Acasă | EXCLUSIV | IPJ Călărași: Promovări pe criterii ciudate / Video

IPJ Călărași: Promovări pe criterii ciudate / Video

image_pdfimage_print

A fost promovată în funcția de ofițer, de la cea de agent 1, în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași. S-a întâmplat în cursul acestui an. Este vorba de Carmen Elena Dumitru, căsătorită până nu demult cu Aurelian Dumitru, avocat.

Surprinși pe strada Luceafărului

Între timp, cei doi au divorțat. Carmen Elena Dumitru se afișează exact cu actualul inspector șef al IPJ Călărași, Marian Iorga. Între cei doi există o relație extrem de apropiată. Din punctul nostru de vedere, acest fapt este absolut normal. Sunt surse, însă, din cadrul IPJ Călărași care opinează că acesta a fost unul dintre criteriile în baza cărora Carmen Elena Dumitru a fost promovată, în toamna acestui an, de la funcția de agent I la cea de ofițer criminalist. În declarația de avere pentru anul 2015, Carmen Elena Dumitru apare căsătorită cu Aurelian Dumitru. Au pasive financiare în sumă de 55.000 de euro, scadente în anul 2040. Ca agent I în cadrul IPJ Călărași, Carmen Elena Dumitru avea venituri anuale de 15.874 lei. Odată cu avansarea în funcție, veniturile acesteia au suferit modificări substanțiale. Cei doi au fost surprinși în cursul zilei de 25.12.2016, pe strada Luceafărului, din municipiul Călărași. Au plecat împreună cu un autoturism Skoda Superb.

VIDEO

Skoda Superb din Germania

Autoturismul a fost achiziționat, în cursul anului trecut, de Marian Iorga, din Germania. Nu apare în declarația de avere a acestuia, pentru anul 2015. Prin sentința civilă pronunțată la data de 31.05.2013, în dosarul nr. 15379/302/2011, având ca obiect divorț cu minori, Marian Iorga plătește mai bine de jumătate din salariu drept pensie. Anual, Iorga declară un venit salarial de circa 60.000 lei, brut. Figurează și cu împrumut, scadent în acest an, în valoare de 15.000 de euro. Prețul unui autoturism Skoda Superb, la mâna a doua, este, în medie, de 10.000 de euro. La reprezentanță, un astfel de autoturism ajunge și la 30.000 de euro. Nu există date care să explice posibilitățile financiare ale actualului inspector șef Marian Iorga, în condițiile în care veniturile lui se duc, în mare parte, către plata pensiei alimentare pentru doi copii minori.

Amenințări de la Mihai Moga

La IPJ Călărași, pe surse, scandalurile se țin lanț. Un altul este legat de un cuplu de polițiști. Este vorba de familia Moga, Olimpia și Mihai. Sunt date, colectate de la un nivel foarte înalt, conform cărora Mihai Moga, angajat în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, Serviciul Poliției de Frontieră Călărași, i-ar fi adresat amenințări actualului inspector șef Marian Iorga. Din agent III, la Serviciul Caziere, Olimpia Moga a fost avansată ca agent șef de poliție, în cadrul Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității. Mihai Moga nu a vrut să ne ofere date legate de motivele stării de adversitate existentă între el și actualul șef al IPJ Călărași, Marian Iorga. Sunt indicii conform cărora această stare se datorează modului în care Iorga a înțeles să fie atent cu subalterna sa, Olimpia Moga. În același timp, e ciudat cum structura de informații din cadrul Poliției Române, Direcția de Informații și Protecție Internă, nu are în lucru rapoarte care să cuprindă astfel de elemente, în sensul că promovările la IPJ Călărași se fac pe criterii extrem de ciudate.

Ultimă oră:

Ogoare: Noi date despre criminalii care fac autostopul

Cei doi soți atacați, în cursul serii de ieri, de doi autostopiști, după ce au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

IPJ Călărași: Promovări pe criterii ciudate / Video

de Marin BADEA