Primarul din Frasinet a fost arestat pentru luare de mită

Într-un comunicat, Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Teritorial Bucureşti, prin Biroul Teritorial Slobozia, se anunţă efectuarea de cercetări faţă de inculpatul Vasile Manole, primar al comunei Frăsinet, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

10 la sută din contravaloarea lucrării de alimentare cu apă

În fapt, inculpatul Vasile Manole, ales primar pe listele PNTCD, în perioada septembrie 2010 – septembrie 2011, în calitate de primar al comunei Frasinet, a pretins cu titlu de mită, de la un denunţător, administrator al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate construcţii civile şi industriale, suma de 10 la sută din valoarea alocată de Primăria Frăsinet, pentru realizarea unei lucrări de alimentare cu apă, suma prevăzută pentru lucrare fiind de 2.585.633,51 lei. Vasile Manole i-a comunicat denunţătorului că Primăria Frăsinet îi va plăti lucrările pe măsură ce acestea sunt realizate doar după ce îi va da 10 la sută din valoarea fiecărui decont.

Vasile Manole a fost deja arestat

Din banii pretinşi, inculpatul Vasile Manole a acceptat şi primit de la denunţător suma totală de 118.100 lei, în mai multe tranşe, pentru ca inculpatul să aprobe decontarea contravalorii lucrărilor efectuate de firma denunţătorului, conform contractului încheiat. Vasile Manole a fost reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore, astăzi urmând să fie prezentat Tribunalului Ialomiţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Din datele noastre, instanţa din Ialomiţa s-a pronuinţat, în sensul că a dispus arestarea preventivă a acestuia.