ACTUALITATEBREAKING NEWS

Sistem, antisistem

Print Friendly, PDF & Email

În decembrie 1996 s-a angajat Marian Giani Aldoiu ca inspector de prevenire a incendiilor, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași. Timp de 10 ani, între 2004 și 2014, acesta a fost adjunctul inspectorului șef și șef al inspecției de prevenire, tot în cadrul ISU Barbu Știrbei Călărași. Din august 2014 și până în ianuarie 2015, a ocupat postul de împuternicit Șef Direcție Protecție, Pregătire și Educație Preventivă a Populației, ca din ianuarie 2015 să fie numit adjunct inspector șef și șef al inspecției de prevenire în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București. Plecat de la Călărași, promovat în repetate rânduri, acesta este omul care a fost un element-cheie în cazul celei mai mari tragedii din România, de după anul 1989. La Călărași, ca adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei, a creat un adevărat sistem infracțional. Diaconescu Dan, și el angajat al ISU Barbu Știrbei, era omul de legătură, cel trimis pe teren, în inspecție. În urma acestuia, se prezenta nepotul adjunctului inspectorului șef, un oarecare Flavian Octavian Babă. Pus drept paravan al unei firme de întocmire de dosare de avizare împotriva incendiilor, sistemul infracțional a funcționat, la Călărași, ani în șir. Prin SC Detect System Solution SRL, s-au rulat sume consistente, într-un veritabil lanț criminal. La Călărași, Detect System Solution SRL figura cu sediul social pe strada Parcului, nr. 3, firma fiind înființată în cursul 6 septembrie 2011. Pentru anul 2014, se raportează un profit de 58.724 lei, la o cifră de afaceri de 374.091 lei. O altă firmă prinsă în circuitul financiar de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași este SC Presting Com SRL. Pentru anul 2014, a înregistrat o cifră de afaceri de 462.620 lei, cu un profit brut raportat de 180.704 lei. Despre această situație, într-o adresă remisă publicației noastre, deși faptele erau de notorietate, inspectorul șef al ISU Barbu Știrbei Călărași, Gheorghe Daniel Popa, ne comunică: “Conducerea unității nu deține informații referitoare la această speță, în acest caz ofițerul având obligația… să informeze unitatea în scris”.

În loc de prevenire a incendiilor, la Călărași, conducerea ISU Barbu Știrbei avea preocupări exclusiv de ordin financiar. Un apropiat, citat de publicația noastră, explica sistemul infracțional: Toate procesele-verbale se duc la Aldoiu, el nota toate deficiențele din procesele-verbale, la Grădinița Budești, la grădinița… Și la urmă: bă, ăsta nu are autorizație, nota, bă, ăsta n-are stingătoare, nota, ăsta nu are evaluarea riscului de incendiu. Și la urmă îi spunea nepotului: du-te la ăștia și d-ăle d-astea. Ajuns la București, pe aceeași funcție deținută și la Călărași, Marian Giani Aldoiu nu a făcut altceva decât ceea ce derulase și la Călărași. SC Detect System Solution SRL are punct de lucru și la București. Când banii primează, când fostul șef al acestuia, Gheorghe Daniel Popa, se spală pe mâini, când autoritățile de prevenire ale unor fapte de acest gen se fac că plouă, se naște, iată, un prim sistem ticăloșit, un sistem sufocat în corupție, cu consecințe de un tragism sfâșietor. 63 de oameni au murit ca urmare a interesului manifestat de cei perindați, ani în șir, la ISU Barbu Știrbei Călărași și promovați pe posturi centrale, nu pentru profesie, ci pentru banii obținuți pe căi ilicite. La Călărași, nimeni nu a văzut cu ce se ocupa, cu adevărat, Marian Giani Aldoiu, adjunctul inspectorului șef al ISU Barbu Știrbei. Nici cei din parchete, nici cei care valorifică informațiile. Sistemul ticăloșit, sistemul acesta de căpușare a instituțiilor statului, din motive absolut oneroase, a dus la moartea a 63 de tineri, în seara zilei de 30 octombrie 2015. Sistemul absolut criminal reprezentat de regimul politic social-democrat, și-a arătat, nu pentru prima dată, fața hâdă, monstruoasă.

