ACTUALITATE

Război în PSD Călărași, faza pe chiloți

Print Friendly, PDF & Email
  • Ce are Denisa Caraion în mod special și tu nu ai?
  • Este o întrebare foarte grea. Și, știind cum ești, trebuie să mă gândesc foarte bine la un răspuns. Denisa probabil că are disponibilitatea pe care eu nu o am.
  • D-aia i se spune „Salteluța”?
  • Mmm…

Aceasta este declarația făcută de președinta Organizației Județene Călărași a Femeilor Social Democrate, Marinela Voivozeanu.

Poreclele, în interiorul PSD, reprezintă un fenomen natural.

Consilierei lui Marius Gogu Dulce, șeful Organizației municipale Călărași a Partidului Social Democrat, o oarecare Mihaela Dumitru, i se spune „Mireasa de la Primărie”. Plecată, mult timp, prin Spania, a ajuns să fie angajată, pe bani publici, în urma unui pretins concurs derulat la Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ și transferată ulterior fix în echipa lui Marius Gogu Dulce, la Primăria Călărași. S-a afirmat că Marius Gogu Dulce ar fi plecat de-acasă după ce, brusc și în mod pur și simplu teribil, s-a îndrăgostit de aceasta.

Denisa Caraion, în schimb, a ajuns secretara președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. A susținut, la rându-i, un „concurs”, la data de 24.05.2023, pentru postul de funcționar public în cadrul Direcției Economice a Consiliului Județean Călărași. E retribuită, din această postură, cu suma de 6.599 lei/lună. Însă ocupă, mai departe, scaunul de secretară a președintelui Consiliului Județean Călărași. În trecut, a fost condamnată într-un dosar cu mai mulți inculpați judecați pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Căzută în dizgrație, Voivozeanu se află, de mai multe zile, într-un prelungit concediu medical.

  • Da, sunt în concediu medical. Mi s-a dilatat, un pic, rinichiul. Stres, nervi…

În aceeași postură s-a aflat și fosta lideră a acestei structuri politice, în fapt Organizația Județeană Călărași a Femeilor Social Democrate, Cristina Laura Munteanu. Numită manager tot la Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”, din Călărași, la momentul la care a ajuns să fie hărțuită, în iarna anului 2021/2022, a stat, tot în concediu medical, mai bine de 3 luni. S-a afirmat, în medii politice, că i s-ar fi cerut favoruri de ordin sexual.

Chiar liderul PSD, Marcel Ciolacu, ajuns premier, s-a arătat surprins, în cursul zilei de luni, 3 iulie, de numărul de concedii medicale, la nivel național.

„Am aflat și eu în ședința de guvern, aveam anumite semnale și aștept un raport de la președinta CNAS… Anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, la o populație lucrativă de 6 milioane de români. Am cerut o analiză foarte clară să vedem din ce domeniu sunt, privat, public. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată și cred că nu în România, ci în Europa. Vom face raportul public.”

La Călărași, cel mai elocvent caz este tocmai cel al președintelui Organizației municipale Călărași a Partidului Social Democrat, Marius Gogu Dulce. Acesta, în cursul anului 2020, a avut aproape 180 de zile de concediu medical.

În schimb, în cursul acestei zile, se va încerca demiterea Marinelei Voivozeanu din postura de lideră județeană a femeilor social-democrate, printr-un vot al Biroului Politic Județean Călărași al Partidului Social Democrat.

„Pe mine, nu m-a anunțat nimeni. Mie doar mi s-a cerut demisia. Fără nici un motiv întemeiat. Nu poți să ceri demisia unui om că n-a stat la o întâlnire privată, nu politică, lângă altcineva și nu acolo unde probabil își dorea altcineva.”

  • Ce legătură are Denisa Caraion cu treaba asta?
  • Mi-e greu să cred că un președinte de consiliu județean și de partid este condus de-o secretară.

Războiul, în interiorul PSD, faza pe chiloți, e în plină derulare.

„Îmi este greu să cred că poate fi influențat de cineva. Însă domnișoara secretară suferă de o boală a vremurilor pe care le trăim: se numește atenție.”

  • Dar bani de silicoane de unde a avut?
  • Crede-mă că, la femei, sunt interesată mai mult de creier decât de țâțe.

„Într-o echipă, nu trebuie să fie o singură persoană în jurul căreia toată lumea se mișcă. Nu! Suntem o echipă, cum să spun? Liberă! Nu suntem o echipă care funcționăm dictatorial. Dacă vrea nu știu cine să se ridice de la masă, că suntem la cineva, ne ridicăm toți.”

Marilena Voivozeanu recunoaște că, la Călărași, PSD înseamnă mai mult chefuri, unele făcute chiar cu membrii ai lumii interlope de gât.

„Recunosc, eu nu am fost de acord cu aceste mese. De fiecare dată am fost împotriva lor. A, este ziua unui coleg? Cu dragă inimă!”

Voivozeanu crede că zilele lui Vasile Iliuță sunt numărate.

„Eu îmi păstrez, în continuare, verticalitatea. Dacă Vasile Iliuță nu-și apără camarazii și echipa, nu prietenii, că nu are prieteni, gladiatorii, așa cum ne numea, atunci problema nu e la mine. Dar asta am spus: ne vine tuturor rândul! Este doar o chestiune de timp.”

Ca lideră județeană a femeilor social-democrate urmează să fie propusă o individă cu un trecut incert, Ioana Ichim.

Doinița Nicolae, la rându-i membră PSD, actuala directoare a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă a județului Călărași, cu puțin timp în urmă, se arăta siderată de ceea ce se întâmplă în această organizație:

„Doamne, Maica Domnului!… Sunt astea mici, cârlancele astea!…”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp