Acasă | DOSARE | Neconcordanțe în declarațiile de avere ale șefului Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, comisar șef Marian Iorga

Neconcordanțe în declarațiile de avere ale șefului Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, comisar șef Marian Iorga

image_pdfimage_print

În numai câteva luni, din declarația de avere a acestuia a dispărut suma de 142.000 de euro, reprezentând împrumuturi contractate la bănci. Deși am insistat, acesta nu a dorit să ne ofere lămuriri cu privire la această speță. Din datele noastre, Agenția Națională de Integritate urmează să facă verificări legate de acest caz.

Bunuri de comandant

politist 1politist 2Marian Iorga declară, pentru anul 2013 și anteriori, următoarele credite: 20.000 euro, bani luați de la Piraeus Bank, în 2008, credit scadent în 2016; 123.000 euro, bani luați în 2008, cu termen scadent în anul 2038, creditor Piraeus Bank; 15.000 euro, credit contractat în 2008, scadent în 2018, luat de la ABS Bank. Pentru anul 2014, declarația de avere a acestuia cuprinde următoarele bunuri declarate și în anii anteriori: 1.950 mp teren agricol, comuna Șotrile, sat Lunca Mare, județul Prahova; 1.000 mp teren intravilan, comuna Mogoșoaia, județul Ilfov; apartament 97 mp, în București; casă de vacanță, construcție proprie, 130 mp, satul Lunca Mare. Bunurile sunt deținute în co-proprietate cu soția Iorga Virginia Florentina Amalia. La 16.08.2011, la Judecătoria Sectorului 5 București, soția comandantului IPJ Călărași depune actele de divorț, însă cauza este suspendată câtă vreme părțile nu vin să-și susțină cauza. Abia în data de 28.01.2013, este admisă cererea de chemare în judecată și se desface căsătoria, prin acordul părților. Marian Iorga și Virginia Florentina Amalia Iorga au împreună 3 copii minori. Instanța a dispus ca Marian Iorga să plătească o pensie de întreținere în cotă de 1/2 din veniturile nete lunare, dar și 1/6 din venituri reprezentând norma de hrană pentru fiecare copil.

Unde au dispărut creditele

Pentru anul 2014, Marian Iorga, însă, declară toate celelalte bunuri deținute în co-proprietate cu fosta soție Virgina Florentina Amalia Iorga. În schimb, în dreptul pasivelor financiare, declară un singur împrumut contractat în 2008 și scadent în 2018, în valoare de 15.000 euro, bani luați de la ABS Bank. Din declarația de avere a acestuia dispar creditele luate de la Piraeus Bank, în valoare de 143.000 euro. Tot fosta soție a actualului șef al IPJ Călărași depune actele pentru partajarea bunurilor comune, în dosarul nr. 1900/302/2013, pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 București, instanța luând act de perimarea cererii la data de 6.05.2014. Din datele obținute de noi până la această dată, partajarea bunurilor comune ale foștilor soți Iorga nu a avut loc. Fosta soție a acestuia se prezenta drept angajată în cadrul Piraeus bank, la această oră având deschisă o unitate juridică, sub forma unei PFA, cu adresa de contact în satul Lunca Mare, comuna Șotrile, județul Prahova. Din cadrul IPJ Călărași, nu ne-au fost oferite relații referitoare la neconcordanțele din declarațiile de avere ale comisarului șef Marian Iorga. De altfel, e o obișnuință ca acesta să nu facă declarații de presă. În schimb, din datele noastre, acesta se îmbracă precum un dandy de Ferentari, dar are și obiceiul de a vorbi vulgar cu subalternii.

Ultimă oră:

Dezvăluiri – Oamenii lui Iliuță: Un escroc a ajuns șef peste banii publici ai echipei de fotbal

A fost numit șef peste echipa de fotbal Dunărea Călărași, divizionară B, la jumătatea lunii …

3 Comentarii

 1. Nu cred ca ar putea vorbi vulgar, subalternii lui sunt prietenii lui, ca de exemplu seful de post de la Dor Marunt.

  • Deși cam târziu … Replica
   Stimată doamnă /domnișoară Alina C. Analizând comentariul prietenos dat de dumneavoastră articolului, vă adresez întrebarea dacă sunteți acea Alina al cărui nume de familie nu îl fac public dar al cărei inițială este tot litera C și care a ajuns în mai puțin de 4 ani cu ajutorul lui Marian Iorga de la o simplă agenta de poliție din Ialomița șefa judiciarului din Călărași?
   Acea Alina C. , Agenta de politie care până 2013 este subalterna lui Iorga la sectorul 5.
   Acea Alina C. , Agenta de politie care în 2013 se mută la Poliția capitalei unde Iorga a fost numit șeful serviciului de investigații criminale?
   Acea Alina C. , Agenta de politie care în 2015 participa la concursul de trecere în corpul ofițerilor și îl promovează acolo unde este Iorga in comisie?
   Acea Alina C., De acum ofițer de poliție în cadrul IPJ Călărași, care a promovat în funcția de șef serviciu investigații criminale la nivelul IPJ Călărași?

   La ce traseu în carieră… Dezamăgitoare replica privind articolul

  • Asa este doamna Alina C. Are dreptate J B .
   Oare cum se poate sa ajungi intr-Un timp asa scurt intr- o functie in care necesita trecerea unui timp foarte lung pentru acumularea experienței, decat daca sunteti ,,Omul de casa” al domnului Marian Iorga.
   De fapt si promovarea examenului in corpul ofițerilor este un semn de intrebare deoarece erau foarte multe locuri in Bucuresti si cu toate acestea ati susținut examen la Călărași unde este sef Marian Iorga.
   Apropo nu sunteti la curent cu ceea ce se vorbeste. Subordonații chiar il înjură .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Neconcordanțe în declarațiile de avere ale șefului Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, comisar șef Marian Iorga

de Marin BADEA