BREAKING NEWS

Actualizat – Radio Stil Fm a fost călcat de polițiști: Driga a emis fără licență

image_pdfimage_print

În această dimineaţă poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Călăraşi efectuează 4 percheziţii domiciliare într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de transmitere a serviciilor de radiodifuziune fără licenţe de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, transmite, într-un comunicat de presă, Inspectoratul Județean de Poliție Călărași.

Stil FM, cel mai ascultat

La data de 20 ianuarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi efectuează 4 percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Călăraşi, Olteniţa şi Borcea. Sunt vizate persoane bănuite că în cursul anilor 2013 – 2016, în calitate de administratori ai unui radio local au retransmis emisia unui post de radio naţional, fără a deţine licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru. Este vorba de postul Stil FM, acestea pretinzându-se cel mai ascultat radio călărășean. Are ca firmă editoare SC Eagle Media Communications SRL Călărași.

Site de rețete culinare

Firma este înființată în anul 2015 și are următoarele date de identificare: număr Registrul Comerțului . J51/64/2015, Cod Unic de Înregistrare – 34113888. Pentru anul 2016, a obținut locul I în Top Profit România, localitatea Călărași, domeniul 60: Activități de difuzare și transmitere de programe. Firma are sediul social în municipiul Călărași, strada Dunărea, numărul 4, bloc A9, scara A, apartament 15. Ca asociați figurează Driga Dumitru și Driga Maria, cu Driga Dumitru drept administrator. Aceștia sunt părinții renumitului ziarist local Florin Driga. Firma SC Eagle Media Communications SRL Călărași deține și un portal, denumit informatiadecalarasi.ro, care prezintă mai mult rețete culinare sau știri copiate de pe alte siteuri.

4 mandate de aducere

Din cercetări a reieşit că, utilizarea ilegală a frecvenţelor de radio în Călăraşi şi Olteniţa ar fi împiedicat pe de o parte comunicaţiile radio în zonele şi frecvenţele respective, cât şi activitatea de administrare a spectrului radio. De asemenea, există suspiciunea rezonabilă că au fost reproduse programe de calculator în vederea instalării şi rulării acestora fără a deţine licenţe în acest sens urmând ca poliţiştii să desfăşoare cercetări în cadrul unui dosar penal. Au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției pentru audieri.

Radio cu 0 salariați

În anul 2010, Driga Dumitru, tatăl ziaristului Driga Florin, a înființat firma Eagle Media SRL Călărași. A funcționat până în anul 2015, când a raportat o cifră de afaceri de 44.479 lei, cu o pierdere de 126.133 lei. Figura cu un singur angajat. La 8.06.2015, în dosarul nr. 938/116/2015, Eagle Media SRL a cerut intrarea în insolvență, printre creditori figurând Primăria Călărași, Cooperativa Borcea, ANAF Călărași, Enel SA, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații – ANCOM etc. Către Primăria Călărași, Eagle Media SRL figurează cu un debit de 24.880,86 lei. După ce a cerut insolvența acesteia, a înființat firma Eagle Media Communications SRL Călărași. Pentru anul 2015, a raportat o cifră de afaceri de 93.928 lei, cu un profit net de 21.713 lei, la un număr de 0 (zero) salariați. Contactat, Florin Driga spune că la mijloc este o neînțelegere.

Emisie suspendată

Urmare a percheziţiilor desfăşurate în această dimineaţă de poliţiştii călărăşeni, emisia postului de radio a fost suspendată şi toată aparatura electronică a fost ridicată în vederea cercetărilor.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat