Încă un șut: După cazul Nestea, și judecătoarea Neluța Marinica Tudorache a fost exclusă din magistratură!

Încă un șoc pentru magistrații călărășeni. După excluderea din magistratură a Antonetei Elena Nestea, procuror în  cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, lumea justiției din Călărași este bulversată din nou de o veste teribilă.

Cazul Nestea

Antoneta Elena Nestea a fost exclusă din magistratură printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii, Secția pentru procurori în materie disciplinară, luată la data de 28 iunie 2017. A fost acuzată că a utilizat expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de magistrat. Totodată, în sarcina acesteia s-a reținut și că și-a exercitat funcția cu rea-credință sau gravă neglijență.

Cazul Tudorache

În ședința din 3.10.2017, Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru judecători în materie disciplinară, a decis excluderea din magistratură a judecătoarei Neluța Marinica Tudorache, aceasta activând, până în prezent, în cadrul Tribunalului Călărași. În sarcina acesteia s-a reținut: manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu (art. 99, lit a), din Legea 303/2004). A mai fost acuzată de imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror (art. 99, lit. l), din Legea 303/2004).

Cazul Dumitru

Același organism, tot în ședința din 3.10.2017, a decis aplicarea unei sancțiuni disciplinare constând în suspendarea din funcție, pentru o perioadă de 2 luni, a judecătoarea Nicoleta Dumitru, vicepreședintele Tribunalului Călărași. Nicoleta Dumitru a fost acuzată de imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror(art. 99, lit. l), din Legea 303/2004). Inspecția Judiciară a cerut sancționarea acesteia și de nerespectarea dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, însă Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a respins aceasta acuzație, considerând-o neîntemeiată.

Au dat cu subsemnatul la DNA

În numai câteva luni, doi magistrați călărășeni sunt dați afară, pe ușa din dos. În cazul Antonetei Elena Nestea, aceasta a fost acuzată de modul absolut personal în care a instrumentat dosarul care-l viza pe Iulian Iacomi, actualul primar al orașului Lehliu-Gară. Acesta a fost audiat și pentru că ar fi dus, la o petrecere a liberalilor călărășeni, un porc vietnamez. A fost supravegheat audio-video inclusiv în mediul ambiental. În cazul judecătoarei Neluța Marinica Tudorache, aceasta a fost reclamată de colegii din Tribunalul Călărași. Conform unor surse, tot colegii acesteia au reclamat-o inclusiv la Direcția Națională Anticorupție. În cadrul acestui dosar, mai mulți judecători din cadrul Tribunalului Călărași au dat deja declarații.

Avocatul Mafiei

Trebuie precizat că sunt voci care susțin că lumea justiției, la Călărași, este infestată de un sistem ocult. Sunt avocați care-și petrec concediile cu unii judecători sau cu unii procurori. Sunt date conform cărora concediile unor judecători sunt plătite de unii avocați. Unul dintre aceștia este supranumit Avocatul Mafiei. Se laudă permanent că poate influența deciziile judecătorilor, despre care afirmă că-i poate mitui. Este un caz de notorietate în Călărași.