A fost acuzată, public, de furt, asta după ce a intrat în atenția presei ca propunere a ministrului Economiei, Florin Spătaru, pentru a fi numită ca membru în consiliul de administrație al Șantierului Naval 2 Mai Mangalia. Este vorba de Marinela Voivozeanu, o individă cu trecut tenebros, angajată, până de curând, în cadrul Consiliului Județean Călărași.
Abia în cursul anului trecut, la 47 de ani, a absolvit Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, filiala Călărași. Ulterior, a fost numită, cu încălcarea legii, pe un post de conducere, ca directoare a Bibliotecii Județene „Alexandru Odobescu” Călărași. A promovat, totodată, și ca șefă a Organizației Județene a Femeilor Social Democrate de pe raza județului Călărași.
Voivozeanu a lucrat, mult timp, la un salon de masaj, situat în municipiul Călărași, Prelungirea București, bl C 20, et. 1, de unde a fugit după ce patroana ar fi prins-o ciordind din banii firmei și ai clientelor.
„Era la recepție, dar făcea de toate. Făcea și masaje, da, se ocupa și de așa ceva. A plecat după ce a fugit cu banii. Cu mulți. După aceea mi-au venit toate clientele că a tot cerut bani împrumut. Le chema dimineața (pe cliente -n.n.), când era singură, ca să nu mai dea bani la recepție, să o plătească direct pe ea. Așa s-a apucat ea de masaj.”
- Dar veneau și bărbați?
- Naiba știe cine venea dimineața!
- Era numai masaj?
- Ei, draci! Doamne-iartă-mă, știu eu ce făcea! Nu făcea când eram eu acolo, că nu era calificată pe așa ceva!
Declarația aparține patroanei centrului de masaj, Alina Jipa. La momentul devoalării acestor fapte, Voivozeanu e refuzat să ne emită un punct de vedere.
Acum, Marinela Voivozeanu afirmă că aceste fapte nu ar fi adevărate, deși patroana centrului de masaj a mai acuzat-o public, de-a lungul timpului, de furtișaguri.
„Tu știi că nu e adevărat tot ce-ai scris, să fii convins! N-ai cum să nu te duci o dată la poliție, să sesizezi ceva… Ea poate să declare orice altceva, atâta vreme când nu s-a dus atunci să facă ceva. Spre poliție sau undeva. Că eu așa as fi făcut. Nimeni nu te fură fără să te duci să-l reclami undeva!”
„N-a mai venit la muncă. Am sunat-o… Că nu mă simt bine… Mi-a spus una dintre fete: cum să nu se simtă bine, c-am văzut-o la Kaufland! Am sunat-o și i-am zis că-i închid cartea de muncă. Nici nu mai știu bine: n-a venit să și-o ridice. După câteva luni, și-a trimis soțul, c-avea diploma de bacalaureat în original. Ne-am apucat să sunăm clientele, că erau abonamente și apăreau neîncasate. Puteam eu să chem 30 de cliente să le pun să dea declarație la poliție? Că erau femei serioase. Au zis că au dat banii Marinelei. Duceam acele femei să dea declarații? Și-a făcut ea o poveste, că n-o plăteam. O plăteam cel mai bine! Că avea bărbat care nu lucra și fura și ăla de-i venea rău… Că lumea făcea pariu cât poate sta ăla fără să fure! „
Alina Jipa, fosta patroană a actualei lidere a Organizației Județene Călărași a Femeilor Social Democrate, Marinela Voivozeanu, continuă:
„Să vă dau un exemplu: aveam serviciu de masaj endermologic. Era 70 de lei ședința. Ea le lua 20 de lei. Că de ce să plătească la firmă 70 de lei? Îmi dai mie 20! Eu cred că unele dintre cliente nu mai veneau de jenă să nu le ceară asta bani!”
Concluzia Alinei Jipa nu lasă loc de interpretări: „Dacă a ajuns asta să te conducă, e trist! Ce să vă spun? Cum vindea bărba-su o casă care nu era a lui și ea se dădea, la telefon, notar, ca să-l fraierească p-ăla? Cât de jos era și vrei să conduci!”
Abia în cursul zilei de azi, actuala șefă din PSD Călărași, Marinela Voivozeanu, a ținut să nege aceste fapte, deși ele sunt de notorietate.
„Asta, ce spui tu, se-ntâmpla în urmă cu 10 ani. În 10 ani de zile, cineva se ducea undeva și reclama ceva.”
Mai mult, declarațiile acesteia sunt șocante. Consideră că nu are nici un fel de responsabilitate legată de faptul că Organizația Județeană Călărași a Partidului Social Democrat a fost deturnată de o grupare infracțională.
„Eu reprezint niște femei din județ. Eu fac parte din acest partid care este PSD… Este vina mea ce spui tu acum sau ce? Eu nu știu nimic de lucrurile astea. Nici nu vreau să știu aceste lucruri. Există oameni care pot proba ceea ce spui tu… Și instituții. Eu n-am cum să spun că așa este sau așa nu este. Nu este treaba mea!”