S-a clădit, iată, un astfel de sistem, dar totul s-a făcut cu deplina înțelegere și cooperare a structurilor statului puse să sesizeze și să soluționeze astfel de cazuri. Tragedia din seara de 30 octombrie 2015 e aproape uitată. Un fapt cert e că aceasta a avut loc ca urmare a promovării într-o funcție de mare responsabilitate a acestui Marian Giani Aldoiu care, ca șef, la Călărași, era preocupat doar să-și umple buzunarele. Dacă structurile locale ar fi sesizat la timp preocupările acestuia, altele decât cele pe linie profesională, o astfel de tragedie, într-o oarecare măsură, ar fi putut fi evitată. Nu s-a vrut? Nu s-a știut? Sau, la Călărași, a fost o cârdășie generalizată? Sunt întrebări la care structurile locale nu dau răspunsuri. Și nu le dau pentru că sistemul acesta ticăloșit este parte promovată de aceste structuri cu rol de autosesizare și soluționare. E un mecanism atât de bine pus la punct încât are impresia că nu există modalități prin care să fie destructurat. La ISU Călărași, chiar în curtea acestei instituții, o explozie urmată de un incendiu a dus la rănirea unui pompier și la uciderea altuia. Doru Avisalon a murit la 27 iulie 2015. Anterior, 30 de tone de carburanți, reprezentând necesarul pentru 7 luni de intervenție, dispar din depozite. Locuința șefului ISU Barbu Știrbei, Gheorghe Daniel Popa, e dovedită drept ascunzătoare de bunuri furate. Angajarea fiului acestuia, Bogdan Popa, în același sistem se face, din datele noastre, tot cu încălcarea legii. Tăinuitorul de bunuri furate, Bogdan Popa este scos basma curată, iar doi găinari, Purcărea Florin și Asiminoaie Ionuţ Petre, ajung la pușcărie. E un caz clasic în care sistemul ticăloșit reacționează. Reacționează pentru a se apăra. Reacționează într-o deplină cârdășie.

Sistemul are numai fețe ilicite. La un moment dat, se propagă ca o undă de șoc. Județul Călărași devine un tărâm al făgăduinței pentru cei care devalizează bugete publice. Sistemul îmbracă aceeași față, grotescă. Cu anul 2011, se pune la punct o altă rețea infracțională, care acționează într-o deplină cârdășie cu structurile statului puse să se autosesizeze, să reacționeze și să combată astfel de fenomene. Intră în scenă sistemul firmelor fantomă prin care se spală bani publici de ordinul zecilor de milioane de euro. La Călărași, reacția este aceeași, în sensul că nimeni nu schițează nici un fel de gest pentru a-l stopa, pentru a-l anihila sau măcar pentru a-l face public. E și acesta tot un sitem criminal câtă vreme, prin devalizarea bugetelor publice, dispar astfel banii pentru medicamentele celor bolnavi, dispar banii pentru alocațiile copiilor, dispar banii pentru pensii. La Călărași, s-a lucrat din plin la așa ceva. S-a lucrat cu sârg. S-a lucrat în gașcă. Gașca s-a dovedit a fi exact aceeași structură politică social-democrată, cea care a promovat sistemul ticălos, sistemul care a dus, în cele din urmă, la moartea a 63 de tineri, în cea mai mare tragedie românească de după anul 1989. Sistemul, iată, se numește Partidul Social Democrat. La Călărași, șirul de nelegiuiri este deschis de unul din șefii acestei structuri, Virgil Diaconu. Fost șef al Oficiului pentru Protecția Consumatorului, e greu de presupus că acesta, ca acționar al unei fabrici de procesare a peștelui, avea preocupări exclusiv profesionale și nu și cele de ordin comercial. Și-a traficat funcția pentru a-și promova afacerea? Iată o întrebare la care nu se poate afla un răspuns.

945 109 de lei, însemnând TVA nedeclarată în sumă de 567.065 de lei şi impozit pe profit în sumă de 378.044 de lei, este valoarea evaziunii fiscale care a fost constatată, în cele din urmă, de reprezentanții Gărzii Financiare Călărași, pentru firma care l-a avut drept asociat-unic, în ultima perioară, pe cel care se vrea vicepreședinte al Conisliului Județean Călărași, Virgil Diaconu. E cel care stă mai tot timpul în dreapta actualului lider al PSD, la Călărași. Virgil Diaconu este nimic altceva decât un escroc. Se laudă că are bătăuși angajați. L-a păcălit pe un bătrân fără adăpost, bolnav și analfabet, să semneze niște acte, iar acela, Ioan Tudorache, a făcut acest lucru crezând că semnează să primească o locuință socială. În schimb, s-a trezit administrator peste firma plină de datorii, de circa 1 milion de dolari, la acea vreme, SC Prodindpest SRL. În cele din urmă, a fost spălat de reprezentanții Parchetului județean. Sistemul a reacționat și și-a apărat ticăloșii. Banii publici, prin intermediul Partidului Social Democrat, la Călărași, se spală în acțiuni fără precedent. Nici de data aceasta nu există reacții. Oana Mizil, devenită șefă peste această structură, împarte bani furați sub formă de pensii sociale. Un rol important în acest caz l-a avut Virginia Gaiță, șefa pensionarilor din această structură politică. Se fac tabele, după unii banii dați drept pensii sociale sunt dijmuiți, banii nu sunt trecuți prin conturile structurii politice, ci se împart la negru. E o activitate infracțională tipică pentru cumpărare de infulență în rândul electoratului. Au loc astfel de activități la Călărași și la Oltenița. Se aduc, totodată, așa-numite ajutoare pentru sinistrați, la începutul anului 2011. Se primesc asigurări că un număr de peste 20 de primari vor primi suma de peste 20.000 de euro, într-o întâlnire derulată pe raza satului Dorobanțu. Și toată lumea tace. Tace într-o cârdășie generalizată.

