașina din dotarea azilului este folosită, în scop personal, de directoarea Ilinca Enescu.

Căminul pentru Persoane Vârstnice Antim Ivireanul se află în subordinarea Primăriei municipiului Călărași, condusă de Marius Dulce, membru PSD. E pentru prima dată când aici are un loc astfel de eveniment teribil.

S-au certat înainte de culcare iar, dimineața, conflictul a degenerat. În jurul orei 04.55, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de asistenta căminului cu privire la faptul că un rezident a agresat două persoane.

Un bărbat, de 79 de ani, a agresat doi rezidenți, în vârstă de 80 și 60 de ani, cu un obiect contondent. În fapt, a înjunghiat alți doi bătrâni, cu un cuțit. Persoanele în cauză au fost transportate la spital, bărbatul de 80 de ani decedând ulterior. Cel în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Criminalul se numește Neculai Râuleț.

La fața locului, rezidenții erau speriați. Angajatele, extrem de recalcitrante, nu au vrut să ofere alte detalii.

Din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, proc. Cornelia Manea a oferit detalii legate de acest caz halucinant:

„A folosit un cuțit, nu știu dacă este tip briceag. Inculpatul a fost plecat două zile, avusese un bilet de ieșire la niște membri de familie, în oraș. Și, când s-a întors, a constatat că, din frigider, i-ar fi dispărut ceva mezeluri pe care le lăsase. I-a reproșat unui coleg de cameră că i le-ar fi mâncat sau că i le-a aruncat. Iar victima a intervenit în sprijinul celui căruia îi reproșa. Deci litigiul nu a fost direct cu victima. Însă, a amenințat-o, de aseară, pe victimă, că o va omorî a doua zi.”

Neculai Râuleț, criminalul de 79 de ani, de la Căminul de bătrâni Antim Ivireanul, are antecedente. A mai fost condamnat pentru omor.

„Este liberat. Înainte de anii ’90, prin 1986 sau 1988, este liberat pentru executarea unei pedepse de omor.”

Cornelia Manea declară că angajații care erau de serviciu au intervenit la locul agresiunii.

„Două dintre asistente, nu știu dacă erau asistente sau infirmiere, au apărut cu promptitudine imediat după ce a început să-l lovească cu cuțitul. Au venit repede, dar le-a fost teamă să intervină. Au fost martore.”

La acest moment, ni se spune, nu se poate vorbi de o răspundere civilă a Căminului pentru Persoane Vârstnice Antim Ivireanul.

„Introducerea părții responsabile civilmente este doar la latitudinea părților civile, procurorul nu o mai poate face din oficiu. Rămâne de văzut ce părți civile există, ce urmași, ce moștenitori.”

Evenimentele sinistre, la Călărași, au loc în mod regulat. De Sfântul Ion, la începutul acestui an, două femei au fost scoase, în stop cardio-respirator, din apele Brațului Borcea, chiar în mijlocul Parcului Central. O a treia persoană, și aceasta încercând să se sinucidă, alături de cele două femei, a murit la spital. Erau oameni ai străzii, abandonați de Primăria municipiului Călărași, condusă de Marius Dulce, membru PSD.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp