ACTUALITATE

Liberalul Emil Dumitru își reabilitează conacul / Nu vrea să ne spună de unde are atâția bani

Print Friendly, PDF & Email

„Dar în ce calitate mă întrebați dumneavoastră dacă știu cât am investit aici, sunteți cumva procuror?”

Aceasta a fost reacția deputatului Emil Florian Dumitru, președinte interimar al organizației liberale din județul Călărași. L-am întrebat dacă ne poate spune o sumă aproximativă investită în reparații și împrejmuiri, în cursul acestui an, într-un complex format din 3 imobile situate pe raza satului Chiselet, județul Călărași, toate aflate în proprietatea sa.

„Dar ce, dumneavoastră sunteți evaluator imobiliar sau ce, că nu înțeleg!”, s-a arătat acesta extrem de iritat.

În cursul anului 2019, împreună cu soția, Emil Florian Dumitru a achiziționat o casă, în suprafață de 186 mp, plus alte construcții, considerate anexe, pe raza localității Chiselet.

„Este imobilul cumpărat de mine, cu credit bancar… Nu fac investiții, amenajez casa de locuit. Este un imobil cumpărat cu credit ipotecar, în 2019, când nici nu eram secretar de stat. Se regăsește poziția în declarația de avere și bine-nțeles, trebuie să-mi fac și eu unde să pot locui”.

Conform declarației de avere nr. 322, din data de 8.06.2021, în anul fiscal precedent, familia Dumitru a raportat venituri lunare în sumă de 26.362 lei.

În 2020, Emil Dumitru a câștigat sume consistente, din posturi publice, astfel:

  • 43.805 lei ca membru ANRP – Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor;
  • 114.629 lei ca reprezentant MADR și membru în C.A: al Exim Bank, bancă cu acționar majoritar statul român;
  • 112.643 lei ca secretar de stat în MADR.

Înregistrează, totodată, mai multe credite bancare, astfel:

  • CEC Bank – contract prima casă: 63.000 euro, contractat în anul 2016 și scadent în anul 2046;
  • CEC Bank – card de credit: 16.750 lei, contractat în anul 2017 și scadent în anul 2022;
  • First Bank: 376.000 lei, contractat în anul 2019 și scadent în anul 2045;
  • First Bank: 9.500 euro, contractat în anul 2019 și scadent în anul 2024;
  • First Bank: 133.000 lei, contractat în anul 2020 și scadent la data de 31.06.2020.
Elena și Emil Dumitru

Mihai Penu, primarul comunei Chiselet, de neclară că familia Dumitru a solicitat, în cursul acestui an, autorizație de reabilitare: „Are autorizație, a venit, a depus hârtiile de autorizație. Știu că la începutul anului ăsta a depus, are hârtiile depuse pentru reabilitare.”

„În ce calitate mă întrebați dumneavoastră cât am investit aici? Sunteți cumva procuror sau organ de anchetă?”

Nu a dorit să ne precizeze o sumă investită, în cursul acestui an, în reabilitarea clădirilor achiziționate pe raza localității Chiselet. Nu știm nici de ce deputatul liberal Emil Florian Dumitru a simțit nevoia să ne repete că nu avem calitatea de procuror ca să-i putem adresa astfel de întrebări.

„Sumele pe care le-am investit, le-am investit din veniturile pe care le-am obținut în mod legal.”

Reacția prefectului liberal al județului Călărași, Valentin Barbu, a fost însă alta: „Probabil că i-au mai rămas bani din campaniile electorale trecute, nu știu ce să vă spun”, ne-a declarat acesta.

Nici primvicepreședintele liberal Gabriel Stanciu nu știe cum își permite Emil Dumitru să facă astfel de investiții.

„Nu știu, că nu discutăm asemenea aspecte cu el. Nu prea mai discutăm în ultimul timp cu domnul președinte, că nu mai stă de vorbă cu noi. Cât o mai fi președinte interimar…”

„La conac lucrează. Știi, în umbră… Nu vorbesc cu domnul deputat. E în umbră, are treburile lor.” Asta ne declară vecinul lui Gheorghe Dumitru, cunoscut drept nea Gică Tican, fost primar al comunei Chiselet, în perioada 1990 – 1996, din partea FSN, devenit ulterior FDSN și-n cele din urmă Partidul Social Democrat. Gigă Tican este tatăl deputatului liberal Emil Dumitru.

A lucrat, la Primăria Chiselet, până la sfârșitul anului 2020, cumulând pensia cu salariul. „Cinstit, serios, i-a plăcut munca”, astfel își caracterizează nea Gică Tican băiatul. Mai bine de 12 luni a cumulat pensia cu salariul. Veniturile astfel obținute de nea Gică Tican sunt , evident, tot legale.

Emil Florian Dumitru, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020, în prezent deputat de Călărași, evită și la acest moment să ofere explicații publice legate de modalitatea prin care o sumă uriașă de bani, aproximativ 12 milioane de euro dintr-un total de 20 de milioane de euro, a ajuns în conturile firmei Jidvei, drept ajutor de pandemie. Emil Dumitru a fost angajat al unei structuri asociative în fruntea căreia era chiar reprezentantul firmei Jidvei, în vreme ce soția acestuia, Elena Daniela Dumitru, era angajată tot în cadrul acestei companii.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp