Actualizat: Percheziție cu surprize: Bunuri furate depozitate acasă la șeful ISU Călărași, col. Gheorghe Popa

Acțiune rapidă a polițiștilor călărășeni care au identificat doi tineri, bănuiţi de spargerea a trei autoturisme, pe raza municipiului Călăraşi, şi a unei locuinţe din comuna Cuza Vodă.

Furturi în serie

Investigaţiile efectuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi, Secţiei 1 Poliţie Rurală Călăraşi şi Secţiei 6 Poliţie Rurală Grădiştea, au condus la identificarea şi reţinerea lui Purcărea Florin, de 27 ani, din comuna Grădiştea, şi a lui Asiminoaie Ionuţ Petre, de 23 ani, din municipiul Călăraşi, persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat. Cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, în data de 19 aprilie 2014, poliţiştii au efectuat, în baza autorizaţiilor emise de instanţa de judecată, 5 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Călăraşi şi a localităţilor Cuneşti, comuna Grădiştea, şi Tonea, comuna Modelu. În urma acestor activităţi desfăşurate, au fost recuperate mai multe bunuri care au fost sustrase dintr-o locuinţă din comuna Cuza Vodă şi din trei autovehicule din municipiul Călăraşi, în perioada 08 – 18 aprilie a.c.. Una dintre percheziții s-a derulat la locuința șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași, col. Gheorghe Daniel Popa, situată pe raza localității Grădiștea. Conform unor surse, aici s-au găsit aproape toate bunurile sustrase. În cauză, conform unor informații, ar fi implicat și fiul șefului ISU Călărași, numitul Popa Bogdan. Acesta este angajat tot în cadrul ISU Călărași. Soția colonelului Popa Daniel Gheorghe, Popa Florentina Daniela, este angajată ca ofițer în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor.

Se încearcă mușamalizarea cazului

Din datele noastre, se încearcă mușamalizarea acestui caz, în sensul că dacă doi dintre făptuitori, Purcărea Florin și Asiminoaie Ionuţ Petre, au fost arestați în cursul zilei de 22 aprilie, pentru Popa Bogdan se încearcă să se acrediteze ideea că ar fi fost doar tăinuitor, dar nu și complice la infracțiunea de furt calificat. Datele noastre sunt, însă, cu totul altele: la aceste furturi în serie, au fost 4 participanți, printre care și băiatul șefului ISU Călărași, col. Gheorghe Daniel Popa. Băiatul acestuia nu numai că a participat direct la furturi, dar a folosit autoturismul propriu pentru transportarea bunurilor furate la locuința familiei din satul Cunești, comuna Grădiștea. Cei doi presupuși autori, arestați de Judecătoria Călărași, au fost convinși să-și schimbe declarațiile, în așa fel încât băiatul colonelului Gh. Daniel Popa să nu apară drept complice la furt, ci doar tăinuitor. Datele noastre indică faptul că acesta ținea de șase. Cel care a reușit să-i convingă pe cei doi să facă astfel de declarații este unul dintre cei trei șefi ai Inspectoratului Județean de Poliție Călărași. În schimb, aceștia au primit asigurări că procurorul de caz va cere o pedeapsă minimă, iar reprezentanții Judecătoriei Călărași se vor conforma.

Angajări controversate și motorină

Bogdan Popa se declară angajat la “armată”, din anul 2008. În acea perioadă, e de notorietate faptul că angajările la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași se făceau într-un mod extrem de neclar. Chiar și acum există indicii că Bogdan Popa, fiul șefului ISU Călărași, a fost angajat la această instituție într-un mod extrem de controversat. Bogdan Popa, supraponderal, nu a obținut beremele pentru promovarea probelor sportive, atâta timp cât ele s-au desfășurat la Călărași. Acesta a venit cu fișa sportivă completată favorabil abia după ce a susținut astfel de probe la București. În plus, la ISU Călărași e de notorietate faptul că au dispărut zeci de tone de motorină, încă din 2010. Dosarul acestei dispariții misterioase de combustibil a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial București. La această dată, în această cauză, nu a fost nimeni trimis în instanță, fie pentru gestiune frauduloasă, fie pentru furt. S-a spus, de către reprezentanții Gărzii Financiare Călărași, că furtul de motorină de la ISU Călărași a fost unul de care s-a știut. “Au mai fost şi alte organe de control înaintea noastră şi i-au pus în gardă. Din ce am văzut, mi-am dat seama că este imposibil să le împerecheze aşa, fişe de magazie, fişe de draci… Ei şi-au împerecheat toate astea. Unul a luat şi altul n-a luat sau a luat mai puţin. Acolo s-a ştiut. E un lanţ. Cineva ştia. Deci acolo nu s-a împărţit cum trebuie!”