Comuna Dorobanțu devine centrul operațional în cazul spălărilor de bani prin firme fantomă. Sunt făcute firme, în spații insalubre, având ca administratori niște boschetari. Operațiunea capătă o amploare fără precedent. Sunt rulate sume de ordinul milioanelor de euro prin firme fantomă de pe raza municipiului Călărași, a comunei Dorobanțu, de pe raza satului Dor Mărunt. Sunt indicii că s-au făcut astfel de operațiuni și prin firme deținute de oameni fără venituri de pe raza satului Dragalina. Prin intermediul firmelor-fantomă, s-au derulat circuite financiare enorme. Se înregistrau achiziții fictive, tocmai pentru eludarea plăților către bugetul de stat. În spatele acestui circuit financiar a fost Marian Vanghelie, dovedit ulterior drept amant al Oanei Mizil, șefa PSD de la Călărași, din acea perioadă. Banii proveneau din devalizarea bugetului public al Primăriei sectorului 5 București, unde același Vanghelie deținea funcția de primar. Numai prin Sir Construct Serv Boșneagu, deținută, în acte, de boschetarul Ivan Marian, se derulează afaceri de 7.115.368 lei. Marian Ivan se dovedește a fi drept un om fără căpătâi, un fost cântăreț bisericesc, cu apucături homosexuale. Sediul social este o dărăpănătură, construită din tule. Conform datelor obținute de la ANAF Călărași, la SC Sir Construct SRL s-a estimat un prejudiciu de 2.754.952 lei, iar la SC Sir Invest SRL prejudiciul estimat este de 3.853.320 lei. Mai precis este vorba de 1,5 milioane de euro, bani pe care Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Administrația Finanțelor Publice Călărași, urmează să-i recupereze de la boschetarul Marian Ivan. Fapt care nu se va întâmpla vreodată.

În circuitul de spălare a banilor, derulat de social-democrați, la Călărași, sunt angrenați și alți oameni fără căpătâi. Jana Toabeș, de pe Aleea Centralei, din cartierul 5 Călărași, o amărâtă care lucrează la Avicola SA, este o astfel de persoană. Nici până la acest moment nu a aflat că a deținut o firmă, Bia Construct, prin care s-ar fi făcut lucrări de asfaltare a drumurilor în sectorul 5 București. În cartierul Saigon, la capătul străzii Mușețelului, din Călărași, la blocul H24, își are domiciliul Nelu Dobrescu, un fost poștaș de pe raza comunei Independența. Și acesta face parte din circuitul indivizilor identificați drept fără venituri și care au constituit firme de tip fantomă, pentru spălarea banilor de la Primăria sectorului 5 București. Nelu Dobrescu a lucrat ca poștaș până în cursul anului 1997, când a fost demascat că își însușea bani din taxa radio-tv plătită de abonați. Ulterior, a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate. Nelu Dobrescu a făcut parte din rețeaua firmelor evazioniste prin SC Madiro Impex SRL, cu sediul în București, Splaiul Independenței, nr. 273, corp 3, birou 105. O altă firmă, identificată pe raza satului Dorobanțu, este SC Obfiircom Woofer SRL, fostă Vertatel SRL București. Are sediul social tot într-o casă abandonată, achiziționată printr-un act notarial încheiat la BNP Țuțuianu Dana Cristina. Prin această firmă, valoarea evaziunii fiscale este necunoscută. În tot acest timp, la dreapta conducerii PSD Călărași stătea nimeni altul decât șeful inspecției fiscale din cadrul ANAF Călărași, Nicolae Țifrea. Sistemul nu a reacționat. Sistemul local s-a făcut, și de această dată, că plouă. Nu au existat nici un fel de măsuri, iar recuperarea banilor furați este un act imposibil. Nici după ce aceste date au fost făcute publice, nu au existat reacții. Autoritățile cu atribuții de verificare, control, autosesizare și dispunere de măsuri, au tăcut. Au tăcut mâlc. Tac și la acest moment, din rațiuni care sunt evidente, de această dată, după atâta timp: sunt complice! Sunt complice la fraudarea bugetelor. Sunt complice la aceste vaste operațiuni de spălare de bani. Și sunt complice nu de foarte multe ori într-un mod interesat. Sistemul nu apără omul simplu, sistemul îi apără pe cei din sistem. Pe cei asemenea lor.

