
În data de 18.10.2024, din calitatea de acționar majoritar, Consiliul Județean Călărași a anunțat că a demis Consiliul de Administrație al Ecoaqua SA Călărași.
„Astăzi a fost demis Consiliul de Administrație al Ecoaqua, pentru că nu a respectat decizia A.N.I prin care s-a stabilit incompatibilitatea și implicit decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de punere în aplicare a interdicției de a ocupa, timp de 3 ani, a funcției pe care o deține actualul director general.”
Anunțul a fost făcut pe pagina de socializare, de pe rețeaua Facebook, a Consiliului Județean Călărași.
„În același timp, s-a constituit un C.A. interimar care va aduce echilibru și legalitate pentru acest operator regional de o importanță vitală și strategică pentru județul Călărași și județul Ialomița.”

Marius-Virgil Sbârcea este unul din noii membri ai Consiliului de Administrație al firmei Ecoaqua, după ce acționarul majoritar, Consiliul Județean Călărași, a decis, prin Adunarea Generală a Acționarilor, dizolvarea celui vechi.
Au fost 11 persoane propuse să facă parte din noul C.A. al Ecoaqua SA: Marcel Nuțu (Grădiștea), Dan Olteanu (Călărași), Marius Sbârcea (Călărași), Elisa Pârlea (Călărași), Bogdan Dumitru (Grădiștea), Laura Petre (Dichiseni), Constantin Micu (Mânăstirea), Adrian Pestrițu (Oltenița), Mihaela Dumitru (Călărași), Daniela Antochie (Călărași) și Gheorghe Dima (Lehliu-Gară).
Au fost selectate 7 (șapte), printre care și Virgil-Marius Sbârcea, care urma să fie desemnat, ulterior, drept director-general, în locul lui Eduard Grama.
Modificarea componenței consiliului de administrație se înregistrează, însă, la Oficiul Național al Registrului Comerțului.
Oficiul Național al Registrului Comerțului solicită, în acest sens, printre alte documente necesare pentru înregistrarea în registrul comerțului a mențiunilor privind schimbarea membrilor organelor de administrare și/sau de conducere și de control, „declarația pe propria răspundere a administratorilor, cenzorilor, reprezentantului persoanei juridice care îndeplinește această calitate din care să rezulte că îndeplinește condițiile legale pentru deținerea acestei calități”.

O astfel de declarație a dat-o, sub semnătură privată, și Virgil-Marius Sbârcea, afirmând, în fals, că îndeplinește condițiile legale pentru a fi numit în noul consiliu de administrație al firmei Ecoaqua SA Călărași.

Oficiul Național al Registrului Comerțului a refuzat, însă, să înregistreze componența noului C.A. desemnat de Adunarea Generală a Acționarilor, câtă vreme s-a constatat că Virgil-Marius Sbârcea are cazier fiscal.
A fost numit director al Direcției Județene de Administrație a Domeniului Public și Privat Călărași, unitate aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași. Ulterior, a fost numit director-adjunct în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, aflată tot în subordinea Consiliului Județean Călărași.
În domeniul privat, însă, unde a activat între 2015-2020, Virgil-Marius Sbârcea nu a avut succes.
În cadrul firmei IT Quest & Management SRL, înființată în data de 9.09.2015, a intrat în structura acționariatului în 22.12.2016.

Inițial, firma, cu sediul social în București, sector 6, strada Ajustorului, nr. 4, parter, bloc C4, apartament 4, l-a avut drept fondator pe Gabriel Petrea, fost ministru al Consultării Publice și Dialogului Social, în cadrul Guvernului Grindeanu (PSD), ulterior Guvernul Mihai Tudose.
Gabriel Petrea a fost, totodată, liderul național al Tineretului Social Democrat, concomitent cu alegerea, în aceeași postură, ca lider al TSD Călărași, al lui Virgil-Marius Zbârcea.
Firma are ca obiect principal de activitate CAEN 6311 – Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe.
- 2015: cifră afaceri – 241.897 lei; profit – 221.113 lei;
- 2016: cifră afaceri – 305.854 lei; profit – 218.411 lei.
Ulterior, prin cooptarea în structura acționariatului a lui Virgil-Marius Zbârcea, firma își mărește substanțial cifra de afaceri, dar raportează și pierderi uriașe. Pentru perioada 2017-2020, înregistrează pierderi de 897.633 lei. Conform datelor, anul 2020 este ultimul în care firma IT Quest & Management SRL depune declarații la Agenția Națională de Administrare Fiscală. În același an, înregistrează datorii de 1.736.690 lei. Administratorii se schimbă aproape în fiecare an. Ultimul administrator al firmei, Mihai Marin, are domiciliul declarat în satul satul Buda, comuna Rafov, str. Golașei nr. 22, județul Prahova.
Cu sediul social declarat în municipiul București, sectorul 3, str. Grădinarilor nr. 19-21, parter, ap. 2, firma Real Politics Consulting PR SRL a fost înființată, în 19.01.2017, de Elena Cătălina Ștefănescu, deputat PSD de Teleorman, în legislatura 2012 – 2016, cu studii făcute în Federația Rusă.

La nici 24 de ani, a fost cunoscută drept dansatoarea lui Liviu Dragnea și, ulterior, drept iubita fostului senator PSD Dan Șova. Șova, despre care s-a afirmat că era un fervent consumator de droguri, a fost și liderul interimar al Organizației Județene Călărași a Partidului Social Democrat, în perioada 2013-2014.
La 9.10.2017, Marius Virgil Sbârcea este cooptat în structura acționariatului. Devine, totodată, administratorul firmei. La 16.10.2017, Marius Virgil Sbârcea devine unic acționar și administrator cu puteri depline.
Real Politics Consulting PR SRL a depus, la Agenția Națională de Administrare Fiscală, declarații numai pentru anul 2017. A avut un rulaj de 215.596 lei, un profit declarat de 199.818 lei.
A declarat, în fals, că îndeplinește condițiile legale pentru deținerea calității de membru în Consiliul de Administrație al SC Ecoaqua SA Călărași. Marius-Virgil Sbârcea riscă, astfel, un maxi de 3 ani de pușcărie., conform art. 322 NCP.
Publicația noastră va sesiza parchetul competent.