Sistemul reacționează, într-un mod aproape bolnav, schizofrenic, numai când la mijloc este vorba de cei care fie îl demască, fie nu îl reprezintă. Sute de oameni au fost audiați sub pretextul că au oferit ciocolată sau flori, unei doctorițe și unei asistente. Bătrâni și bolnavi, au fost purtați prin holurile parchetelor. Sute de file au fost scrise cu astfel de fapte. A fost montată tehnică audio-video în tavan, în brațul lustrei. S-au dat și bani, uneori sume modice. 5 lei. 10 lei. Cu un exces de zel aproape bolnav, anchetatorii care sunt din sistem și apără sistemul, s-au străduit să arate că o doctoriță, Dima Ileana Corina, șefa Comisiei de expertiză medicală de recuperare a capacităţii de muncă Lehliu-Gară, este o persoană coruptă. În vreme ce, iată, corupția ajunsă la metastază provoacă adevărate tragedii colective, ca în cazul morților din seara zilei de 30 octombrie. Când corupția ajunsă la metastază înseamnă spălări de bani de ordinul zecilor de milioane de euro. Sistemul nu a mai montat tehnică audio-video în cabinetul lui Marian Giani Aldoiu, adjunctul inspectorului șef și sef al inspecției de prevenire din cadrul ISU Barbu Știrbei Călărași. Nu a montat pentru că Aldoiou făcea parte din sistem. Sistemul îi rejectează pe cei cinstiți. Pe cei care au curajul să facă astfel de afirmații publice. Sistemul reacționează și încearcă să te copleșească. Sistemul ticăloșit, plecat de la Călărași, a aprins o țară. A îndoliat-o. A umplut-o de lacrimi. Conducerea unității nu deține informații referitoare la această speță, în acest caz ofițerul având obligația… să informeze unitatea în scris. Atât au avut de spus cei care ar fi trebuit să știe și să reacționeze la apucăturile individului în ale cărui mâini, sub a cărui semnătură au ars 63 de tineri. La propriu. Într-un coșmar colectiv. Nu s-a mai montat tehnică de înregistrare audio-video când, prin PSD, la Călărași, erau spălate sume de ordinul zecilor de milioane de euro. Când aceiași indivizi, din cadrul acestei structuri, complici la asemenea fapte, vin și se arată, la acest moment, angelici. Curați până la măduvă. Sistemul reacționează numai dacă îi arăți fața hâdă, fața monstruoasă, fața aceea prin care implicarea lui în cazuri cu adevărat relevante, capitale, de viață și de moarte, este nulă. Din lașitate. Din complicitate. Interesat.

Numai în cazuri flagrante reacționează sistemul. Când opinia publică nu mai poate fi păcălită. Când faptele nu mai pot fi acoperite. A reacționat în cazul celor doi violatori din poliție, Adrian Șerban și Florin Daniel Dumitriu, angajați în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, la Biroul Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Călărași. Trimiși în arest, scoși din arest, rearestați și eliberați de Curtea de Apel București, cei doi au abuzat sexual o minoră, din Centrul de Plasament Perișoru, în ziua de 6 august 2015. Cu numai o zi în urmă, opinia publică era șocată de asasinarea unui tânăr de 22 de ani, pe raza satului Mănăstirea, Cristian Ionuț Păun, de către un polițist care s-a simțit vexat de atitudinea sfidătoare a tânărului aflat pe o motocicletă. Polițistul Stoica Daniel Laurențiu, cu gradul de agent principal de poliție, i-a barat deliberat drumul cu autoturismul din dotare, iar urmarea e că tânărul s-a stins o săptămână mai târziu, pe un pat de spital din București. Dosarul a plecat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița cu încadrare de omor și restituit aceluiași parchet, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, cu încadrarea de ucidere din culpă. Polițistul e liber. Polițistul a fost mutat pe raza satului Căscioarele unde mai poate bara, oricând, drumul unui tânăr de 22 de ani, asta dacă se simte el vexat. Dacă se simte luat peste picior. Dacă se simte umilit. Dacă așa are el chef. În fond, aici, la capătul țării, se poate întâmpla orice. Poți vinde alcool metilic drept țuică, prin magazinele sătești. Poți înregistra 4 decese când, în realitate, ele sunt 12. Sunt 2 morți, din aceleași cauze, pe raza satului Tudor Vladimirescu. Problema e că nimeni nu a sesizat acest aspect. Nimeni nu a facut-o în mod legal. În fond, presa nu scrie pentru sistem, ci pentru cei din afara sistemului. Presa care are principii. Care are moralitate. Care nu face parte din sistem. Se întâmplă, însă, ca sistemul să reacționeze. Să vrea să se apere. Când sistemul reacționează, nu există decât două soluții. Taci. Sau nu taci. Noi am ales să mergem până la capăt!

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp